حماسه چذابه

نیروهای‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی‌ در ساعات‌ باقی‌مانده‌ تا عملیات‌ بزرگ‌ خیبر و برای انهدام‌ بخشی‌ از توان‌ جنگی‌ قوای دشمن، عملیات‌ «والفجر۶» را طرح‌ریزی‌ کردند تا در منطقه‌ مرزی‌ «چذابه» به‌ اجرا درآید.

به‬ گزارش‬ خبرنگار‬ ایمنا، عملیات والفجر ۶، در دوم اسفند ۱۳۶۲ با رمز مقدس «یا زهرا» در منطقه عملیاتی چذابه با هدف انهدام نیروهای دشمن و گمراه کردن آنها از عملیات آتی، انجام گرفت. قوای اسلام با عبور از رودخانه چیلات و دهلران، دو ارتفاع مهم مشرف به مناطق مسکونی عراق را آزاد کرده و بزرگراه العماره بغداد را در تیررس خود گرفتند. در این حال، دشمن‏ بعثی برای بازپس‏‌گیری مناطق از کف‬‌‏داده، اقدام به پاتک کردند که با چند ضدپاتک از سوی قوای‏ اسلام مواجه‏ شد و در اقدام خود ناکام‏ ماند. در این عملیات، دشمن با به‏ جای گذاشتن صدها کشته‏ و زخمی مجبور به عقب‏‌نشینی شد. عملیات والفجر ۶، در نهایت با شروع عملیات خیبر در سوم‬ اسفند ۱۳۶۲، پایان ‏پذیرفت.

نیروهای خودی با هشت گردان به منظور تسخیر مواضع مستحکم و دست‌نخورده دشمن با عبور از رودخانه چیلات، وارد عمل شدند و پس از درهم شکستن خطوط دفاعی به حرکت خود در عمق مواضع نیروهای عراقی ادامه دادند.

رزمندگان اسلام در این یورش موفق شدند ضمن انهدام ده‌ها دستگاه تانک، نفربر و شمار فراوانی خودروی دشمن، بخشی از یگان‌های سپاه چهارم و تیپ ۷۷ ارتش عراق را متلاشی کنند و منطقه‌ای حدود ۵۰ کیلومتر مربع، شامل ارتفاعات مرزی مشرف به شهر علی‌غربی و جاده مرزی و تدارکاتی «طیب علی‌غربی» عراق را تصرف کنند.

پس از چند روز نبرد و دفع پاتک‌های سنگین دشمن، رزمندگان اسلام ضمن مشغول ساختن ماشین نظامی عراق توانستند چند روزی بر بزرگراه «العماره بغداد» مسلط شوند و آن را هدف آتش خود بگیرند، اما با شروع عملیات گسترده در جنوب، نیروهای عمل‌کننده به یاری رزمندگان در نبرد خیبر شتافتند.

هدف اصلی این عملیات، سرگرم کردن و فریب دشمن برای انجام عملیات موفق خیبر بود، تا توان زرهی دشمن در این منطقه زمین‌گیر و خطوط ارتباطی اصلی به سمت جنوب که از استان العماره می‌گذشت ناامن شده و مورد تهدید واقع شود تا به این وسیله اهداف اصلی عملیات و فریب دشمن را محقق سازند.

گردان مسلم‌بن‌عقیل دو روز بود که در محور خود می‌جنگید و این حاکی از روحیه جنگاوری بچه‏‌ها‬ بود. بچه‌های گردان از زمان تصرف قله گرفتار درگیری با عراقی‌ها شدند و زمین‌گیر شده بودند.

بسیاری از بچه‏‌ها از جمله فرمانده گردان یعنی ذبیح‏‌الله عالی به شهادت رسیده بودند. وقتی‬ شهید عالی در حال مکالمه با عقبه بود، ترکش خمپاره هم او را شهید کرد و هم بی‌سیم را از کار انداخت.

با کمک آتش ادوات خودی و پس از کم شدن آتش دوشکای عراقی‌ها، نیروهای گردان مسلم‌بن‌عقیل با توکل به خدا و از سمت معبری که به کمک بچه‌های اطلاعات عملیات ایجاد شده بود، برگشت داده شدند.

در محور تنگه چذابه در شمال شرقی «بستان» نیروهای سپاه موفق به شکستن خطوط دفاعی دشمن شده و تا سحرگاه که نبرد به جنگ تن به تن کشیده شد، محور جاده سوبله به چذابه، تحت سلطه نیروهای ایران درآمد. با آغاز عملیات خیبر در منطقه «هورالهویزه» و «هورالعظیم» عملیات دو روزه والفجر۶ به اتمام رسید.

نتایج عملیات شامل فتح دو ارتفاع مشرف به شهر علی‌غربی، انهدام شماری سلاح سبک و نیمه‌سنگین‌، انهدام تعدادی خودروی نظامی و گرفتن صدها کشته و زخمی از دشمن است.

از شهدای عملیات والفجر ۶؛ شهید محمدعلی رهنمون، شهید مرتضی بکایی، شهید رجب‌علی برزگر، شهید حسینعلی عظیمی و شهید احمد ملایی هستند.

کد خبر 556962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.