به گزارش ایمنا، محمدرضا قاسمی اظهار کرد: امروز در کشورمان توانایی تولید هر کالایی وجود دارد، اما بیشترین مشکل در این است که نمیتوانیم آنها را به فروش برسانیم یا صادر کنیم یعنی در دانش تجارت ضعیف هستیم.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم زنجیرههای تأمین تا عرضه و بازارهای صادراتی را تکمیل کنیم آنگاه اشتغال پایدار و مولد باهم تحقق خواهد یافت.
قاسمی با اشاره به اینکه امسال رشد اقتصادی هشت درصدی برای کشور هدفگذاری شده است، تأکید کرد: یکی از مهمترین اقدامات برای تحقق این هدف، حرکت درجهت رشد اشتغال مولد است.
وی تأسیس شرکتهای مدیریت صادرات(EMC) را نیز تضمین کننده اشتغال مولد و پایدار خواند و اضافه کرد: برای نمونه در سایر کشورها از جمله چین کارگاههای کوچک خانگی اقدام به تولید میکنند یعنی مولد هستند، اما بهدلیل اینکه از دانشِ فروش برخوردار نیستند، شرکتهای مدیریت صادرات، تولیدات آنها را جمع آوری کرده و به فروش میرسانند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان گفت: عدم فعالیت چشمگیر شرکتهای مدیریت صادرات یکی از حلقههای مفقوده اقتصاد کشور است و در صورت تجهیز و بکارگیری آنها بخشی از مشکلات اقتصادی حل میشود.
وی بابیان اینکه نامگذاری امسال به "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" نشاندهنده تأکید رهبر معظم انقلاب(مد ظلهالعالی) بر ضرورت تقویت بنیه اقتصادی کشور بهویژه با تکیه بر توان و داشتههای علمی دانشمندان و متخصصان داخلی است، افزود: استان اصفهان با توجه به وجود دانشگاهها، شهرک علمی و تحقیقاتی و صنایع بزرگِ دارای بخش فعال در حوزه تحقیق و توسعه(R&D)، ظرفیت قابل ملاحظهای در حوزه دانش بنیان دارد.
وی ادامه داد: حرکت به سمت حمایت از تولید دانش بنیان، علاوه بر ارتقای جایگاه استان و کشور موجب شکوفایی رشد اقتصادی استان نیز میشود زیرا تولیدات دانش بنیان، ضمن کم آب بَر بودن، آلودگی زیست محیطی کمتری هم ایجاد میکند.
قاسمی یکی از مهمترین نقاط قوت استان اصفهان برای تحقق تولید دانش بنیان را مشخص شدن پیشرانهای رشد اقتصادی دانست و اظهار کرد: پیشرانهای این خطه بر اساس اسناد آمایش و پیشرفت مشخص شده است.
وی با بیان اینکه پیشران، طرحی است که تکمیل آن باعث اثرگذاری شدید بر اقتصاد و رونق بخشی به همه بخشهای اقتصادی شود، اضافه کرد: ۴۷ طرح پیشران با حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برای استان تعیین و در شهرستانهای مختلف با هدف ایجاد رشد متوازن و عدالت محور توزیع شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی اصفهان مهمترین چالش این منطقه برای تحقق تولید دانش بنیان و اشتغالآفرین را تمرکز بسیار شدید در حوزه مرکزی این استان دانست و خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ درصد از فعالیت و جمعیت استان در کمتر از هشت درصد مساحت استان استقرار یافته است.
وی با بیان اینکه الگوی توسعه مناطق هفتگانه اصفهان بهمنظور ایجاد توازن در استان و کاهش اثر منفی تمرکزگرایی در دهههای گذشته تدوین شده است، اظهار کرد: راهبردها و پیشران توسعه هر منطقه شناسایی و بعد از تصویب در شورای برنامهریزی و توسعه استان، برای اجرا در اختیار اتاقهای بازرگانی اصفهان و کاشان و فرمانداران قرار گرفت.
این مسئول خاطرنشان کرد: سند تحول و پیشرفت شهرستانهای استان اصفهان شامل مطالعه وضع موجود، بررسی اسناد فرادست مرتبط، تدوین و اولویتبندی راهبردها، تدوین سیاستهای اجرایی و پیشرانهای تحول و پیشرفت هر شهرستان با همکاری استانداری تدوین و برای تأیید به وزارت کشور منعکس شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۱ را «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامگذاری کردند.
استان اصفهان با بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان از قطبهای اقتصادی، گردشگری و علم و فناوری کشور بهشمار میآید.
منبع: ایرنا
نظر شما