به گزارش خبرنگار ایمنا، امیررضا نقش، امروز _دوشنبه ۲۲ آذرماه ۱۴۰۰_ در نخستین اجلاس رؤسای شوراهای اسلامی شهر و روستاهای شهرستان اصفهان با محوریت «اشتغال، گردشگری و صنعت کشاورزی»، با اشاره به فرصتهای اقتصادی، درآمد پایدار و رویکرد دولت انقلابی به حل مشکلات معیشتی آحاد مردم به خصوص جوامع مولد روستایی، اظهار کرد: آسیبها مشخص است و ما اگر به سمت راهکارها و نقاط قوت حرکت کنیم و آنها را شناسایی کنیم، به نتایج خوبی دست خواهیم یافت.
وی با بیان اینکه با مطالعه بیانیه گام دوم انقلاب، امید به آینده را بیشتر درمییابیم، افزود: ناامیدی شرایط را بدتر و دشمنان را خوشحال خواهد کرد، بنابراین باید امیدوارانه در میدان عمل و اقدام قرار بگیریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی امور اقتصادی استاندار اصفهان ادامه داد: در معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری زمینههای قانونی خوبی برای تسهیل در کسب و کارها داریم که اطلاع رسانی لازم را انجام خواهیم داد.
نقش با بیان اینکه باید بین شوراها و استانداری تعامل خوبی ایجاد شود، گفت: نقش شوراها در توسعه پایدار روستایی، بررسی نیازهای روستاها و ارائه طرحها و پیشنهادات، جلب مشارکتهای عمومی در امور اقتصادی و توسعهای، نظارت و پیگیری در اجرای طرحهای سرمایهگذاری و اقتصادی با مشارکت بانکها و تلاش برای حفظ کسب و کارهای موجود است.
وی با بیان اینکه محور توسعه روستاها به طور سنتی کشاورزی تعریف شده، اما محدودیت منابع تغییر در این روند را ضروری میکند، افزود: ۸۰ هزار نفر در بخش مرکزی اصفهان جمعیت روستایی است و نرخ بیکاری در روستاهای اصفهان بر اساس آمارهای اعلام شده ۱۳.۴ اعلام شده که بسیار بالا و نگران کننده است.
معاون استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه چشمانداز برای توسعه روستاها، روستایی با رشد پایدار اقتصادی، تنوع اشتغال با بهرهوری امکانات است، تاکید کرد: منطقه ویژه اقتصادی در شرق اصفهان مغفول مانده و باید مورد توجه قرار گیرد، همچنین ارائه تسهیلات با شرایط بازپرداخت مناسب برای توسعه مشاغل اولویتدار مورد تاکید است.
نقش ادامه داد: توسعه مجتمعهای گلخانهای، مدیریت و ساماندهی باغات موجود، اصلاح نظام توزیع و بازار محصولات کشاورزی از دیگر راهبردها برای بهبود شرایط روستاییان است.
وی با اشاره به قابلیتها و تنگناهای منطقه اصفهان، گفت: مطالعه علمی در سازمان مدیریت و برنامهریزی با همکاری دانشگاه اصفهان انجام شده که بر اساس آن قابلیتهای گردشگری شهرستان اصفهان شناسایی شده است.
معاون استاندار اصفهان تصریح کرد: وجود هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی، تعداد آثار تاریخی واجد شرایط و معتبر، وجود بیشترین کارگاههای صنایع دستی، تنوع اقلیمی، متعدد بودن مراکز اقامتی و داشتن مهارت قالیبافی از دیگر قابلیتهای بخش گردشگری و صنایع دستی به شمار میرود.
نقش با اشاره به قابلیتهای بخش کشاورزی، گفت: اراضی یکدست و هموار، قابلیت گسترش فعالیت گلخانه، پرورش دام از جمله این موارد است.
وی تنگناهای موجود در بخش کشاورزی را کمبود و شوری منابع آب، کمبود سرمایه، بهرهوری پایین در بخش کشاورزی، هزینههای بالای تولید و کمبود بسترهای آموزش برشمرد و گفت: در بخش صنعت نیز تنگناها شامل دشواری بازپرداخت وامها، عدم وجود مراکز آموزش مهارتی، ندادن و سخت بودن دریافت تسهیلات برای ایجاد صنایع، نبود سرمایه و عدم استطاعت مالی اهالی روستا جهت سرمایهگذاری است.
معاون استاندار اصفهان ادامه داد: بر سه محور علم و فناوری، ارتقای فرهنگ و هنر و میراث فرهنگی و صنایع دستی باید تمرکز ویژه داشته باشیم.
نقش با بیان اینکه در استان اصفهان ۷۰ هزار هکتار عرصه کشت گندم وجود دارد که محصول استراتژیک است، گفت: تغییر الگوی کشت نیز مورد توجه است.
وی اظهار کرد: اولویتهای سرمایهگذاری در بخش خدمات شامل انرژیهای تجدیدپذیر، ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و توسعه کارگاههای تولیدی در زمینه پوشاک است.
معاون استاندار اصفهان گفت: در حال حاضر استان اصفهان با کمبود ۲۰ درصدی منابع گازی مواجه است، همچنین باید حدود ۵۰۰ مگاوات به برق اصفهان در شرایط اضطراری اضافه شود.
نظر شما