مرمت کاشی‌های تاریخی مدرسه‌ فیضیه قم

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم از مرمت کاشی‌کاری‌های تاریخی مدرسه فیضیه از محل اعتبارات استانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علیرضا ارجمندی اظهار کرد: مرمت کاشی‌کاری‌های ایوان شرقی مدرسه تاریخی فیضیه با هزینه حدود ۲۸۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی انجام شد.

وی افزود: عملیات مرمت این بنای تاریخی شامل برچیدن کاشی‌های هفت رنگ آسیب‌دیده و نصب مجدد آن‌ها بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم گفت: مدرسه فیضیه قم یکی از مدارس مشهور جهان اسلام است که در کنار حرم حضرت معصومه (س) قرار گرفته و مفتخر به حضور عالمانی مانند شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم و امام خمینی (ره) بوده است.

وی در خصوص وجه تسمیه مدرسه فیضیه گفت: نامگذاری این مدرسه به فیضیه احتمالاً برگرفته از نام بنیان‌گذار آن فیض‌کاشانی و یا به واسطه تدریس علوم‌دینی است که منشأ فیوضات بوده است.

ارجمندی اظهار کرد: بنای مدرسه فیضیه چهار ایوانی است و دو طبقه با ۴۰ حجره تحتانی متعلق به دوره قاجار و ۴۰ حجره فوقانی متعلق به قرن ۱۴ هجری قمری است که به اهتمام آیت‌الله حائری‌یزدی در بالای حجره‌های پیشین در گرداگرد حیاط مرکزی بنا شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم گفت: قدیمی‌ترین بخش مدرسه، ایوان جنوبی آن است که مزین به کاشی‌کاری‌های زیبا متعلق به دوره صفوی است.

به گزارش ایمنا، مدرسه فیضیه قم در نیمه اول قرن سیزدهم هجری قمری (محدوده سال‌های ۱۱۶۵ تا ۱۲۱۵ خورشیدی) جایگزین مدرسه آستانه شد که به اعتبار متون معتبر تاریخی، آن مدرسه از میانه قرن ششم هجری قمری وجود داشته و در عصر صفوی تجدید بنا شده بود. بنای این مدرسه چهار ایوانی است و در دو طبقه با ۴۰ حجره پایینی متعلق به عصر قاجار و ۴۰ حجره بالایی متعلق به قرن چهاردهم هجری قمری بنا شده‌است. قدیمی‌ترین بخش مدرسه، ایوان جنوبی آن است که به تاریخ ۹۳۹ هجری قمری با کاشی‌های زیبای معرق، متعلق به عصر صفوی تزئین شده‌است و سردر صحن عتیق آستانه حرم فاطمه معصومه دختر موسی بن جعفر (س) محسوب می‌شود.

مدرسه فیضیه قم در تاریخ نهم بهمن‌ماه ۱۳۸۶ با شماره ثبت ۲۰۷۱۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کد خبر 559898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.