روایت مادر قاتل از جنایت هولناک اهواز

شوک ناشی از قتل زن ۱۷ ساله در اهواز به‌ دست شوهرش و انتشار تصاویر دلخراش آن در شبکه‌های اجتماعی، جامعه را فرا گرفته است. حالا چند روز پس از این جنایت، مادر قاتل ناگفته‌هایی از زندگی پسر و عروسش را برای نخستین مرتبه بازگو می‌کند. او مدعی است که پسرش به‌خاطر حرف مردم دست به جنایت زده است.

به گزارش ایمنا، روزنامه همشهری نوشت: این روزها همه درباره جنایتی که چند روز قبل در اهواز اتفاق افتاد و افکار عمومی را به شدت متأثر کرد صحبت می‌کنند؛ حادثه‌ای که روز شنبه شانزدهم بهمن‌ماه اتفاق افتاد و در جریان آن مرد جوانی به نام سجاد همسر ۱۷ ساله‌اش به‌نام مونا که همه او را با نام غزل می‌شناختند به قتل رساند. وقوع این قتل تنها بخش تکان‌دهنده جنایت نبود؛ چراکه در ادامه فیلمی از نمایش در دست داشتن سر مقتول توسط قاتل در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و افکار عمومی را به‌شدت جریحه‌دار ساخت و برخورد با قاتل را به یک مطالبه عمومی تبدیل کرد.

هرچند پلیس اعلام کرد که چند ساعت پس از وقوع جنایت، قاتل و برادرش به‌عنوان همدست او دستگیر شده‌اند اما در ادامه و به‌دنبال انتشار زمزمه‌هایی مبنی بر اینکه خانواده مقتول از قاتل شکایتی ندارند، مجازات شدید عامل جنایت تبدیل به یک خواسته عمومی شد؛ تا جایی که بسیاری از مردم و کاربران در شبکه‌های اجتماعی از دستگاه قضائی خواهان مجازات افساد فی‌الارض (اعدام) برای متهم شدند.

حالا با گذشت چند روز از این حادثه، مادر سجاد زندگی پسر و عروسش و انگیزه سجاد از قتل همسرش را بازگو کرد. او می‌گوید: غزل حدود چهار ماه قبل از خانه خارج شد؛ مثل همیشه که به خانواده پدرش یا دوستانش سر می‌زد. اما آن روز به خانه برنگشت. نگران که شدیم سراغش را از خانواده‌اش گرفتیم، آنجا هم نرفته بود. به دوستان، آشنایان و هر کسی که احتمال می‌دادیم ممکن است غزل آنجا رفته باشد، گفتیم اما خبری از او نبود؛ تا اینکه بعد از یک هفته به دوستان خودش اطلاع داد که در ترکیه است. تمام اطلاعاتی که از غزل دریافت می‌کردیم از طریق دوستانش بود و هر بار که خبری می‌رسید پسرم می‌مرد و زنده می‌شد.

خیلی تلاش کردیم کسی متوجه این قضیه نشود اما هر چه از نبودن غزل می‌گذشت، اطرافیان بیشتر کنجکاو می‌شدند که عروس خانواده کجاست و چرا از او خبری نیست. مادر قاتل مدعی است که ازدواج پسر او و غزل اجباری نبود. «ما هم برایش کم نگذاشتیم. برای دو پسرم یک شب عروسی گرفتیم. خانه ما بزرگ است، بالای خانه دو واحد ساختیم. یکی برای سجاد و دومی برای آن یکی پسرم.» این زن که باور ندارد عروسش به دست پسرش به قتل رسیده در ادامه سراغ اصل مطلب می‌رود: «انگیزه‌ای که باعث شد سجاد تصمیم به قتل غزل بگیرد، طبق صحبت‌هایی که غزل برای دوستانش کرده، او با شخصی از طریق اینستاگرام آشنا شد که این شخص اهل سوریه است.

این مرد به غزل ابراز علاقه زیادی و او را وابسته خود می‌کند تا آنجا که غزل بابت این مرد زندگی خودش را رها کرد. دوستانش ما را در جریان تمام جزئیات می‌گذاشتند. پسرم هر روز بیشتر از دیروز کنترل خود را از دست می‌داد و نمی‌توانست بر اعصابش مسلط باشد؛ مخصوصاً که بازاری بود و اطرافیان غیرت و مردانگی‌اش را تحریک می‌کردند. در محله و خیابان مستقیم و غیرمستقیم به ما طعنه می‌زدند و بابت این مسئله بحث و دعوا کرده بودیم. همسایه‌ها کاملاً از شرایطی که اتفاق افتاده اطلاع داشتند اما به جای دلداری احساسات پسرم را تحریک می‌کردند.» غزل نزدیک به چهار ماه در ترکیه زندگی می‌کرد. ظاهراً مرد سوری وی را فریب داده و همه طلاها و پول‌هایش را از او دزدیده بود. سرانجام پدرش دنبالش رفت تا او را برگرداند.

مادر سجاد (قاتل) می‌گوید: خود غزل هم ظاهراً پشیمان شده بود و این اواخر به پدرش گفت که بیایید من را به ایران بیاورید که بعد از آن پدر غزل و شوهرم تا ترکیه دنبالش رفتند و روز جمعه ظهر او را به اهواز برگرداندند. او درباره شرایط سجاد بعد از بازگشت همسرش به اهواز می‌گوید: پسرم تهدید کرده بود غزل را می‌کشد. برای همین پدر غزل و شوهرم درصدد مخفی کردن غزل بودند؛ چراکه از تهدیدهای سجاد می‌ترسیدند. وقتی غزل را تحویل شوهرش ندادند، عصبانیت و تهدید سجاد بیشتر شد. برای همین روز شنبه به اتفاق برادرش به سراغ همسرش رفت و این اتفاق افتاد. این زن در ادامه درباره اینکه چرا پسرش بخشی از جسد را در کوچه و خیابان گردانده بود در ادعایی عجیب می‌گوید: در محله به سجاد انگ بی‌غیرتی زده بودند. سر غزل را گَرداند تا مثلاً به همه بگوید من آدم بی‌غیرتی نیستم. حالا غزل کشته شده، سجاد دستگیر شده و پسر آن‌ها را من نگه می‌دارم.

روایت مادر قاتل از جنایت هولناک اهواز

واکنش انسیه خزعلی به خشونت علیه زنان

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده دولت سیزدهم در واکنش به خبر قتل فجیع دختر ۱۷ ساله اهوازی بر سر مسائل ناموسی، در توییت‌هایی خواستار ترمیم خلأ‌های قانونی و تصویب لوایح حفظ کرامت و حمایت از زنان در مقابل خشونت شد. انسیه خزعلی، با اشاره به صحبت روز دوشنبه خود با فراکسیون زنان مجلس یازدهم نوشت: «جای تشکر دارد که لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان، پس از رفع نواقص و تنظیم سندهای پشتیبان، با فوریت در دستور کار مجلس است.» خزعلی همچنین در توییت‌های دیگری با اشاره به پیگیری‌هایش از رئیس دادگستری استان خوزستان و دستگیری قاتل و همدستش نوشت: «قوه‌قضاییه مصمم است اشد مجازات را طبق قانون برای آنان اعمال کند.»

خزعلی تأکید کرد: «یکی چون شهید حججی بابت حفاظت از ناموس سر می‌دهد و دیگری به نام ناموس داعش‌وار جنایت می‌کند! معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، به طور جدی پیگیر تصویب قانون و اجرا از مجلس و قوه قضائیه خواهد بود. با اینکه بسیاری از ناهنجاری‌های رفتاری مرتبط با زنان ریشه در کاستی‌های فرهنگی دارد اما نمی‌توان از نقش قوانین بازدارنده در کاهش این آسیب‌ها غفلت کرد. جامعه زنان خواستار اقدام عاجل مجلس در ترمیم بخشی از خلأهای قانونی به موازات تلاش متولیان فرهنگی برای ارتقای سطح فرهنگ عمومی است.»

قتل هولناک همسر و انتشار تصاویر آن در فضای مجازی روح جامعه را جریحه‌دار کرد. اگر قرار باشد علاوه بر قتل، عنوان مجرمانه دیگری برای متهم در نظر گرفته شود، افسادفی‌الارض است؛ زیرا وی مرتکب بارزترین نوع فساد شده است.

عبدالصمد خرمشاهی، حقوقدان و وکیل دادگستری گفت: قتلی که اخیراً فیلم آن در فضای مجازی منتشر شد، در سه چهار دهه اخیر با این میزان شدت قساوت و پرده‌دری دیده نشده بود. ممکن است قتل‌های فجیع بسیاری در جامعه رخ داده باشد اما اینکه فردی در ملأعام، بسیار آسوده خاطر، گردن همسر خود را می‌زند و با افتخار جولان می‌دهد، اوج نگرانی برای امنیت و آرامش جامعه است.

وی با اشاره به ضرورت بررسی این حادثه از ابعاد مختلف جامعه‌شناسی و روان‌شناسی جنایی، ادامه داد: در این گونه قتل‌های ناموسی، قاتل به‌خود اجازه می‌دهد به جای قاضی، حکم قتل و تنبیه صادر کند و این اقدام ناشی از تفکرات غلط است که زن را متعلق به مرد می‌داند و استقلال و هویت زن را گرفته است؛ به‌طوری که مرد ممکن است حتی به صرف یک بدگمانی یا ظن ساده دختر، همسر یا خواهر خود را به قتل برساند و بعد هم بگوید «ننگ را با خون پاک کردم» و آن طایفه و قبیله هم از او حمایت کنند.

این وکیل جنایی درباره مجازات همسرکشی گفت: در مورد همسر اگر فرد مرتکب قتل شود و اولیای دم رضایت ندهند، عامل جنایت قصاص می‌شود. اما درباره جنایت اهواز اگر قرار باشد علاوه بر قتل، عنوان مجرمانه دیگری برای متهم در نظر گرفته شود، افسادفی‌الارض است زیرا وی مرتکب بارزترین نوع فساد شده است. هر چند مهم‌تر از این‌ها و چالش‌برانگیزتر از قانون مسئله مهم فرهنگ‌سازی و ترویج خشونت در خانواده‌ها است که به‌شدت به‌دلیل مسائل اجتماعی و فقر فرهنگی و مالی، خانواده‌ها را به محل منازعه، مشاجره و تشنج تبدیل کرده است و از آزار و اذیت کلامی تا قتل را شامل می‌شود. شاید مجازات تأثیر مقطعی داشته باشد اما مهم‌تر از آن، تحول فرهنگ و بهبود شرایط زمینه‌ای ارتکاب جرایم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

خرمشاهی اظهار کرد: از بین بردن علل و عوامل جرم باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد، در غیر این صورت هراز گاهی حوادثی هولناک در جامعه رخ می‌دهد و پس از مدتی به فراموشی سپرده می‌شود زیرا فقط مجازات، جرایم را از بین نمی‌برد.

کد خبر 554156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.