به گزارش ایمنا و به نقل از وبدا، بهرام عیناللهی اظهار کرد: نخستین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی در دولت سیزدهم، تشکیل شد و در خصوص موضوعاتی از جمله مقاطع جدید رشتههای تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ تصمیمگیری شد.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه آزمون دستیاری پزشکی هر سال اردیبهشتماه برگزار خواهد شد، گفت: مسئله پذیرش در آزمون دستیاری برای پزشکان ما بسیار مهم است و سالیانه حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر در این آزمون شرکت میکنند و ۳ تا ۴ هزار نفر در آن پذیرفته میشوند.
عیناللهی با بیان اینکه اعضای بُرد تخصصی در خصوص منابع آزمون دستیاری تصمیم میگیرند، تاکید کرد: این منابع و رفرنسها باید از قبل به داوطلبان اعلام شود تا داوطلبان آمادگی لازم بر اساس منابع جدید را داشته باشند.
وی افزود: تصمیمات شورای آموزش پزشکی و تخصصی، قانونی و برای همه دانشگاههای علوم پزشکی، لازمالاجرا است. با اقدامات انجام شده قبل از برگزاری این نشست، مواردی از جمله راه اندازی رشتههای جدید فوق تخصصی و فلوشیپ در شورای معین مطرح و در جلسه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، تصمیمگیری نهایی میشود.
عیناللهی تاکید کرد: در کشور تمامی رشتههای تخصصی، فلوشیپ و فوق تخصصی دنیا وجود دارد که باعث افتخار است که در تمام رشتهها، نیرو تربیت میکنیم و به مردم، خدمت رسانی میکنند. یکی از مسائل مهم برای گروه پزشکی، آزمون پذیرش دستیاری است که در این امتحان معمولاً بین ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر شرکت میکنند که حدود سه تا چهار هزار نفر، پذیرفته میشوند.
وی ادامه داد: در مورد رفرنسهای آزمون دستیاری نیز روال، تصمیم هیأت ممتحنه و اعضای بورد است و حتماً رفرنسها باید از قبل اعلام شده باشد تا متقاضیان بتوانند خودشان را برای آزمون، آماده کنند که این مورد نیز توسط شورای آموزش پزشکی و تخصصی اعلام خواهد شد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه یکی از تصمیمات خیلی مهم که در جلسه امروز گرفته شد، در مورد هیأت ممتحنه بورد کشوری بود، عنوان کرد: در دنیا یک گروه بسیار دانشمند در هر رشته هستند که به آنها گروه بورد میگوئیم و این گروهها، کشوری هستند که از همه دانشگاههای کشور، در این گروه حضور دارند و در وزارت بهداشت نیز این رویه وجود داشته، اما امروز تصمیم گرفته شد که بورد در سطح کشوری با حضور دانشمندان برتر کشور تشکیل شود و امتحانات را هر ساله در بورد برگزار کنند و این میتواند شاخص خیلی مهمی برای ایران باشد، چون مدارک تحصیلی کشور ما در بسیاری از کشورهای دنیا، قابل قبول است و سازمان جهانی آموزش پزشکی، مدارک پزشکی ایران را اعتباربخشی کرده است.
عیناللهی یادآور شد: یکی از نکاتی که امروز در جلسه مطرح و تصویب شد، این بود که متأسفانه ظرفیتهای اعلامی از سوی وزارت بهداشت، تکمیل نمیشد و یکی از مصوبات این بود که متقاضیان آزمون دستیاری در امتحان ورودی، در یک آزمون با ضرایب مشخص و نه در آزمونهای متعدد، شرکت کنند و متقاضیان مجاز خواهند بود که در ۱۰۰ رشته محل، انتخاب رشته کنند.
تربیت نیرو با توجه به ظرفیت و زیرساخت دانشگاهها
وی گفت: در آزمون دستیاری سال گذشته حدود ۱۰۰۰ نفر، پذیرفته نشدند که در مرحله تکمیل ظرفیت حدود ۲۶۰ نفر، پذیرفته شدند؛ هدف ما این است که ظرفیت دانشگاهها را با توجه به زیرساختهای آنها، تکمیل کنیم. در رشتههای تخصصی به ویژه جراحی باید به اندازهای نیرو تربیت کنیم که بتوانیم زیرساختهای آن را فراهم کنیم؛ ما با حداکثر زیرساختها، این اقدام را خواهیم کرد.
اجرای ۹۳ درصدی نسخه نویسی الکترونیک در کشور
وزیر بهداشت در خصوص وضعیت نسخه نویسی الکترونیک گفت: در نسخه نویسی الکترونیک مشکلی از نظر برنامه و بیمهها نداریم، بلکه در حوزه زیرساختها و اجرا، مشکلاتی داریم و به طور متوسط، ۹۳ درصد نسخه نویسی الکترونیک در کشور اجرایی شده، اما در نقاط مختلف، متفاوت است. در برخی مناطق کامل و در برخی مناطق کمتر اجرایی شده است. یکی از مشکلات ما در تهران است که حدود ۴۳ درصد اجرایی شده است.
عیناللهی افزود: طبق قانون مجلس از اول دی ماه، نسخه نویسی الکترونیک باید انجام میشد، اما به دلیل مشکلات مردم، دوباره در ستاد کرونا مصوب شد که تا پایان سال تمدید شود. سعی و تلاش ما این است که نسخه نویسی الکترونیک را به طور کامل اجرا کنیم چون راهگشا است و در جمع آوری اطلاعات و مصرف منطقی دارو، نقش بسیار مهمی دارد.
وی با اشاره به انجام واکسیناسیون گسترده در کشور، اظهار کرد: باید از مردم تشکر کنیم که یک رکورد بسیار خوب خلق کردند. امروز حدود ۹۰ درصد از جمعیت هدف، دوز اول و حدود ۸۰ درصد نیز دو دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند، البته این عدد متوسط کل کشور است و ممکن است در برخی نقاط بالاتر یا پایینتر باشد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بیش از ۱۱ میلیون نفر در کشور تاکنون دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند که توانسته چتر حفاظتی را برای مردم ایران ایجاد کند. این روزها در دنیا رکوردهای گرفتاری با کرونا شکسته شده و حدود ۳۰۸ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شده و حدود پنج و نیم میلیون نفر نیز جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادهاند.
نظر شما