به گزارش خبرنگار ایمنا، کمال حیدری اظهار کرد: واکسن قابل تزریق در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال بهعنوان دوز سوم، واکسنهای پاستوکووک و سینوفارم است. ملاک تشخیص ضعف سیستم ایمنی، ارائه برگه توسط پزشک متخصص است و اظهارنظر شخصی و شفاهی افراد مورد قبول نیست.
وی افزود: تعاریف ضعف سیستم ایمنی بر اساس سند کشوری گسترش واکسیناسیون کرونا شامل نقایص اولیه سیستم ایمنی، بیماریهای خاص مانند سرطان تحت درمان با شیمیدرمانی و پرتودرمانی، بیماران پیوند عضو شده، بیماران دریافت کننده داروهای سرکوب کننده یا تضعیف کننده سیستم ایمنی، افراد اچ آی وی مثبت و بیماران تحت درمان با دیالیز است.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: با توجه به پرسشها و درخواست معاونتهای بهداشت تعدادی از دانشگاهها درخصوص امکان تزریق دوز چهارم و پنجم واکسن کووید ۱۹ در متقاضیان سفر بینالمللی که قبلاً سه نوبت از واکسنهای موجود در کشور را دریافت کرده و به علت الزامات سفر باید یک یا دو نوبت واکسن دیگر دریافت کنند، تصمیماتی در جلسه اخیر کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ اتخاذ شد.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه این کمیته ملی، این گروه از هموطنان با اخذ رضایت کتبی و آگاهانه و ارائه مدارک سفر میتوانند واکسن دوز چهارم و پنجم را از واکسنهای مورد تأیید کشور مقصد دریافت کنند. در این شرایط فاصله دوز سوم و چهارم حداقل یک ماه و فاصله توصیه شده بین دوز چهارم و پنجم ترجیحاً سه ماه است که در صورت اضطرار سفر، میتواند به حداقل یک ماه کاهش پیدا کند.
حیدری اظهار کرد: همچنین در جلسه اخیر این کمیته تزریق دوز چهارم واکسن کرونا در گروه سنی بالای ۱۸ سال و برای بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی به فاصله حداقل چهار ماه بعد از دوز سوم، مورد تصویب و توصیه قرار گرفت. واکسن توصیه شده برای تزریق به این افراد به عنوان دوز چهارم، واکسنهای با پلتفرم پروتئین نوترکیب است.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت این مصوبات، هجدهم اسفندماه برای اجرا به معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است.
به گزارش ایمنا، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا (CDC) توصیه کرده است که افراد دارای نقص ایمنی سه ماه پس از دریافت سومین دوز واکسن کووید -۱۹ دوز چهارم را دریافت کنند. این مرکز زمان اعلام شده بین سومین و چهارمین دوز واکسن کرونا را برای افراد دارای نقص ایمنی از پنج ماه به سه ماه کاهش داده است.
کاهش فاصله زمانی بین دوز سوم و چهارم واکسن کرونا به منظور حمایت از آسیبپذیرترین افراد جامعه اعمال شده است. همچنین این اقدام به پایان همهگیری کرونا نیز کمک شایانی میکند. اگرچه واکسن کرونا به صورت صددرصد از افراد در برابر بیماری محافظت نمیکند، اما خطر ابتلاء به نوع شدید بیماری کووید -۱۹، بستری شدن در بیمارستان و مرگومیر ناشی از آن را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. آمار ارائه شده نشان میدهد که بیش از ۲۵ درصد افراد در ایالات متحده آمریکا دوز تقویت کننده واکسن کرونا را دریافت کردهاند و تقریباً ۶۴ درصد نیز به صورت کامل واکسینه شدهاند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا (CDC) تخمین زده است که تقریباً هفت میلیون نفر در این کشور واجد شرایط دریافت چهارمین دوز واکسن کرونا هستند.
نظر شما