چرا شهروندان نسبت به محیط اطراف خود بی‌تفاوت می‌شوند؟

یک دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری گفت: در صورتی که حکومت‌های محلی و شهری حس تعلق شهروندان را سرکوب کنند، ساکنان چه در سطح محلات و چه در سطح شهر نسبت به محیط اطراف خود بی‌تفاوت می‌شوند.

حسین حاتمی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از مهمترین معیارها در شکوفایی و رونق شهر «پایداری» است که ابعاد گوناگونی دارد و از منظرهای مختلف قابل بررسی است.

وی افزود: مهمترین اصل در شکوفایی و رونق یک شهر مشارکت جمیع شهروندان در مسائل و موضوعات شهری است که این مهم از طریق حکمروایی خوب محقق می‌شود.

این دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری خاطرنشان کرد: نحوه تعامل شهروندان با مدیران، مشارکت فعالانه شهروندان، اعتماد دوسویه و شفافیت در ارائه اطلاعات از جمله معیارهای یک حکمروایی خوب است که در نهایت سرزندگی و شکوفایی را برای شهرها در پی دارد.

حاتمی‌نژاد تاکید کرد: زمانی که ساکنان محلات و مناطق شهر در فرآیندها و روندهای محل سکونت خود دخیل باشند و نسبت به امور محلی که در آن زندگی می‌کنند، احساس مسئولیت داشته باشند، شکوفایی و رونق شهری نیز اتفاق می‌افتد.

وی تاکید کرد: در صورتی که حکومت‌های محلی و شهری به خواست و نیاز شهروندان خود احترام نگذارند، در ارائه اطلاعات شفافیت لازم نداشته باشند و آنها را در امور شهری مشارکت ندهند، به نوعی حس تعلق شهروندان را سرکوب می‌کنند و همین امر موجب می‌شود که ساکنان چه در سطح محلات و چه در سطح شهر نسبت به محیط اطراف خود بی تفاوت باشند.

این دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری تصریح کرد: مشارکت دادن شهروندان در مسائل شهر تنها در نظرسنجی از آنها خلاصه نمی‌شود بلکه نیاز است آن‌ها در تمام فرآیندها و روندهای شهری از بررسی وضعیت شهر گرفته تا تهیه طرح و اجرا و بازنگری در آن دخیل باشند.

حاتمی‌نژاد افزود: مشارکت پذیری و مشارکت‌جویی در سایه حکمروایی خوب شهری از مهمترین ارکان یک شهر شکوفا است و تا زمانی که ساکنان شهرها، خواسته‌ها، نیازها و سلامت آنها مورد توجه نباشد، رسیدن به شهری پویا و زنده امکان‌پذیر نخواهد بود.

کد خبر 547763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.