قهرمانانِ شهر

آخرین روز دی‌ماه سال ۹۵، طبقه دهم ساختمان پلاسکو، دچار حریق شد. آتش در زمانی اندک طبقات بالایی ساختمان را فرا گرفت و حریقی که ساعت ۷:۵۸ آغاز شده بود، ساعت ۱۱:۳۳ سبب ریزش کامل ساختمان شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ۳۰ دی‌ماه ۱۳۹۵ تاریخی است که در ذهن پایتخت‌نشینان با روایت‌های تلخی نقش بسته است؛ صبح روز پنجشنبه بود که خبر آتش‌سوزی در یک ساختمان قدیمی مخابره شد و دود ناشی از آن آسمان تهران را فراگرفت؛ اما این حریق از جنس آتش سوزی‌های متداول همه روزه تهران نبود چرا که نخستین آسمان خراش تهران طعمه حریق شده بود.

آتش‌شان‌ها برای اطفای حریق وارد غول آهنی پایتخت شده بودند، آتش نشان‌هایی که ۱۶ تن از آن‌ها همان‌جا باقی ماندند. از فرماندهان ایستگاه‌ها گرفته تا آتش‌نشان‌هایی که تنها چند سال سابقه حضور در سازمان آتش نشانی را داشتند همه برای کمک به مردم گرفتار در ساختمان پلاسکو حاضر شدند، در نهایت نیز پس از خروج تعداد قابل‌توجهی از شهروندان از ساختمان پلاسکو، ۱۶ آتش‌نشان شهید زیر آوار ساختمان ماندند.

عملیات تجسس و آوار برداری برای یافتن پیکرهای شهدای پلاسکو روزها به طول انجامید و در نهایت با تلاش‌های صورت گرفته شده تمام پیکرهای آتش‌نشان‌ها از زیر آوار ساختمان خارج شد.

شهید علی امینی، مدیر منطقه ۲ عملیات آتش‌نشانی، از شهدای حادثه پلاسکو است. وی صبح روز پنجشنبه _۳۰ دی‌ماه_ در شرایطی که شیفت نبود، با همسر و دخترش در بهشت زهرا (س) حضور داشت. علی امینی زمانی که از حادثه حریق در ساختمان پلاسکو مطلع می‌شود، در کمترین زمان ممکن خود را به محل حادثه می‌رساند و برای کمک، وارد عملیات می‌شود. شهید علی امینی سابقه ۲۸ سال حضور در سازمان آتش نشانی را داشته است. وی متولد سال ۱۳۴۴ در هشترود مراغه بود. پیکر شهید علی امینی، ساعت ۲ نیمه شب سوم بهمن‌ماه با کمک نیروهای تجسس از زیر آوار ساختمان پلاسکو خارج شد.

شهید علیرضا سفی‌زاده، فرمانده ایستگاه چهار سازمان آتش‌نشانی بود. وی زمان حادثه پلاسکو در ساختمان حضور داشت. آخرین مکالمات شهید سفی‌زاده در شرایطی که اعلام می‌کند ساختمان آوار شده، ضبط و به یادگار مانده است. شهید سفی‌زاده در این مکالمه می‌گوید: "من سفی‌زاده هستم، اینجا آوار شده. یک قسمت فضا دارم، سقف بیشتر پایین بیاید من گیر می‌کنم."

شهید سفی‌زاده متولد سال ۱۳۵۲ بوده و کارشناسی ارشد اطفای حریق داشته است.

حسین سلطانی، از شهدای حادثه پلاسکو و از نیروهای ایستگاه شماره ۱۱۳ بوده است. گفته می‌شود شهید حسین سلطانی، زمان حادثه برای نجات یکی از همکاران مصدوم خود داخل ساختمان شده، اما دیگر موفق به خارج شدن از ساختمان پلاسکو نشد و این ساختمان به محل شهادت حسین سلطانی تبدیل شد. وی زمان حادثه پلاسکو ۳۴ سال سن داشته و یک دختر ۶ ساله از او به یادگار مانده است.

شهید حامد هوایی، آتش‌نشان ایستگاه ۲۸ قلعه مرغی بوده است. وی به همراه برادر دو قلوی خود حسام هوایی و دیگر برادرش حبیب، در سازمان آتش‌نشانی مشغول به فعالیت بوده و روز حادثه، در شرایطی که امتحان داشته و باید سر جلسه امتحان دانشگاه حاضر می‌شده است، خود را به محل حادثه پلاسکو رسانده تا به شهروندان گرفتار در ساختمان پلاسکو کمک کند.

شهید حسام هوایی سال ۸۷ به آتش‌نشانی پیوست و حامد اواخر سال ۹۴ بود که وارد سازمان آتش‌نشانی شد و پس از گذراندن دوره آموزشی از اواخر شهریور ماه در ایستگاه ۲۸ مشغول به کار شده بود.

شهید بهنام میرزاخانی آتش‌نشان ایستگاه ۲ سازمان آتش‌نشانی بود. وی زمان حادثه پلاسکو دچار سوختگی شد و با ۶۵ درصد سوختگی به بیمارستان شهید مطهری منتقل شد. وی پس از یک روز که در کما بود به شهادت رسید. میرزاخانی نخستین شهید آتش نشان حادثه ساختمان پلاسکو لقب گرفته است. آتش نشان شهید، از سال ۹۰ وارد سازمان آتش نشانی شده بود و تاریخ تولد وی ۳۱ خرداد ماه سال ۱۳۷۰ ثبت شده است. میرزاخانی جوان‌ترین شهید حادثه پلاسکو بوده است.

 

 

شهید ناصر مهروز آتش‌نشان ایستگاه ۲۴ سازمان آتش‌نشانی بوده است. وی به همراه سه برادر دیگر خود فیروز، رضا و حسن همه شغل آتش نشانی را برای خود انتخاب کرده بودند و از میان آنها، ناصر مهروز در حادثه پلاسکو به شهادت رسیده است. از میان برادران شهید مهرورز، فیروز فرمانده شیفت ایستگاه ۷۳ است و حسن نیز مسئولیت فرماندهی شیفت ایستگاه ۶۰ را برعهده دارد.

شهید محسن قدیانی ۳۸ ساله از پرسنل ایستگاه شماره سه آتش‌نشانی و دارای دو فرزند دختر ۱۲ ساله و ۶ ساله به نام‌های مبینا و رومینا بود.

شهید مهدی حاجی‌پور از دوستان نزدیک محسن قدیانی بوده است. گفته می‌شود بعد از شهادت مهدی حاجی پور، محسن قدیانی بارها در میان دوستان و اعضای خانواده خود اعلام کرده که آرزو دارد همانند دوست خود به شهادت برسد. وی در آخرین پنجشنبه دی ماه سال ۹۵ در زیر آوار ساختمان پلاسکو گرفتار و به شهادت رسید.

شهید فریدون علی‌تبار، آتش نشان ایستگاه شماره یک آتش نشانی بود. وی که متولد سال ۶۹ بوده است، در هنرستان آتش‌نشانی مشغول به تحصیل شد و بعد به سازمان آتش‌نشانی راه پیدا کرد. گفته می‌شود روز حادثه پلاسکو، فریدون علی‌تبار امتحان داشته و بلافاصله بعد از حضور در امتحان دانشگاه، خود را به محل حادثه پلاسکو رسانده است. در حال حاضر خیابانی در محله علی‌آباد جنوبی منطقه ۱۶ به نام شهید آتش‌نشان فریدون علی‌تبار نامگذاری شده است.

شهید مجتبی کوهی روز ۲۱ مرداد سال ۶۵ به دنیا آمد و فارغ‌التحصیل کاردانی رشته برق بود و به دلیل علاقه به کار آتش‌نشانی، دانشجوی کارشناسی این رشته شده بود. زمانی که مجتبی کوهی به شهادت رسید، دختر وی "دلارام"، تنها ۱۸ ماه داشت. در ایامی که تجسس برای یافتن پیکر شهدای آتش‌نشان ادامه داشت، همسر مجتبی کوهی با پوشیدن لباس آتش‌نشانی همسرش در محل حادثه حضور یافت. این حضور تبدیل به یکی از تصاویر ماندگار حادثه پلاسکو شد.

شهید امیرحسین داداشی آتش‌نشان ایستگاه شماره ۴۶ سازمان آتش‌نشانی بود. وی ۲۷ سال داشت و ۶ سال بود که در سازمان آتش‌نشانی فعالیت می‌کرد. امیرحسین داداشی از غواصان زبده کشور بود. پدر وی، از آتش نشان‌های بازنشسته کشور است. وی متولد ۲۹ آبان سال ۶۷ بود و گفته می‌شود وی جزو نخستین آتش‌نشان‌هایی بوده که در آوار ساختمان پلاسکو گرفتار شده است.
بعد از حادثه پلاسکو، کوچه همایون واقع در خیابان فرهنگ، کوچه کوهینی تفرشی به نام شهید "امیرحسین داداشی" نامگذاری شد.

شهید رضا شفیعی برای ورود به سازمان آتش‌نشانی آزمون داد و در نهایت با پذیرش در ورودی سازمان آتش‌نشان، وارد این سازمان شد. آتش‌نشان رضا شفیعی در ایستگاه شماره ۱۳ فعالیت می‌کرده است. از او به عنوان "داماد" پلاسکو یاد می‌شود. زمان حادثه پلاسکو، اعلام شد که وی قرار بوده ۲ ماه بعد یعنی در اسفندماه سال ۹۵ مراسم ازدواج خود را برگزار کند.

قهرمانانِ شهر

کد خبر 550401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.