یک ویروس معمولی عامل ابتلا به بیماری ام اس

بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، یک ویروس معمولی می‌تواند باعث بروز بیماری ام اس شود.

به گزارش ایمنا به نقل از به نقل از ساینس الرت، ام اس یک بیماری خودایمنی است که بر مغز و نخاع تأثیر می‌گذارد و ممکن است پس از عفونت با ویروس اپشتین-بار (EBV) ظاهر شود.

این ویروس در کودکان، به طور معمول باعث عفونت بدون علامت یا بسیار خفیف می‌شود اما در نوجوانان و بزرگسالان، اپشتین-بار می‌تواند باعث مونونوکلئوز عفونی شود. علیرغم اینکه اپشتین-بار یک ویروس رایج است، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ابتلاء به این ویروس عامل خطر در بروز بیماری ام اس است.

برای مثال، مطالعات نشان داده‌اند که مبتلایان به ام اس در مقایسه با افراد دیگر، سطوح بالایی از آنتی‌بادی‌های خاص ویروس اپشتین-بار در بدن آنان وجود دارد همچنین تحقیقاتی که در گذشته انجام گرفته حاکی از آن است ابتلاء به مونونوکلئوز خطر بروز بیماری ام اس را در مراحل بعدی زندگی افزایش می‌دهد.

با توجه به اینکه اکثر مردم در برخی مواقع به ویروس اپشتین-بار مبتلا می‌شوند، اثبات اینکه این عفونت‌ها ممکن است در واقع علت زمینه‌ای بیماری ام اس باشد، دشوار است.

اکنون، مطالعه جدیدی که روز گذشته (پنجشنبه) در مجله ساینس منتشر شد، شواهدی برای این ایده ارائه داده است. محققان با جمع‌آوری داده‌های مربوط به حدود ۱۰ میلیون نفر از اعضای ارتش ایالات متحده در طول دو دهه دریافتند خطر ابتلاء به بیماری ام اس به دنبال عفونت با ویروس اپشتین-بار ۳۲ برابر افزایش می‌یابد.

آنان همچنین دریافتند: چنین ارتباطی بین بیماری خودایمنی و سایر عفونت‌های ویروسی وجود ندارد و هیچ فاکتور خطرزای دیگری چنین افزایش خطری را به دنبال ندارد.

منبع: ایسنا

کد خبر 548778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.