اکثر جان‌باختگان امیکرون واکسن‌نزده‌ها هستند

دبیر بورد ریه اطفال ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: اغلب بستری‌ها و مرگ‌ومیرها مربوط به کسانی است که واکسن نزده‌اند یا بیماری‌ خاص و زمینه‌ای مانند فشار خون، دیابت و نقص ایمنی دارند.

به گزارش ایمنا، سیداحمد طباطبایی، با اشاره به فعالیت خطرناک امیکرون در بدن مبتلایان به این واریانت، اظهار کرد: زمانی که بیماری ویروسی وارد بدن می‌شود، تمام اعضای بدن را ممکن است درگیر کند؛ دستگاه تنفسی فوقانی یکی از آن بخش‌هایی محسوب می‌شود که احتمال درگیری آن به کرونا بسیار بالا است.

وی افزود: دستگاه تنفسی فوقانی شامل بینی، گلو و حلق در واریانت امیکرون بسیار در معرض خطر است و بیماران با علائمی مانند گلودرد، سوزش گلو، سرفه‌های شبیه به خروسک و گاهاً با علائم سردرد مواجه می‌شوند.

احتمال پوسته‌اندازی امیکرون

دبیر بورد ریه اطفال ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: وقتی دستگاه‌های تحتانی شامل نای، نایژه و ریه کمتر در سویه امیکرون درگیر شود؛ ممکن است میزان بستری‌ها و طول بیماری کمتر باشد اما متأسفانه سرعت انتشار بسیار بالایی دارد.

وی تأکید کرد: از جهت شدت درگیری، برگشت‌ناپذیری و بروز صدمات، کرونای دلتا بسیار قوی‌تر از بیماری‌های دیگر بود؛ این در حالی است که عوارض امیکرون درحال‌حاضر نسبت به دیگر سویه‌ها کمتر است؛ زیرا این واریانت به تازگی کشف شده و بسیاری از عوارض و علائم آن نامعلوم است و شاید در آینده شاهد پوسته‌اندازی این سویه باشیم.

فعالیت خوشه‌ای امیکرون

طباطبایی به یکی از ابعاد خطرناک امیکرون اشاره کرد و گفت: این وایانت معمولاً به صورت خوشه‌ای فعالیت می‌کند و افراد نزدیک به فرد بیمار، مبتلا به امیکرون خواهند شد و این بسیار خطرناک است.

وی با انتقاد از برخی عادی‌انگاری‌ها در جامعه، اظهار کرد: یکی از روش‌های انتقال، تجمع‌های دورهمی است که معمولاً خانواده‌هایی که برای دید و بازدید یا جشن‌های تولد دورهم جمع می‌شوند، گرفتار امیکرون خواهند شد.

دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا به برخی آمارهای پیک‌های پیشین کرونا در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در کرونای دلتا، مرگ و میرهای سه رقمی و بالای ۵۰۰ بیمار در روز را شاهد بودیم؛ خوشبختانه آمار مرگ و میر در این واریانت بسیار کمتر از پیک‌های قبلی است و آن هم به دلیل کمتر درگیر شدن دستگاه‌های تنفسی تحتانی است.

اکثر جان‌باختگان سویه امیکرون واکسن‌نزده‌ها هستند

وی ادامه داد: اغلب بستری‌ها و مرگ و میرها مربوط به کسانی است که واکسن نزده‌اند یا بیماری خاص و زمینه‌ای مانند فشارخون، دیابت و نقص ایمنی دارند.

بیمارستان‌ها مملو از بیماران امیکرون

این عضو ستاد ملی مقابله با کرونا به وضعیت کنونی بیمارستان‌ها در پیک ششم اشاره کرد و گفت: متأسفانه بیمارستان‌ها مملو از بیماران امیکرون هستند؛ به ویژه بیمارستان‌های کودکان که بسیاری از خانواده‌ها برای بستری کردن فرزندانشان مراجعه می‌کنند.

وی یادآور شد: اگر کودکان مبتلا به تنگی نفس، تنفس تند، کبودی، کاهش سطح اکسیژن بدن شوند، باید نگران بود.

زمان کامل بهبودی بیماران امیکرون

طباطبایی ادامه داد: بیماری امیکرون، سه تا پنج روز برطرف می‌شود؛ اما اگر خانواده‌ها نگران هستند با مراجعه به پزشک می‌توانند اطمینان کنند که کودکشان در معرض خطر جدی نیست.

وی تأکید کرد: بهترین راه مقابله با سویه امیکرون، استراحت، مصرف مایعات و پرهیز از تماس با دیگران، عدم حضور در مدارس و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است.

خانواده‌ها در برابر واکسیناسیون کودکان مقاومت نکنند

دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: موضوع بسیار مهم دیگر، مقاومت برخی خانواده‌ها در برابر واکسیناسیون است. موضوع واکسیناسیون کودکان بسیار جدی است و مطالعات جهانی نشان می‌دهد که میزان ابتلاء، بستری و حتی مرگ و میر در واکسن‌زده‌ها بسیار کمتر است.

وی تأکید کرد: حتی کسانی که واکسن زده‌اند یا پیش‌تر به کرونا مبتلا شده‌اند نیز در معرض ابتلاء به امیکرون هستند؛ بنابراین باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و با استفاده از ماسک، مانع انتشار این ویروس به دیگران شوند.

منبع: فارس

کد خبر 555304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.