به گزارش خبرنگار ایمنا، در هفتهای که گذشت، تلهتئاتر کشتن کابوسها در هفت بخش دومین جایزه ملی سرو نامزد دریافت جایزه شد، گالری نقش قلم اصفهان میزبان نمایشگاه «سیر تحول نقاشی آبرنگ از دوران صفوی تا به امروز» بود که این نمایشگاه تا پانزدهم اردیبهشتماه ادامه دارد و معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در بازدید خود از این نمایشگاه، اصفهان را در نقاشی صاحب مکتب ویژه خواند و همچنین هفتمین جشنواره فرهنگی ورزشی مدارس علمیه اصفهان به نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و یادمان ۴۰۰ شهید طلبه و روحانی در رشتههای فوتسال و والیبال هفته اول اسفندماه در ورزشگاه توانا برگزار شد.
درخشش تلهتئاتر "کشتن کابوسها" در جایزه ملی سرو
معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: تلهتئاتر "کشتن کابوسها" در هفت بخش دومین جایزه ملی "سرو" نامزد شد.
سعید امامی اظهار کرد: تلهتئاتر "کشتن کابوسها" به تهیهکنندگی رسول هنرمند و کارگردانی حبیب نریمانی به همت معاونت اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در حوزه دفاع مقدس تهیهشده است.
وی افزود: بر اساس اعلام اسامی نامزدهای دبیرخانه دومین جایزه سرو، تلهتئاتر «کشتن کابوسها» در هفت بخش نامزد دریافت عنوان برتر شد.
وی گفت: حبیب نریمانی در بخش نمایشنامهنویسی تئاتر تلویزیونی، کارگردانی تلویزیونی، کارگردانی هنری و طراحی صحنه، محدثه رضایی در بخش بازیگران زن، علی جعفری در بخش تصویربرداری نامزد دریافت جایزه از این جشنواره شدهاند.
امامی خاطرنشان کرد: تئاتر «کشتن کابوسها» به تهیهکنندگی رسول هنرمند، در بین نامزدهای دریافت جایزه اثر برگزیده این جشنواره نیز قرار گرفته است.
آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان دومین جایزه سرو به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد فرهنگی روایت فتح دوشنبه _نهم اسفندماه_ همزمان با شب مبعث نبی اکرم (ص) در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار میشود.
سیر تحول آبرنگ در گالری نقش قلم اصفهان
گالری نقش قلم اصفهان از روز جمعه _ششم اسفندماه_ میزبان نمایشگاه «سیر تحول آبرنگ از دوران صفوی تا به امروز» شده که علاقهمندان تا نیمه اردیبهشت ۱۴۰۱ فرصت دارند از آثار به نمایش درآمده در آن دیدن کنند.
با ورود به این نمایشگاه که با همکاری دفتر تخصصی هنرهای تجسمی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان برپا شده است، با اثری با نام «جنگ شتران» از کمالالدین بهزاد نقاش سدههای نهم و دهم هجری مواجه میشویم. او که به نوآفرینی در نقاشی ایرانی شناخته میشود در زمان دو سلسله تیموری و صفوی زیست و در سال ۹۴۲ هجری قمری (۱۵۳۵ میلادی) درگذشت. در دوران صفویه دگرگونی بسیار نافذی در نقاشی ایرانی رخ داد و سبک نقاشی قدم درراه نوینی نهاد که البته بعدها به سبک طبیعی متمایل شد.
در کنار اثر کمالالدین بهزاد، تابلوهایی از آثار آبرنگ رضا عباسی، صنیعالملک و کمالالملک به چشم میخورد. به گفته متصدیان این نمایشگاه، رضا عباسی هنرمند دوره صفوی مکتب نقاشی قزوین را به مکتب اصفهان تبدیل کرد که آغاز تازهای در نقاشی و حاصل آن، فرنگی سازی در نقاشی ایران بود. صنیعالملک یا همان میرزا ابوالحسن خان غفاری نیز میان سنتهای نقاشی اروپایی و ایرانی پیوند برقرار کرد اما تکنیکهایی مانند پرسپکتیو را بهکار نبرد که بیانگر توجه او به سنتهای نقاشی ایرانی است. کمالالملک برادرزاده صنیعالملک نیز که از بنیانگذاران نقاشی دانشگاهی محسوب میشود نقش بسزایی در تغییر نقاشی قدیمی ایرانی داشته و این نمایشگاه دوباره چیرهدستی او در چهرهنگاری و ارائه تصویری دقیق و عکس گونه از واقعیت عینی را یادآوری کرد.
اصفهان صاحب مکتب نقاشی است
معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در بازدید از این نمایشگاه با بیان این که نقاشی در اصفهان صاحب مکتب است، اظهار کرد: در آثار تاریخی این شهر نقاشیهایی با قدمت ۳۰۰ یا ۴۰۰ ساله به چشم میخورد و تداوم این مکتب نیازمند آن است که با تاریخ تطورات نقاشی اصفهان آشنا شویم.
مجتبی شاهمرادی، زلالی و روان بودن آبرنگ را وجه تمایز آن با سایر تکنیکهای نقاشی دانست و افزود: نمایشگاهی که به همت گالری نقش قلم برپا شده است تلاش دارد سیر تحول نقاشی آبرنگ از دوره صفوی تاکنون را نشان دهد و آثاری از هنرمندان بهنام اصفهان و کشور در آن به نمایش درآمده که تماشای آنها میتواند برای اهالی هنر و اصفهان دوستان و مردم هنردوست اصفهان جذاب باشد.
وی ادامه داد: حداقل در دوره معاصر، هرچه آثار هنری بیشتر در معرض دید قرار گیرد هم ارزش آنها بیشتر یادآوری میشود و هم مخاطبان این آثار انگیزه بیشتری برای فراگیری و تداوم آن پیدا میکنند. امیدوارم با برگزاری چنین نمایشگاههایی هنرمندان در اصفهان ارجوقرب یابند و زمینه حضور و فعالیت آنها در اصفهان تداومیافته و پررنگتر شود تا در نهایت به زیستپذیری شهر منجر شود و اصفهان همچون گذشته محل رفتوآمد و ظهور و بروز هنرمندان در رشتههای گوناگون بهخصوص هنرهای تجسمی باشد.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان رویکرد سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری در این دوره را حرکت بهسوی مردمسپاری دانست و گفت: تمایل داریم در حوزههای گوناگون از جمله هنرهای تجسمی، مردم کنشگران اصلی باشند و سازمان نقش حمایتی، تسهیلگری و شتابدهندگی را در عرصههای فرهنگی و هنری ایفا کند. هرچه مجموعههای مردمی تقویت و قدرتمندتر شوند، ماندگاری آنها بیشتر خواهد بود و میتوانند خود به انجام فعالیتهای گوناگون در شهر بپردازند.
معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز با بیان اینکه گالری نقش قلم با حمایت شهرداری اصفهان از اینپس در سرای قزلباش واقع در بدنه شرقی چهارباغ عباسی فعالیت میکند، گفت: نمایشگاه فعلی نسخه محدودی از آثار آبرنگکاران از دوره صفوی تاکنون است.
همچنین مهدی تمیزی با تأکید بر اینکه برخی تابلوها اثر اصلی و برخی تصویر اثر است، افزود: برخی آثار در گنجینهها و موزههای بزرگ ملی و بینالمللی نگهداری میشوند و امکان انتقال به نمایشگاه را نداشتند؛ بنابراین تصویر این آثار به نمایش درآمده است. البته نمایش این آثار اقدام بسیار خوبی از سوی گالری نقش قلم بوده و امیدوارم در این گالری و سایر گالریهای شهر اصفهان شاهد نمایش سیر تحول آثار هنری در حوزههای گوناگون برای هنرمندان، هنردوستان و مردم باشیم؛ چراکه وقتی در یک جامعه سیر بروز و ظهور یک هنر دانسته نشود، فهم درستی از اثر و درک درستی از زیباییشناسی آن نیز محقق نمیشود و این نمایشگاهها فرصتی فراهم میکند تا سطح آگاهی مردم و هنرمندان را حتی به اندازه یک گام جلو ببریم.
وی تصریح کرد: دفتر تخصصی هنرهای تجسمی شهرداری اصفهان نیز تمام تلاش خود را انجام داد تا در حد امکان به برپایی این نمایشگاه کمک کند و امیدوارم بتوانیم حامی دیگر گالریها و هنرمندان شهر اصفهان نیز باشیم.
رؤیا صلواتی، مدیر گالری نقش قلم اصفهان نیز با اشاره به دعوت از اساتید مطرح و صاحب سبک و انتخاب آثار هنرمندانی که هرکدام تحولی در نقاشی آبرنگ ایجاد کرده بودند، گفت: حدود ۴۲ اثر از ۴۲ هنرمند در این نمایشگاه گردآوری شده است.
وی با بیان اینکه پیش از دوره صفوی نیز هنرمندان از آب و رنگ در نقاشیهای خود استفاده میکردند، ادامه داد: اما تصمیم گرفتیم نمایشگاه فعلی را با آثاری از دوره صفوی آغاز کنیم. هدف این است که هنرمندان با تماشا و بررسی این آثار به بینشی دست یابند تا به ابداعات نو دست بزنند.
صلواتی درباره وضعیت آموزش نقاشی آبرنگ در اصفهان خاطرنشان کرد: اساتید بسیار برجستهای در زمینه آموزش فعال هستند و امیدوارم هنرجویان بتوانند ابداعات جدیدی در هنر آبرنگ ایجاد کنند.
مدیر گالری نقش قلم اصفهان با اشاره به فعالیت این گالری از حدود پنج سال پیش تاکنون گفت: شیوع کرونا کمی در کارهای ما تأخیر ایجاد کرد و در نهایت با همکاری شهرداری اصفهان، در سرای قزلباش به ایجاد یک فضای تخصصی اقدام کردیم.
نمایشگاه «سیر تحول آبرنگ از دوران صفوی تا به امروز» تا پانزدهم اردیبهشتماه ۱۴۰۱ هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری نقش قلم واقع در چهارباغ عباسی، سرای قزلباش، طبقه زیرین، واحد ۱۲۲ میزبان بازدیدکنندگان است.
برگزاری هفتمین جشنواره فرهنگی ورزشی مدارس علمیه اصفهان
معاون ورزشی و تفریحی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان از برگزاری هفتمین جشنواره فرهنگی ورزشی مدارس علمیه اصفهان خبر داد.
احسان بعیدی درباره اهداف برگزاری این جشنواره اظهار کرد: طلاب حوزه علمیه که بهعنوان مبلغ دین شناخته میشوند میتوانند نقش مؤثری در تبلیغ فرهنگ ورزش ایفا کنند.
وی افزود: در همین راستا ورزش ابتدا باید بهعنوان یک اصل در برنامههای حوزه قرار گیرد تا طلاب در حوزه ورزش قهرمانی بهعنوان الگویی برای جوانان معرفی شوند.
معاون ورزشی و تفریحی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان بابیان اینکه برگزاری جشنواره ویژه طلاب میتواند گامی مؤثر برای ورود حوزه علمیه به ورزش قهرمانی باشد، ادامه داد: با توجه به همین موضوع، هفتمین جشنواره فرهنگی ورزشی مدارس علمیه اصفهان را با همکاری مرکز مدیریت حوزههای علمیه استان برگزار کردیم.
جشنواره فرهنگی ورزشی مدارس علمیه اصفهان به نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و یادمان ۴۰۰ شهید طلبه و روحانی در رشتههای فوتسال و والیبال هفته اول اسفندماه در ورزشگاه توانا برگزار شد.
نظر شما