به گزارش ایمنا، خشکسالی و به تبع آن کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تولید، احتکار داخلی برنج، افزایش قیمت برنج خارجی و تأثیر آن بر برنج داخل، اجرای دوره ممنوعیت واردات و کمبود برنج خارجی در نیمه اول سال، عدم رصد و پایش بازار، افزایش هزینههای تولید، افزایش نرخ ارز و قیمتهای جهانی همه و همه به عنوان دلایل افزایش قیمت برنج ایرانی و خارجی از سوی کارشناسان این بخش مطرح شده است.
افزایش قیمتی که منجر به حذف این کالای استراتژیک از سفره برخی خانوادهها شد و این نگرانی را در سطح جامعه ایجاد کرد که قرار است این افزایش قیمتها تا کجا ادامه پیدا کند و خانوادهها چگونه باید برنج مورد نیاز خود را تأمین کنند.
دولت نیز که از نیمه دوم سال توزیع اینترنتی اقلام اساسی را با هدف حذف دلالیهای غیرضرور و واسطهگریهای ناسالم در شبکه توزیع اقلام ضروری دانسته و رسیدن این کالاها با قیمتهای واقعی به دست مردم را شروع کرده بود، با افزایش قیمت برنج ایرانی این کالا را هم در سبد توزیع هوشمند قرار داد و از ۱۸ بهمن ماه پلتفرمهای فروش محصولات غذایی که تاکنون اقلامی چون مرغ منجمد، تخممرغ، برنج خارجی، شکر، روغن و لبنیات تنظیم بازاری عرضه میکردند، اقدام به فروش برنج ایرانی کردند.
بدین ترتیب در حال حاضر برنج پاکستانی با قیمت هر کیلو ۲۰ هزار و۵۰۰ تومان، برنج تایلندی ۱۲ هزار و۵۰۰ تومان، برنج هندی ۱۸ هزار و۵۰۰ تومان و برنج ایرانی رقم شیرودی با نرخ ۴۲ هزار تومان در سامانه بازرگام بدون پرداخت هزینه ارسال تا درب منازل عرضه میشود.
همچنین قرار است در روزهای آینده نیز برنج ایرانی فجر به فرآیند توزیع هوشمند اضافه شود.
البته چندی پیش مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از توزیع برنج در فروشگاههای زنجیرهای سراسر کشور خبر داد و گفت: دولت برای تنظیم بازار کالاهای اساسی تا شب عید تمام تلاش خود را خواهد کرد.
منبع: ایسنا
نظر شما