تهران در تسخیر کلاغ‌ها/تاثیر برج‌سازی‌ها و تخریب باغات بر تعداد پرندگان

معماری و فضای سبز شهری یکی از دلایل افزایش یا کاهش جمعیت گونه‌های جانوری است.

به گزارش ایمنا، چند وقتی است که صدای پرندگان در سطح شهر تهران کم شده است. کم شدن جمعیت پرندگان دلایل مختلفی دارد، که می‌توان به تغذیه، ورود گونه‌های مهاجم، تغییر اقلیم، شکار، تغییر مدیریت شهری، نبودن فضای امن، گرم شدن هوا و آلودگی هوا اشاره کرد.

مهدی نبیان کارشناس حیات‌وحش، گفت: سه مؤلفه مهم برای کاهش یا افزایش جمعیت پرندگان وجود دارد، مولفه‌هایی مانند آب، غذا، پناه و امنیت که تأثیر مستقیمی بر تکثیر یا کوچ آنان دارد.

وی افزود: در طی چند دهه گذشته گونه‌های گیاهی اشتباه یا غیر بومی وارد شهر و فضای سبز تهران شده است، در گذشته درختانی مانند شاه توت، خرمالو، توت سفید، گردو، خرما و سایر درختان میوه در سطح تهران وجود داشتند که پرندگان از آن‌ها تغذیه می‌کردند، اما اکنون با کاشت درختان سوزنی و غیر بارده (میوه) دیگر فضایی برای تغذیه پرندگان آوازه خوان تهران باقی نمانده است.

نبیان در ادامه تصریح کرد: با شروع برج سازی‌ها و تخریب باغات تهران دیگر فضایی برای پرندگان باغی نمانده است، و این اتفاق منجر به کوچ اجباری و کاهش جمعیت آنان شده است، و در نقطه مقابل گونه‌های دیگر مانند کلاغ‌ها، زاغ‌ها، بلبل خرما، مرغ مینا و … با خالی شدن میدان رقابت رو به افزایش رفته‌اند.

این کارشناس حیات وحش درباره علت افزایش گونه‌هایی مانند کلاغ گفت: این گونه‌ها همه چیز خوار یا پسماند خوار هستند که با توجه به عدم مدیریت صحیح پسماند شاهد افزایش آن‌ها بوده‌ایم، برای مثال سطل زباله مکانیزه در تمام نقاط دنیا درب دارد، اما در ایران این سطل‌ها بدون درب پوششی هستند و به راحتی کلاغ‌ها، موش‌ها، سوسک‌ها و … از آن‌ها تغذیه می‌کنند، یا با بارش باران شیرابه در سطح شهر جاری می‌شود.

وی افزود: غذادهی به حیوانات شهری هم از دلایل افزایش جمعیت آن‌ها است که این کار در تمام نقاط دنیا ممنوع و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است، مانند انگلیس که شهروندانش را ۲۵۰۰ پوند برای غذا دهی به حیوانات شهری جریمه می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 540794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.