به گزارش خبرنگار ایمنا، محسن ضیایی، صبح امروز _یکشنبه ۱۰ بهمن ماه_ با حضور در بیست و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: دولت گندم را تا کیلویی ۹ هزار تومان تأمین میکند و در نهایت کیلویی ۹۰۰ تومان یا ۶۶۵ تومان عرضه میکند، اما اینکه قیمت افزایش یافته، صحیح نیست زیرا قیمت آرد از سال ۹۹ تاکنون ثابت است.
وی با بیان اینکه هر کجا اختلاف قیمت ایجاد شد، رانت به وجود آمد که قابل کنترل نیست، افزود: با وجود اختلاف قیمت ۲۵۰ هزار تومانی کیسه آرد از کارخانه تا بازار، کنترل کردن آن کاری دشوار است، البته دولت با قدرت به دنبال تأمین قوت غالب مردم است.
مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان گفت: بر اساس بودجه، سال آینده یارانه آرد و نان بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود، یعنی هر ایرانی یکمیلیون تومان یارانه پنهان آرد و نان دارد که امیدواریم دولت این مورد را اصلاح کند.
ضیایی ادامه داد: طبق جمعبندی پژوهشکدهها و مراکز رسیدگی با توجه به بالا بودن فرهنگ مصرفی مردم استان به خصوص شهر اصفهان رتبه کمترین دورریز و ضایعات نان در کشور با نیم درصد متعلق به شهر ما است.
وی در ارتباط با کیفیت نان، گفت: قبول داریم که استحقاق مردم بیشتر از این است، اما سازمان بهداشت جهانی اصفهان را به عنوان پایلوت قلب سالم انتخاب کرده و آن را به غذای سالم ارتباط داده که همه اینها را به نان سالم وابسته کرده است.
مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان افزود: اصفهان از ۱۰ سال پیش به عنوان پایتخت نانهای سنتی مطرح است و اجازه نداده هیچ استانی این برند را در اختیار بگیرد، البته برند بودن تنها مربوط به کیفیت نان نیست، بلکه بهداشت نانوایی، آموزشهای لازم و چندین و چند پارامتر دیگر نیز در این زمینه دخیل هستند.
ضیایی خاطرنشان کرد: در استان اصفهان چهار هزار و ۸۰۰ واحد نانوایی فعال داریم که یکهزار و ۴۰۵ واحد آن اعم از یارانه نوع یک و دو در شهر اصفهان فعال هستند.
وی با بیان اینکه ۱۲ هزار و ۳۰۰ تن آرد بین نانواییهای اصفهان توزیع میشود، گفت: علت تفاوت قیمت نان سنگک در اصفهان این است که بر اساس تصمیم مدیران استانی در دولت قبل، برخی نانواییها به سمت آزادپزی کامل رفتند، به همین علت قیمت نان سنگک در آزاد پزهای کامل، بیشتر است؛ هدف این تصمیم سنجش رضایت مشتری بود که به صورت نسبی اعلام شده که مشتریان این نان راضی هستند.
مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان نیز پس از شنیدن سخنان و پیشنهادات و انتقادات اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان، اظهار کرد: ۲۸ شهرستان داریم که به طور متوسط هر دو تا سه ماه یک بار به کارگروه آنها میرویم و هر سه تا چهار ماه یک بار آنها را به کارگروه کارشناسی خود دعوت میکنیم، وظیفه ما در حوزه بهداشتی و نظارتی نیست، اما دیدگاههای اعضای شورا را انتقال خواهم داد.
ضیایی افزود: تا سال ۱۳۹۲ کارخانههای آرد سازی راغب بودند گندم را از بیرون تأمین کنند زیرا کیلویی ۴۲۰ تومان خریداری و کیلویی ۴۶۵ تومان میفروختند و اختلاف قیمتی در میان نبود، زیرا نرخ دولتی بالاتر بود و سراغ آن نمیآمدند، از سال ۹۳ به بعد نرخ آرد بر روی کیلویی ۶۶۵ ثابت ماند و قیمت آرد آزاد بالا رفت.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف گندم در اصفهان تا سال ۱۳۹۵، ۷/۷ کیلوگرم و سرانه مصرف آرد ۶/۷ کیلوگرم بوده است، ادامه داد: در کشور استانهایی داریم که سرانه بالاتری نسبت به ما دارند و ۹ استان نیز در این سرانه به مانند اصفهان هستند.
مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با تاکید بر اینکه در اصفهان کارگروه تشکیل و یادآور میشود که اگر در زینبیه و حصه مصرف نان بالاتر رفته، سرانه نیز افزایش یابد، گفت: استان اصفهان در آرد صنعتی نیز سرآمد است و وقتی آمار آرد صنعتی و خانگی در کنار هم قرار میگیرد، این سرانه را بیشتر مد نظر قرار میدهد.
ضیایی با بیان اینکه بر روی نقشه، نقطه به نقطه نانواییها را مشخص کردیم که تراکم و کمبودها مشخص شود، ادامه داد: عدهای مخالف اجرای طرح نرخگذاری سوم در استان بودند، اما این دستور حاکمیتی بود که در دولت قبل و در کارگروه مصوب شد در ۳۰ نانوایی اجرا شود آن هم به شرطی که کنار نانوایی آزاد پز، نانوایی یارانهای هم باشد که مردم خود انتخاب کنند از کدام نانوایی نان بخرند، البته اکنون بازگشت این ۴۰ نانوایی آزاد پز به یارانهای امکانپذیر است.
وی با اشاره به خرید غله مازاد گفت: در گذشته سالانه ۳۳۰ هزار تن گندم میخریدیم اما سال گذشته این رقم به ۲۲ هزار تن رسید که برای خرید گندم نرخ کیلویی هفت هزار و ۵۰۰ تومان را داده بودند که اکنون به کیلویی ۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با اشاره به راه اندازی سامانه جدید با عنوان سیفا افزود: در مرحله اول ۱۵ شهرستان در استان را در این سامانه ثبت کردیم و از بهمن ماه نیز برای شهر اصفهان اجرا شد و بر اساس آن همه میزان آردی که در کشور و به تبع آن در استان توزیع میشود، بدون کوچکترین دخل و تصرفی به صورت سیستمی انجام میشود.
ضیایی وی ادامه داد: ۸۰۰ هزار تن ظرفیت ذخیره سازی داریم که ۳۰۰ هزار تومان آن در سیلوهای دولتی و ۵۰۰ هزار تن آن توسط بخش خصوصی و در سیلوهای استاندارد نگهداری میشود که ظرفیت خوبی است و افزایش نیز خواهد یافت، حتی ظرفیت تخلیه غله بنادر در استان و بعد انتقال به استانهای دیگران را داریم.
نظر شما