به گزارش خبرنگار ایمنا، بسیاری از مردم، نوروز اولین سال قرن خود را در سرزمینهای متبرک به خون بهترین بندگان خدا در مناطق عملیاتی جنوبی کشور سپری کردند. این در حالی است که از ماه پایانی سال ۱۳۹۸ وقفهای ۲ ساله برای اعزام کاروان راهیان نور پیش آمد و اکنون بعد از ۲ سال با اجازه ستاد ملی مقابله با کرونا، این حضور مردمی مفهوم دیگری خواهد داشت. معنایی که حکایت از زنده بودن شور جهاد و مقاومت در میان جامعه بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال از آغاز دفاع مقدس دارد. شاید نامگذاری شعار امسال راهیان نور با عنوان «ما مقاوم هستیم» نیز موید این مطلب باشد.
تا قبل از شیوع ویروس کرونا، ۵۷ منطقه عملیاتی دفاع مقدس در هفت استان کشور از جمله ایلام، کرمانشاه، خوزستان، هرمزگان، آذربایجان غربی، کردستان و بوشهر در سال شاهد حضور بیش از هفت میلیون نفر زائر بود. البته در ۲ سال گذشته با اینکه در ظاهر یادمانهای دفاع مقدس تعطیل بودند، اما در این مدت، حفظ، حراست و نگهداری زیرساختها در اردوگاهها، یادمانها، توسعه زیرساختهای انسانی راهیان نور مرتبط با راویان، مبلغان و خادمان شهدا و همچنین بازطراحی راهیان نور از سوی متولیان امر پیگیری شد.
با این وجود با شروع پیک سفر راهیان نور از پانزدهم اسفندماه سال گذشته (به صورت رسمی) تاکنون (سیزدهم فروردینماه) حضور و استقبال مردم در قالب اعزام کاروانی و حتی خودروی شخصی بینظیر و حتی کمنظیر نسبت به دوران قبل از کرونا بوده است. در گزارش پیشرو که بخشی از آن بازنشر میشود، به چرایی غافلگیری مسؤولان راهیان نور در نوروز ۱۴۰۱ اشاره میشود:
مسؤلانی که به راهیان نور رفتند
در این مدت، یادمانهای دفاع مقدس شاهد حضور مسئولان کشور از جمله آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور، محمد مخبردزفولی معاون اول رئیسجمهور، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سردار احمد خادم سیدالشهدا فرمانده قرارگاه جنوب غرب کربلا، علیرضا زاکانی شهردار تهران، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای اسلامی شهر تهران، امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده و فرمانده قرارگاه راهیان نور ارتش جمهوری اسلامی، سردار نادر ادیبی دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور وسردار عباس مطهری دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور و بسیج بود.
زائران راهیان نور بیشتر به کدام مناطق رفتند؟
غلامعباس بهرامینیا، مدیرکل راهداری و حمل و نقل خوزستان، با بیان اینکه تردد در ورودی و خروجیهای استان خوزستان بیش از ۱۵۰ درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: افزایش بیش از ۷۵ درصدی ترافیک درون شبکهای استان خوزستان نسبت به سال گذشته را شاهد بودیم.
وی با تأکید بر اینکه خوزستان از حیث بیشترین ورودی و خروجی در سطح کشور رتبه اول را دارا است، افزود: اغلب گردشگران به سمت شهرهای جنوبی استان همچون آبادان، خرمشهر، هندیجان، هویزه و ماهشهر سفر میکنند.
خوزستان میزبان بیش از ۲ میلیون مسافر بوده است
محمد نبهانی، سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: بیش از ۵۰ درصد مسافران نوروزی حداقل سه روز را در استان ماندگار شدند و از جاذبههای گردشگری تفریحی، تاریخی و یادمانهای دفاع مقدس بهره بردند.
وی گفت: تا هشتم فروردینماه، یک میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر و میهمان نوروزی با ۵۶۰ هزار خودرو وارد این استان شدند که با احتساب مسافران ورودی ریلی و هوایی خوزستان تاکنون میزبان حدود ۲ میلیون مسافر بوده است.
۲۸ روز حضور مردم در راهیان نور از مرز یک میلیون نفر گذشته است
در این میان سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ضمن بازدید از ۱۰ یادمان دفاع مقدس در جنوب کشور درباره آماری از تعداد زائران راهیان نور تصریح کرد: از دهم اسفندماه ۱۴۰۰ تا امروز (هفتم فروردینماه) که حدود ۲۸ روز میشود، قریب به یک میلیون نفر از یادمانهای راهیان نور در خوزستان بازدید کردهاند. در این میان، تمام راویها و خادمان شهدا میگویند که ما غافلگیر شدیم و انتظار نداشتیم با اندک فروکش کردن بیماری کرونا، از یادمانها اینگونه استقبال شود.
این گفتههای سرلشکر باقری البته ناظر بر مراجعات مردمی تا هفتم فروردینماه است و قطعاً تا پایان (سیزدهم فروردینماه)، این تعداد بالاتر هم خواهد رفت.
نظر شما