حبیب اسداللهنژاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه نرخ ارز بزرگترین فاکتور تعیین قیمت مؤلفه و قیمت مرغ است، اظهار کرد: تازمانیکه قیمت مؤلفههای تولید و تکلیف ارز نیمایی یا ترجیحی مشخص نشود، نمیتوان قیمت جدید مرغ را اعلام کرد.
وی با اشاره به سخنان شمسالدین حسینی، رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای درباره قیمت مرغ، افزود: حسینی اعلام کرد که قیمت مرغ وارداتی تحویل در تهران ۱.۶ دلار است و حتی اگر قیمت دلار ۳۰ هزار تومان باشد -که درحالحاضر این رقم هم نیست-، ۱.۶ ضربدر ۳۰ هزار تومان میشود ۴۸ هزار تومان، همچنین رقم ۱.۶ ضربدر ۴,۲۰۰ هزار تومان حدود ۷,۰۰۰ تومان میشود؛ بنابراین نباید اکنون قیمت مرغ ۳۰ هزار تومان باشد. این سخنان بازتاب گستردهای در رسانهها داشت که برای شفافسازی آنالیز کامل قیمت مرغ در نامه به ایشان ارسال شد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران با تاکید بر اینکه تنها ۴۵ درصد قیمت مرغ براساس ارز ۴۲۰۰ تومانی و ۵۵ درصد آن مطابق ارز آزاد است، گفت: تنها به ۴۵ درصد قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ در قالب ذرت و سویا ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی اختصاص یافته و در تعیین قیمت ذرت و سویا در سامانه بازارگاه نیز عملاً تفاوت حداقل ۳۵ درصدی قیمت جهانی با قیمت خریداری شده توسط مرغدار وجود دارد که قطعاً بدان اشراف دارید؛ یعنی عملاً مبنای استدلالی برای هر کیلو نهاده ارز حداقل ۵۷۰۰ تومانی است نه ارز ۴۲۰۰ تومانی.
اسداللهنژاد افزود: قیمت سایر مؤلفههای تولید براساس ارز آزاد است که حدود ۵۵ درصد هزینهها را شامل میشود. با احتساب ارز آزاد ۲۹ هزار تومانی، سهم ارز آزاد بر قسمتی از قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده ۱۵۹,۵۰۰ ریال میشود.
وی ادامه داد: با تجمیع جمع هزینه یک کیلوگرم مرغ زنده ناشی از سهم ارز ترجیحی ۴۵,۳۶۰ ریال و سهم هر کیلوگرم ناشی از ارز آزاد ۱۵۹,۵۰۰ ریال ناشی از موارد قید شده در بند یک و دو، مبلغ تمام شده هر کیلوگرم مرغ بدون سود مرغدار ۲۰۴.۸۶۰ ریال میشود؛ درحالیکه قیمت اعلامی مرغ زنده از طریق قرارگاه امنیت مواد غذایی ۱۹۷,۰۰۰ ریال و قیمت فعلی آن در بازار حدود ۱۸۵,۰۰۰ ریال است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گفت: حدود ۵ درصد هزینه ناشی از عدم نظارت بر قیمتها از قبیل پشت بارنامههای حمل و نقل، قیمت برخی خدمات و تعمیر و تجهیزات بر صنعت مترتب است که قیمت تمام شده را به عدد ۲۱۵.۱۰۳ ریال رسانده که با احتساب سود ۱۰ درصدی مرغدار قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده درب کشتارگاه ۲۳۶,۶۱۳ ریال میشود.
اسداللهنژاد اضافه کرد: محاسبات عددی تبدیل مرغ زنده به گرم براساس رویه مرسوم در کارگروه تنظیم بازار حدود عدد ۱.۴۸ است که اگر آن را بر قیمت زنده اعمال کنیم، قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم دست مصرف کننده بیش از ۳۵۰,۰۰۰ ریال میشود که با توجه به قیمت ۲۹ هزار تومانی قیمت مرغ در بازار، زیان آن را تولیدکننده و مرغداران متحمل میشوند.
وی تصریح کرد: قیمت ۱.۸ دلاری مرغ در بازارهای صادراتی مربوط به مرغهای درجه یک با کیفیت بالا است که از سیاست مشوقهای صادراتی برخوردار هستند و قیمت مرغ در بازارهای داخلی کشورها حداقل ۲.۳ دلار است که با احتساب ارز ۲۹ هزار تومانی به عدد ۶۶۷,۰۰۰ ریال میرسد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گفت: سیاست اعمالی دولت در مبحث اختصاص ارز ترجیحی برای واردات نهادههای دامی در مبحث تولید و عرضه گوشت مرغ با وجود تمام فشارها و کاستیهایی که مرغداران متحمل میشوند، به ثمر نشسته و به سر سفرههای مردم رسیده است؛ اگر گاهی انحراف جزئی در تخصیص ارز ترجیحی و تحمل زیان ناشی از اعمال سیاست دستوری در بازار مرغ توسط مردم و مرغداران اتفاق میافتد، مربوط به عدم وجود نظارت کافی قبل از سامانه بازارگاه یا بعد از کشتارگاه است که نیازمند بررسی، کنترل و نظارت بیشتر است.
نظر شما