به گزارش خبرنگار ایمنا، به نقل از ساینس، نتایج تحقیق اولیه درباره میزان محافظت واکسن فایزر کودکان نشان داد محافظت در برابر عفونت و بستری شدن در بیمارستان توسط واکسن کووید ۱۹ فایزر در کودکان پنج تا ۱۱ ساله، نسبتاً سریع کاهش مییابد. محققان موارد ابتلاء به کووید ۱۹ و بستری شدن در بیمارستان را بین ۳۶۵ هزار و ۵۰۲ کودک بین پنج تا ۱۱ سال و ۸۵۲ هزار و ۳۸۴ فرد بین ۱۲ تا ۱۷ سال که همگی در نیویورک زندگی و واکسینه شده بودند را تجزیه و تحلیل کردند.
آنان دادهها را از ۱۳ دسامبر ۲۰۲۱ تا ۳۰ ژانویه ۲۰۲۲ در طول موجی از عفونتهای سویه امیکرون بررسی کردند. این گروه دریافت که برای کودکان بزرگتر محافظت واکسن فایزر در برابر بستری شدن در بیمارستان از ۸۵ درصد در اواسط دسامبر به ۷۳ درصد در پایان ژانویه کاهش یافته اما این کاهش برای کودکان پنج تا ۱۱ ساله شدیدتر بوده و محافظت در برابر بستری شدن در بیمارستان از ۱۰۰ به ۴۸ درصد کاهش یافته است.
برای محافظت در برابر عفونت اثربخشی در گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال از ۶۶ به ۵۱ درصد و در گروه سنی جوانتر نیز از ۶۸ به ۱۲ درصد کاهش یافته است.
فلوریان کرامر، از دانشکده پزشکی آیکان (Icahn) در این باره، اظهار کرد: تفاوت بین دو گروه سنی قابلتوجه است. افرادی که در گروه سنی جوانتر هستند، دوز ۱۰ میکروگرمی و افراد ۱۲ تا ۱۷ ساله دوز ۳۰ میکروگرمی دریافت میکنند که میتواند برخی از اختلافات در اثربخشی واکسن را در طول زمان توضیح دهد.
به گزارش ایمنا، تاکنون واکسنهای فایزر، مدرنا و سینوفارم برای واکسیناسیون زیر ۱۸ سال در کشورهای مختلف استفاده شده است. در ایران وزارت بهداشت برای واکسیناسیون این گروه سنی از واکسنهای سینوفارم و پاستوکووک استفاده میکند. آمارها نشان میدهد تنها یک چهارم پدر و مادرهای آمریکایی برای واکسینه شدن سریع فرزندانشان در برابر کووید آمادگی دارند و حدود دو سوم والدین از عوارض جانبی که این واکسن میتواند روی کودکان داشته باشد به شدت نگرانند.
پاسخ به نگرانیهای والدین درحالی به یکی از دغدغههای پزشکان و مسئولان بهداشتی در همه کشورهای دنیا بدل شده که امکان بروز عوارض جانبی در اثر تزریق واکسن کووید همانند بزرگسالان در کودکان نیز صفر نیست و این موضوع درباره واکسنهای دیگر و داروهایی که به صورت عمومی تجویز میشود همواره وجود داشته است.
واکسنها با وارد کردن شکل غیرفعال یک میکروب (باکتری یا ویروس) به بدن، سیستم ایمنی بدن ما را برای مقابله با بیماری آموزش میدهند. ازآنجاکه این میکروب غیرفعال است، نمیتواند ما را بیمار کند با این حال، سیستم ایمنی بدنمان را تحریک میکند که به ماده دفاعی با عنوان پادتن تولید کند پس اگر روزی این میکروب وارد بدن شود، سیستم دفاعی بدن شما از قبل خواهد دانست که چگونه با آن مقابله کند.
نظر شما