به گزارش خبرنگار ایمنا، حسین باهر در جمع اصحاب رسانه با اشاره به مراسم افتتاحیه جشنواره زمستانه با بیان اینکه آغاز این جشنواره ۱۹ دی ماه و در محل مرکز همایشهای بینالمللی خاوران به صورت رسمی کلید خواهد خورد، اظهار کرد: صیانت از موسیقی فاخر موغام و آشنایی هرچه بیشتر مردم با این میراث آبا و اجدادی، از اهداف برگزاری سومین جشنواره موسیقی موغام است.
وی در تشریح اهداف و طرحهای جشنواره به این موارد اشاره کرد: طرح تکریم مادران آسمانی با همکاری مدیریتهای فرهنگی اجتماعی مناطق ده گانه، برگزاری جشنوارهی آدم برفی در تمامی پارکهای سطح شهر، جشن بزرگ به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا و تکریم مقام مادر و زن با عنوان سقف بهشت، جشن ایام ولادتهای ماه رجب و شعبان، جشن دهه فجر، ولادت امام هادی و برنامهای با موضوع کودک و نوجوان، گرامیداشت روز خانواده، گرامیداشت بانوان با عنوان ترنم ظفر، برگزاری جشنهای میدانی میلاد امام علی و همایش پدر و فرزند، تکریم و تجلیل فرزندان شهدا، از جمله برنامههای جشنواره زمستانه است.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز افزود: دیگر برنامههای این جشنواره در قالب طرح بابای خوب و شب شعر، طرح طلیعهی عشق در مورد پیامبر اسلام (ص)، طرح مهر همدلی در استقبال از هفتهی احسان و نیکوکاری، طرح سلام زمین به مناسبت هفته درختکاری، طرح ماه در ایام ولادت شعبانیه با همکاری تمامی فرهنگسراها، طرح صبح ظهور در اواخر جشنواره زمستانه و به مناسبت نیمه شعبان که در آستانه عید نوروز، برگزار خواهد شد.
باهر همچنین ادامه داد: دو طرح معنوی، مذهبی از جمله برگزاری دعای کمیل در مزار شهدا و طرح یاد یاران همراه با دعای ندبه و زیارت اهل قبور در روزهای جمعه برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در اختتامیه، با برگزاری جشنواره بزرگداشت مهدی باکری شهردار شهید، به استقبال جشنواره نوروزی خواهیم رفت و جشنوارهی نوروزی تبریز را به همت فرهنگسراهای دهگانه رقم خواهیم زد.
غلامرضا میرزازاده مدیر عامل انجمن موسیقی تبریز و دبیر جشنواره موغام نیز در این نشست اظهار کرد: جشنواره مقاومت نغمه سی با تولید و بازتولید سرودهای انقلابی و اجرای سرودهای مختلف در مناسبهای مذهبی و غیرمذهبی، بین گروههای سنی کودک و نوجوان برگزار خواهد شد که از بین ۵۰ گروه پسران شرکت کننده ۲۳ گروه منتخب و از ۲۰ گروه دختران شرکت کننده ۳ گروه منتخب و حائز شرایط دریافت جایزه شدهاند.
وی افزود: گروههای مختلف از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی از جمله اسکو، کلیبر، ملکان، مراغه، بناب، ورزقان، مرند، هریس، هوراند، آذرشهر و تبریز شرکت داشته که بیشترین تعداد شرکت کننده از تبریز است و گروههای منتخب به مناسبت ۲۲ بهمن در دو بخش تجربه محور و نوپا در قالب ۲۲ گروه در فرهنگسرای الغدیر به صورت اجرای زنده، رقابت خواهند داشت.
دبیر جشنواره موغام با تاکید بر اینکه میزان تأثیر و نقش موسیقی بر فرهنگ منطقه بر کسی پوشیده نیست، اذعان داشت: از جمله نظریه پردازان مطرح این عرصه، صفی الدین خرمی موسیقی مقامی را از خود آذربایجان تعریف کردهاند که امروزه اهمیت و وظیفهی ما را در حفظ و اشاعهی موسیقی شرق و خصوصاً موسیقی مقامی در برابر موسیقیهای وارداتی، افزایش داده و استقبال صورت گرفته، انجمن موسیقی و سازمان فرهنگی را مجاب و انگیزهای مضاعف بر برگزاری این جشنواره شد.
میرزازاده در ادامه با اشاره به اینکه، با در نظر گرفتن این اصل که ادبیات و موسیقی با عرفان و اخلاق و روح انسان عجین شده و جدایی ناپذیرند، در تشریح اهداف جشنواره گفت: صیانت از موسیقی اصیل و فاخر موغام، معرفی جوانان و نوجوانان مستعد، ایجاد روحیه نشاط و هنردوستی در عموم شهروندان، ایجاد زمینه آشنایی بیشتر مردم با موسیقی موغام که میراث اجدادی است، برگزاری کارگاههای هنرآموزی جهت افزایش سطح علمی هنرجویان و تلاش در جهت ارتقا سطح علمی هنرمندان موسیقی که به صورت آکادمیک در این حوزه تحصیل نکردهاند و ارتباط مدنی با سراسر استانها و اقلیمهای کشور از جمله ضرورتهای برگزاری این جشنواره تعریف شده است.
وی با اشاره به جزئیات برگزاری سومین جشنواره موسیقی موغام تصریح کرد: دبیرخانه جشنواره طی بازه زمانی ۲۰ روزه مهلت ارسال آثار با قابلیت تمدید ۱۰ روزه آماده دریافت آثار شرکت کنندگان در دو بخش خوانندگی و نوازندگی و در دو رده سنی الف و ب با تاکید بر رعایت عدالت، به دو صورت مجازی و پستی است.
دبیر جشنواره موغام گفت: جشنواره با اعلام نتایج بازبینی تا دهم بهمن ماه، در روزهای ۱۸ – ۱۹ و ۲۰ بهمن با حضور تماشاگران و داوران، در فرهنگسرای الغدیر اجرا و مراسم اختتامیه این جشنواره روز ۲۱ بهمن ماه در مرکز همایشهای بینالمللی خاوران برگزار خواهد شد.
میرزازاده خاطرنشان کرد: جزئیات جدید طی روزهای آتی اطلاع رسانی خواهد شد.
نظر شما