به گزارش خبرنگار ایمنا، شامگاه گذشته _چهارشنبه ۲۹ دیماه_ مجید عمیدپور در گفتوگویی رادیویی اظهار کرد: اکنون دنیا در حال گذار انرژی است و اگر به کشورهای توسعه یافته نگاه کنیم برای ۱۰ الی ۱۵ سال آینده خود برنامهریزی کرده تا از سوختهای فسیلی به سمت انرژیهای تجدیدپذیر حرکت کنند.
وی افزود: طبیعتاً کشورهای در حال توسعهای مانند ایران نیز مانند کشورهای توسعه یافته به سمت انرژیهای تجدیدپذیر میرود، اما ممکن است این مسئله نسبت به تکنولوژی و منابع مالی با تأخیر انجام شود و حدود ۲۰ الی ۳۰ سال زمان ببرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: رفتار کشورهای صنعتی پیشرفته مانند آمریکا به شکلی است که بر صادرات سوخت فسیلی و فعالیتهای نفت و گاز خود را در مراحل آخر میبینند و میخواهند ۱۰ الی ۱۵ سال دیگر تحولی در صنایع فسیلی خود ایجاد کنند.
وی اشاره کرد: کشورهایی مانند عربستان که مدیریت نفت و گاز آن در منطقه خاورمیانه است با الگو گرفتن از کشورهای غربی در حال پیشرفت است و اکنون اگر به آنها نگاه کنیم فعالیت این کشورها در حوزه انرژی تجدیدپذیر با گذشته قابل مقایسه نبوده و کاملاً متفاوت است زیرا سرمایهگذاریهایی که در حوزه انرژی خورشیدی و هیدروژن انجام میدهد، قابل توجه است.
عمیدپور اضافه کرد: با توجه به شرایط کنونی جهان و منطقه ایران نیز باید بر روی سیاستهای خود و افقهایی که در این حوزه از لحاظ قانونی و همکاری ترسیم کرده است، یک تجدید نظر اساسی انجام شود.
وی تصریح کرد: هنگامی که در رابطه با مرحله گذار انرژی از سوختهای فسیلی به تجدیدپذیرها و فناوریهای جدید صحبت میکنیم بحث فناوری نیز مطرح است و بسیاری از کشورهای منطقه و خاورمیانه منابع نفتی خود را به عنوان موتور محرک انرژیهای پاک قرار دادهاند.
این مشاور علمی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق مشکل را در ساختار کشور دانست و ادامه داد: ما نیازمند وزارت انرژی هستیم تا یک زنجیره انرژی به صورت کامل ایجاد کنیم؛ در واقع اکنون ساختار به شکلی است که قوای محرک و منابع مالی در وزارت نفت است و مسئولیت آن زیر نظر وزارت نیرو که این اشکال ساختاری موجب ناتوانی میشود.
وی افزود: موضوع انرژی تجدیدپذیر فرابخشی است و آینده کشور را تأمین میکند از نظر ژئوپولتیک نیز فعالیتهای پیرامون حوزه انرژی آینده کشور را رقم میزند و در مذاکرات هستهای نیز تأثیرگذار است و نیاز است که نگاه جامعی به این مسائل داشته باشیم.
عمیدپور تاکید کرد: به نظر من مشکل اصلی این است که منابع و قوای محرک در وزارت نفت است و مسئولیت آن در نقطهای دیگر، حال اگر به آمریکا نگاه کنیم برنامهریزی آن شامل یک زنجیره انرژی است.
نظر شما