جعفر قیصری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه براساس تصمیم و برنامهریزی وزارت علوم و به پیشنهاد وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سامانه نان در حال آمادهسازی است، گفت: در این سامانه ایدهها و نیازهای صنعتی کشور عرضه میشود و مردم میتوانند نیازها و ایدههای خود را به گوش افراد مربوطه برسانند.
وی افزود: هدف اصلی سامانه نان جهتدهی پژوهشهای دانشگاهی، پایاننامههای کارشناسیارشد و رسالههای دکتری براساس نیازهای اعلام شده است. از دیگر اهداف این سامانه شکلگیری فعالیتهای پژوهشی و فناوری براساس نیازهای کشور، هدفمند کردن نیازهای کشور و توسعه فناوری مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان ادامه داد: ارتباط بین دانشگاهها، پارکهای فناوری و صنایع نیز در سامانه نان مورد توجه قرار گرفته است؛ درواقع صنایع نیازهای خود را در این سامانه مطرح میکنند و براساس آن توسعه فناوری جهتدهی میشود. این سامانه به نوعی برقرار کننده ارتباط بین صنعت و فناوری است.
وی در رابطه با چالشهای مطرح شده سامانه نان گفت: یکی از چالشهای پیش رو در رابطه با سامانه نان، امکان مطرح نشدن نیازهای اصلی و واقعی جامعه است که این مشکل باید به مراجع بالاتر مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت صمت و عتف گزارش شود.
قیصری اضافه کرد: چالش دیگری که در کمیته و جلسهها مطرح شد، چگونگی تبدیل نیازهای جامعه به پژوهشهای دانشگاهی، پایاننامه و رسالههای دکتری است که باید مرتفع شود. فرآیند تبدیل نیازهای مطرح شده به پژوهش و مسائل فناورانه دشوار بوده و نیازمند تجربه است؛ در نتیجه بررسی مستقیم آن در مراکز علمی امکانپذیر نیست و باید به چالشهای کوچکتری تقسیم شود.
وی درباره اجرایی شدن سامانه نان گفت: درحالحاضر تنها راهاندازی اولیه این سامانه صورت گرفته، اما تعدادی از نیازها مطرح شده است؛ اگر بتوانیم نیازهای واقعی و اصلی صنایع را که نیازمند هزینه و فناوری کلیدی است، توسط پارکهای فناوری، مراکز رشد، دانشگاهها و پژوهشگاهها به موضوعات پژوهشی و فناوری تبدیل کنیم، توانستهایم این مطالعات را به درستی انجام دهیم.
رئیس شهرک علمی تحقیقاتی استان اصفهان اضافه کرد: دانشجویانی که در این راستا پایاننامه و رساله خود را هدفمند با نیاز صنعتی مطرح کنند، مطمئناً پس از فارغالتحصیلی تجربه بسیار خوبی برای کار در آن صنعت به دست میآورند.
نظر شما