حفاظت پایین دوز چهارم سینوفارم/جایگزینی واکسن‌های پروتئین نوترکیب برای دوز تقویتی

بر اساس نتایج مطالعه دانشگاه سان یات سن در گوانگژو چین منتشر شده در اوایل این هفته، چهارمین دوز واکسن کووید ۱۹ سینوفارم هیچ محافظت اضافی در برابر این بیماری ایجاد نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ساینس نوشت: سینوفارم یکی از داروهای پرمصرف در برخی از کشورهای آمریکای جنوبی است و این تحقیق فقط آنچه که مقامات بهداشتی آرژانتین به عنوان یک واقعیت تشخیص داده‌اند را تأیید می‌کند؛ به این مفهوم که دوزهای تقویت‌کننده سایر برندهای واکسن به افرادی که دو دوز واکسن سینوفارم تزریق کرده‌اند، داده می‌شود. همچنین حفاظت سینوفارم شش ماه پس از دریافت دوز سوم کاهش می‌یابد و طبق این مطالعه دوز چهارم هیچ سپر اضافی در برابر سویه امیکرون ایجاد نمی‌کند.

طبق گفته محققان چینی، برای مقابله با کرونا استفاده از واکسن‌های ویروس غیرفعال مانند سینوفارم امکان‌پذیر است اما ایده‌آل نیست و واکسن‌های پروتئین نوترکیب یا mRNA در برابر سویه‌های نگران‌کننده جایگزین‌های خوبی برای دوزهای تقویت‌کننده است.

دانشمندان چینی به این نتیجه رسیدند که آنتی‌بادی‌هایی که با دوز سوم واکسن کووید ۱۹ سینوفارم ایجاد می‌شود، پس از شش ماه به شدت کاهش می‌یابد و تزریق چهارم آن را به میزان قابل توجهی در برابر امیکرون تقویت نمی‌کند.

این مطالعه که هنوز مورد بازبینی همتایان قرار نگرفته و شامل مطالعه در افراد مسن یا خردسالان نمی‌شود، نشان داد سطح آنتی‌بادی خنثی‌کننده در برابر امیکرون حدود ۲۶ هفته پس از تزریق سومین دوز واکسن سینوفارم (بی‌بی‌آی‌بی‌پی-کروی BBIBP-CorV) به ۵۳ درصد کاهش یافت. این رقم در مقایسه با سطوح آنتی‌بادی بعد از هفته دوم دریافت دوز تقویت‌کننده سینوفارم اعلام شده است.

دوز تقویت‌کننده واکسن سینوفارم به ۳۸ کارمند مراقبت‌های بهداشتی در چین داده شد که قبلاً دوره دو دوز واکسن را پنج ماه قبل تکمیل کرده بودند. چهارمین دوز این واکسن شش ماه پس از سومین دوز تجویز شد و به طور قابل توجهی سطح آنتی‌بادی خنثی‌کننده را در برابر امیکرون افزایش نداد اما میزان آنتی‌بادی این واکسن پس از سومین دوز همچنان بالا بود.

به گزارش ایمنا، واکسن سینوفارم سبب تحریک سیستم ایمنی بدن برای تولید آنتی‌بادی‌های متصل شونده به پروتئین‌های سطح ویروس که پروتئین‌های Spike نامیده می‌شوند. برای تولید این واکسن مؤسسه تحقیقاتی بیجینگ، واریانتی از ویروس که بیشترین قابلیت تکثیر را در سلول‌های کلیه میمون داشتند را انتخاب کرده و ویروس را تکثیر کردند.

سپس ماده شیمیایی به نام بتا-پروپیولاکتون به آنها اضافه کردند که با اتصال به ژن‌های ویروس باعث از کار انداختن آنها شد. کروناویروس‌های غیرفعال شده توان تکثیر خود را از دست داده اما پروتئین‌های آنها (پروتئین‌های Spike) سالم و دست نخورده باقی می‌مانند. سپس ویروس را با ترکیبی بر پایه آلومینیوم ترکیب کرده که سبب افزایش پاسخ ایمنی بدن می‌شود.

به دلیل غیرفعال بودن ویروس در واکسن سینوفارم، پس از تزریق آن به بدن، ویروس‌ها توسط سلول‌های شناساگر آنتی‌ژن بدن بلعیده می‌شود. ایمنی‌زایی این واکسن ۷۹ درصد اعلام شده است.

کد خبر 558399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.