به گزارش خبرنگار ایمنا، بابک سلحشور درباره آمار قصور پزشکی که در کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور مورد بررسی قرار میگیرد، اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان آذرماه در مجموع هشت هزار و ۸۵۰ پرونده قصور پزشکی به کمیسیونهای پزشکی قانونی ارجاع شده است که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد ارجاعات هفت هزار و ۹۱۹ مورد بود، افزایشی ۱۱.۸ درصدی داشته است.
وی درباره تعداد پروندههای منجر به صدور حکم محکومیت، افزود: ۴۶.۶ درصد از این پروندهها معادل چهار هزار و ۱۲۴ مورد منجر به صدور حکم محکومیت شده و ۵۳.۴ درصد یعنی معادل چهار هزار و ۷۲۶ مورد نیز به تبرئه منجر شده است.
مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور درباره بیشترین رشتههای دارای شکایت ادامه داد: صرف نظر از موارد منجر به محکومیت یا تبرئه به ترتیب رشتههای دندانپزشکی با ۹۲۱ مورد، جراحی عمومی با ۷۷۵ مورد، پرستاری با ۵۷۶ مورد، زنان و زایمان با ۵۲۷ مورد و پزشکی عمومی با ۵۱۷ مورد در صدر شکایات ثبت شده در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ قرار دارند. البته این آمار مربوط به امسال است و الزاماً همین الگو و نسبت در سالهای قبل نیز تکرار نشده است.
وی درباره دلایل افزایش قصور پزشکی در آمارهای امسال گفت: یکی از دلایل این کاهش، کرونا و کاهش نگرانی مردم بابت ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ است. همین دلیل سبب مراجعه بیشتر مردم به پزشکی قانونی و البته مراجعه بیشتر مردم به پزشکان و کادر درمان برای امور پزشکی به غیر از کرونا نیز شده است.
سلحشور افزود: کارشناسان پزشکی قانونی در کمیسیونهای مربوطه با دقت تمام مستندات و مدارک موجود را بررسی کرده و بدون هیچگونه سوگیری نسبت به صدور رأی اقدام خواهند کرد.
به گزارش ایمنا، یکی از موارد مورد بحث در حقوق پزشکی، تخلفات و جرایم پزشکی است. اگر پزشک با جراح و یا دیگر متصدیان امور پزشکی در جریان انجام امور پزشکی مرتکب بیاحتیاطی یا بیمبالاتی شوند یا بدون مهارت در قسمتی از امور به انجام آن مبادرت ورزند و در نتیجه قتل یا صدمه بدنی حادث شود، عمل وی با توجه به مفهوم مخالف ماده ۵۹ قانون مجازات اسلامی و همچنین تبصره سه ماده ۲۹۵ همین قانون جرم بوده و در حکم شبه عمد خواهد بود.
نظر شما