به گزارش ایمنا و به نقل از پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، باقر لاریجانی در آئین افتتاحیه کنگره همگرایی در علوم غدد اظهار کرد: تلاش ما در پژوهشگاه این بوده است که از طریق همگرایی زمینههای مختلف علمی بتوانیم تحقیقاتی را انجام دهیم که منجر به تشخیص، کنترل و ارائه خدمات بهتر به بیماران شود.
وی با اشاره به رتبه علمی قابل قبول کشور در دنیا گفت: در منطقه نیز بر اساس شاخصهای تولید علم، وضعیت ما از بیشتر کشورها بهتر و در حوزه غدد درون ریز مقام نخست را در زمینه تولیدات علمی در منطقه خاورمیانه در اختیار داریم.
رئیس کنگره همگرایی با تاکید بر اینکه نباید از این قافله علم جا ماند و همیشه باید در مسیر رو به جلو لحظهای از حرکت باز نایستاد، خاطرنشان کرد: در حوزه نوآوری در کشور نیاز است تا تلاشهایمان را افزون کنیم.
لاریجانی افزود: کشور ما از نظر شاخصهای نوآوری پتانسیل بالایی دارد اما میبایست تلاش کرد تا این تواناییهای بالقوه به عمل در بیاید تا جایگاه مناسبتری را بین کشورهای دنیا پیدا کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد: این سمینار بتواند قدمی برای پیشرفت در این زمینه باشد و ذهنهای ما را به سمت همگرایی علوم در رفع نیازهای جامعه سوق دهد.
تاکید بر استفاده از همگرایی علوم در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر
در بخشی دیگر از این مراسم سید علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور نیز همگرایی در علوم را یک راهبرد و تجربه نسبتاً جدید در حوزه فناوری خواند و اظهار کرد: انسانها با توانایی بالایی که دارند به دنبال روشها و راهبردهای نوینی هستند که آنها را به سمت نوگرایی پیش میبرد.
وی هدف اصلی تحقیقات در علوم پزشکی را تأمین، حفظ و ارتقا سلامت عموم جامعه و در نهایت عدالت در سلامت خواند و گفت: آموزش، پژوهش، انواع مراقبتها و ارائه خدمات سلامت همگی ابزارهایی برای نیل به این اهداف مقدس هستند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر اینکه اولویت دادن به پیشگیری تضادی با درمان ندارد، گفت: نباید از سلامت معنوی جامعه غفلت کنیم زیرا که این کار خسارتهای جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
لزوم حمایت حاکمیت از تحقیقات و فناوریهای جدید حوزه سلامت
در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه، حسین شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با تاکید بر اینکه حاکمیت باید از تولید دانش و انجام تحقیقات حوزه پزشکی در کشور حمایت کند، افزود: قرن جدید قرن نیروی انسانی سالم است و برای اینکه این موضوع تحقق پیدا کند نیاز به همراهی دانشمندان کشور در مراکز تحقیقاتی و مجامع علمی داریم.
وی افزایش امید به زندگی در کشور را مدیون پیشرفتهای علمی خواند که در سلامت و فناوریهای جدید توسط نخبگان عرصه علم و فناوری کشور رقم خورده است.
تاکید بر همکاری بین رشتهای علوم پزشکی در راستای ارتقای ارائه خدمت به بیماران
علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نیز در پیامی که برای مراسم افتتاحیه کنگره ارسال کرده بود هماهنگی و همکاری بین رشتههای مختلف علوم پزشکی را یک ضرورت خواند که موجب ارتقای ارائه خدمت به بیماران میشود.
وی مدیریت بیماریهای صعبالعلاج و حل مسائل نوپدید پزشکی را نیازمند متخصصانی خواند که در چندین حوزه صاحب نظر بوده و از دیدگاهی بالاتر به مسائل نظاره کنند.
نظر شما