به گزارش ایمنا و به نقل از سایت شهر، علیرضا زاکانی در چهلمین جلسه شورای اسلامی شهر، اظهار کرد: شعف و مکنونات قلبی خودم را از طرح رصد که کار اساسی است و در کمیسیون برنامه و بودجه شورا صورت گرفته اعلام و از خالقان آن تشکر میکنم که با یک کار جهادی این کار کارستان را خلق کردند. البته از مدیرانی که با دغدغه خدمت به شهر پا به عرصه گذاشتند باید هم پروژهای از این جنس انتظار داشت.
وی افزود: در بودجه سال ۱۴۰۱ حدود ۲,۱۰۰ میلیارد تومان برای این طرحهای محلی در نظر گرفتیم که در روز سه شنبه بودجه را تقدیم شورا میکنیم. این کارها میتواند رضایتمندی را در قاعده هرم اجتماعی ایجاد کند و گام بعدی نظارت بر اجرای این کار است.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: حدود ۴ ماه و ۱۷ روز است که در شهرداری در خدمت مردم هستم. با تاسی از مسیر مورد تاکید شورا چند اتفاق بزرگ را رقم زدهایم و برای این کارها نیاز بود که "من" ها تبدیل به "ما" شود. چرا که این مسأله بزرگترین مشکلی بود که در دوره قبل از ما وجود داشت. مجموعهای را تحویل مدیریت شهری دادند که قابل دفاع نیست و باید با جمع خودمان این کاستیها را با تاکید به پیوستگی شورای شهر و شهرداری و تسری آن به عناصر مختلف در شهر جبران کنیم.
زاکانی اضافه کرد: در حوزه هوای پاک شهرداری متولی هوای پاک شده البته ۲۳ دستگاه مسئول هستند اما قرار شد محور آن در تهران، شهرداری باشد و دستگاههای دیگر قرارگاه ایجاد کنند. در حوزه مسائل ایمنی به عنوان قائم مقام وزیر کشور این مسیر را دنبال میکنیم البته شهرداری به تنهایی کار را پیش نمیبرد و جمع ظرفیتهای تهران باید برای ایمنی پای کار بیاید. همچنین در حوزه سلامت جلسهای برگزار شد با حضور رؤسای دانشگاههای تهران و معاون وزیر بهداشت تا این ظرفیتها به هم گره بخورد تا امکان یک کار بزرگ و مناسب به وجود بیاید. چرا که تهران از نظر سلامت جز فقیرترین نقاط کشور است و از پایینترین سرانهها در این بخش برخوردار است.
وی تاکید کرد: در حوزه اجتماعی نیز قرار شد شهرداری محور قرارگاه اجتماعی برای تهران قرار بگیرد و امروز همه دستگاهها در حال تلاش و کار هستند. در واقع مهمترین جز این "ما" شکل گرفته است و کار را پیش میبرد. با این مقدمات میتوانیم نسبت به موضوعات شهر اشراف پیدا کنیم.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: طرح "رصد" در کنار "قرار خدمت" در کنار مسئولیت مناطق و نواحی و توجه به ظرفیتهای مردم و ظرفیت پیوستگی با متن جامعه، اشراف به دغدغههای مردم، در معرض نقد دیگران قرار گرفتن و خود را اصلاح کردن این امکان را بیشتر فراهم میکند؛ البته هنوز در ابتدای راهیم.
نیازها در شهر بیش از ظرفیتها است و باید مدیریت جهادی، خلاق و انقلابی داشته باشیم
زاکانی ادامه داد: نیازها در شهر بیش از ظرفیتها است و جبران آن جز از طریق همت، تلاش و خلاقیت و مدیریت انقلابی و جهادی میسر نیست. در واقع این گامی است که بعد از شناخت باید رقم بخورد.
وی خاطرنشان کرد: مرحله بعد، شناخت ظرفیتهای مردم و محول کردن کار به آنها است. بار اصلی را باید مردم بردارند. شانههای باربر ما محدودیت دارند اما با بازوان قدرتمند و فکر پویای مردم میتوان این مسیر را دنبال کرد.
شهردار تهران تاکید کرد: در جلسه امروز به یکهزار و ۱۴۱ طرح موضعی و ۳۰ طرح موضوعی اشاره شده است که البته منابع مالی در این زمینه را تثبیت کردیم و گام دوم طرح نگهداشت شهر است که ۳۵ هزار عارضه در محلات به عنوان مشکلی که مثل تیغی در چشم مردم بود، شناسایی شد و دو ماه فرصت گذاشته شد. مثلاً در بحث تیرهای چراغ برق، ۹۰۰ تیر را شناسایی کردیم و ۲۰۰ مورد آن جابجا شده است. ناظر به موضوع خودروهای رها شده در شهر، ۲۵۰۰ خودرو شناسایی و ۸۰۰ مورد آن جابجا شد.
مشکل روشنایی در شهر حل میشود
زاکانی گفت: در بحث فضاهای بی دفاع شهری و روشنایی نیز هم با وزیر نیرو صحبت کردیم و هم با مدیران استانی جلساتی گذاشتیم و تفاهم نامهای هفت بندی را تنظیم کردیم که یک بند آن مربوط به ۳۷۰ هزار شعله چراغی است که باید از گازی به LED تبدیل شود. این کار علاوه بر تأمین روشنایی مطلوب، باعث صرفه جویی ۲۰۰ هزار مگاواتی در مصرف برق میشود و شهرداری نیز برای این اقدام هزینهای انجام نمیدهد.
وی افزود: ناظر به سازمان ورزش نیز سیاستهای گذشته را دنبال میکنیم اما باید مناطق و نواحی را تقویت کنیم و مناطق باید ید کاری ما باشند و برای این کار هم منعی داریم و مصوبه شوراست. درواقع باید با همکاری شورای شهر این تمرکز بشکند تا به سمت مناطق برویم و مجموعههای ورزشی را احیا و سرانههای ورزشی شهر را افزایش دهیم. در حال حاضر تمرکز بر ۲۰۰ مجموعه ورزشی امکان عملیاتی کردن ظرفیتها را نمیدهد.
شهردار تهران ادامه داد: باید بحث طولانی شدن فرایند صدور پروانه ساختمانی را از طریق مجلس دنبال کنیم. همچنین در خصوص چالهها و گودبرداریهای شهر، لایحهای به شورا آوردهایم. ناظر به موضوع شن چاله، شن چاله منطقه ۱۸ حدود ۱۵۸ هکتار است که هم یک فرصت طلایی و هم خطر عظیمی برای شهر تهران است. اگر رودخانه کن در این شن چاله بیفتد و سست شود خطر جدی برای مجموعه مسکونی بالا دست خود ایجاد میکند. برای حل مشکل این شن چاله هم یک طرح فرامنطقه ای توسط معاونت خدمات شهری، هم پیگیریهای معاون شهرسازی و هم مأموریت منطقه ۱۸ را داریم.
زاکانی اضافه کرد: ناظر به آبیاری فضای سبز ۱۷۵ میلیون مترمکعب مصرف آب داریم که درصد کمی از آن از طریق پساب است. در حال حاضر ۷۵۰ مخازن برای جمع آوری آبهای سطحی داریم و مابقی آن از طریق قنات و سایر روشها تأمین میشود. تحقق این مسأله که تا افق ۱۴۱۰ باید صددرصد آبیاری از طریق پساب باشد را دنبال میکنیم.
وی تاکید کرد: در بحث شهرسازی باید نوع عوارضی که پیشنهاد میدهیم متفاوت از شرایط فعلی باشد. در خیلی از نقاط نباید عوارض بگیریم و در مناطق کم برخوردار نیز باید این مسیر را تسهیل کنیم. چرا که میزان عوارض در مناطق بالای شهر شاید ۴ تا ۵ برابر مناطق جنوبی شهر باشد اما سود آن در بخشهای شمالی شهر چند ده برابر با مناطق جنوب شهر تفاوت دارد.
۵ بوستان بانوان امسال تأسیس میشود
شهردار تهران اظهار کرد: در بحث ورزش بانوان، در حال حاضر ۷ پارک ویژه بانوان داریم و ۵ پارک امسال تأسیس میشود و علاوه بر آن در ۳۵۲پ ارک محلی نیز تمام یا بخشی از آن را به زنان و مادران و کودکان اختصاص میدهیم که برای این کار مناسب سازی میشوند.
زاکانی ادامه داد: در ۳۴۷ سرای محلهای که وجود دارد طبق قاعدهای که سال ۹۳ ابلاغ شده بود، عمل میشود. البته باید قراردادهای آنها در سامانه ثبت شود تا به موضوعات این سرای محلهها اشراف پیدا کنیم و باید این سراها به قرارگاههای محلی تبدیل شوند تا خدمت ویژه ای را ارائه دهند. با این حال اما خدمات فعلی در سرای محلهها استمرار پیدا میکند و نیتی برای جلوگیری از آن وجود ندارد.
وی گفت: موضوعات ریزمقیاس را به هیچ وجه مستمسک قرار ندادیم تا از کارهای بزرگ وا بمانیم. در بحثهای زیر ساختی، حمل و نقلی و زیست محیطی و سایز حوزهها پروژههای بزرگی را در حال طراحی و دنبال کردن هستیم.
شهردار تهران تصریح کرد: پیشنهادات و نظرات شما در شورای شهر را به عنوان یک نهاد بالادستی در جهت مسیر اصلاح شهر دنبال میکنیم و با همه وجود از زحمتی که کشیده شد و امکانی که فراهم کرد تا با یک دید بازتری راه خود را دنبال کنیم، تشکر میکنم.
زاکانی افزود: تلاش میکنیم شورا و مدیریت شهری تهران یک الگویی را ایجاد کند و برای این کار باید مسئولیتهای خودمان را به نحو احسن بپذیریم. امید داریم این همکاریها تحول بزرگی را ایجاد و طعم شیرین خدمت را به کام مردم بچشاند.
در این جلسه شورا علاوه بر علیرضا زاکانی شهردار تهران، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، لطف الله فروزنده معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران، مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، حسین نظری معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، جلال بهرامی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران و علی نصیری سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران حضور داشتند.
نظر شما