بازگشایی بزرگ‌ترین غار آبی جهان

استاندار همدان از بازگشایی غار علی‌صدر از بیست‌وششم اسفندماه خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علیرضا قاسمی‌فرزاد درباره بازگشایی غار علی‌صدر گفت: دو سال است که با گسترش بیماری کرونا غار علی‌صدر تعطیل بوده است، بنابراین بر اساس تدابیر اندیشیده شده، غار علی‌صدر از پنج‌شنبه _بیست‌وششم اسفندماه_ پذیرای گردشگران است.

وی با بیان اینکه غار علی‌صدر آمادگی کامل برای ارائه خدمات به مسافران را دارد و واحدهای خدماتی و اقامتی فعال خواهند بود، افزود: از روز پنج‌شنبه هفت بیلبورد تبلیغاتی در ورودی‌ها و خروجی‌های استان نصب و با تبریک سال نو به گردشگران اعلام می‌شود که این غار شگفت‌انگیز به روی مسافران باز خواهد بود.

قاسمی‌فرزاد با بیان اینکه برای گردشگران رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و زدن واکسن ضروری است، تصریح کرد: با توجه به ایجاد زیرساخت‌های لازم کدهای ملی استعلام می‌شود و اجازه بازدید به افرادی که حداقل دو دز واکسن کرونا تزریق کرده‌اند، داده می‌شود.

استاندار همدان خاطرنشان کرد: رونق گردشگری به دلیل ایجاد شغل، تولید ثروت و ارزش افزوده از اولویت‌های اصلی استان همدان در دولت سیزدهم است.

وی ادامه داد: در حال حاضر با پیگیری‌های جدی که برای ثبت جهانی آثار تاریخی استان همدان از جمله هگمتانه و غار علی‌صدر در جریان است، به دنبال زمینه‌سازی رونق صنعت گردشگری هستیم.

به گفته قاسمی‌فرزاد مثلث گردشگری غرب کشور نیز به‌منظور معرفی و تبیین جذابیت‌های همدان به گردشگران ایجاد شده است.

بازگشایی بزرگ‌ترین غار آبی جهان

به گزارش ایمنا، غار علی‌صدر در دل کوه‌های زاگرس و در ارتفاعات «ساری‌قیه» جای گرفته است. این غار در ۷۵ کیلومتری شمال غربی شهر همدان در بخش گل‌تپه و در روستای علی‌صدر قرار دارد.

غار علی‌صدر تنها غار تالابی ایران و از معدود غارهای آبی قابل قایقرانی جهان است که طولانی‌ترین مسیر قایقرانی را دارد. علی‌صدر همچنین یکی از بزرگ‌ترین غارهای آبی جهان نیز به‌شمار می‌رود و قدمت آن به دوران دوم زمین‌شناسی یا ژوارسیک بازمی‌گردد.

بازگشایی بزرگ‌ترین غار آبی جهان

غار علی‌صدر در گذشته «علی سرد» و «علی سد» نامیده می‌شد. چون اهالی روستای علی‌صدر از این غار به‌عنوان مخزن و سد استفاده می‌کرده‌اند. حتی در بنچاق‌ها و اسناد روستا نیز نام ده «علی سد» و در شناسنامه‌های اهالی «علی سرد» نوشته شده است، تا اینکه در سال ۱۳۵۰ جاده‌ای برای روستا احداث شد و پیمانکار مجری در تابلوی راهنمای پروژه نام جاده را «علی صدر» نوشت و از آن زمان به بعد، این نام برای این روستا و غار رایج شد.

پیش از آن که غار علی‌صدر برای همه شناخته شود و پای غارنوردان و گردشگران به این زیبای خفته باز شود، مردمان محلی این غار را می‌شناختند. اهالی روستای علی‌صدر و روستاهای اطراف، هنگام هجوم اشرار و قوای دشمن در جنگ‌های داخلی و خارجی به آن پناه می‌بردند. آن‌ها همچنین با هدایت مازاد آب نهر سراب به غار علی‌صدر، از آن به‌عنوان مخزن و سدی برای ذخیره آب در فصل گرما استفاده می‌کردند. همین باعث شده بود تا سطح آب در قسمت شرقی غار تا نزدیکی دهانه ورودی غار بالا بیاید و امکان دسترسی به غار را تا سال‌ها غیرممکن کند؛ تا اینکه با وقوع زلزله فارسینج در آذرماه ۱۳۳۶ و ایجاد شکاف در کف غار سراب، آب نهر سراب به‌یک‌باره قطع شد و در مدت شش سال یعنی حدود سال ۱۳۴۲ سطح آب غار به ارتفاع طبیعی خود رسید.

بازگشایی بزرگ‌ترین غار آبی جهان

در سال ۱۳۴۲ یک گروه ۱۴ نفره از غارنوردان این غار را بررسی و کنکاش کردند و با وسایل ابتدایی مثل فانوس و تیوپ لاستیکی مسافتی از غار را طی کردند. در سال ۱۳۴۶ با پخش خبر کشف غار علی‌صدر توسط تعدادی از کوهنوردان کلوپ سینای همدان در روزنامه اطلاعات و در سطح رسانه‌های ملی، سیل محققان، کوهنوردان و علاقه‌مندان به آثار طبیعی به سوی آن سرازیر شد.

در سال ۱۳۵۳ فردی به نام عبدالله حاجیلو، ریاست هیئت کوهنوردی همدان، به صورت شخصی و با کمک مردم محلی و هیئت کوهنوردی، دهانه غار را به عرض پنج متر و ارتفاع سه متر باز کرد. سپس اقدامات لازم برای بازدید از این غار تاریخی همانند بازیابی مسیر، روشنایی و سایر موارد را از سر گرفت و سرانجام در سال ۱۳۵۵ امکان بازدید از غار علی‌صدر برای عموم مردم امکان‌پذیر شد.

کد خبر 562162

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.