آیا «اومیکرون» سفرها را دوباره ممنوع می‌کند؟

در پی واکسیناسیون و کاهش آمار ابتلا به کرونا در کشور شاهد بازگشایی‌ها و کاهش محدودیت‌های سفر بودیم به گونه‌ای که مردم با ارائه کارت واکسن میتوانند فعالیت‌هایی که پیش از این ممنوع بود را انجام دهند، اما سوال اینجاست که سویه جدید کرونا به نام اومیکرون می‌تواند این اعمال را دوباره ممنوع کند.

به گزارش ایمنا، با وجود توسعه و گسترش واکسیناسیون کرونا در جهان، شیوع ویروس جهش یافته کرونا که سازمان جهانی بهداشت آن را «اومیکرون» نامگذاری کرده و در طبقه‌بندی خطرناک قرار داده است، باعث احیای محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های کرونایی در بسیاری از کشورها شده است.

پیش از این نیز شبکه خبری سی‌ان‌ان اعلام کرد که اسپانیا و اتریش اولین موارد ابتلاء به این سویه را طی ۲۴ ساعت گذشته گزارش کرده‌اند و آلمان نیز اولین مورد ابتلاء به سویه «اومیکرون» را در بیماری که به خارج از کشور سفر نداشته، تأیید کرده است. استرالیا، اتریش، بلژیک، بوتسوانا، کانادا، جمهوری چک، دانمارک، آلمان، هنگ کنگ، رژیم صهیونیستی، ایتالیا، هلند، پرتغال، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سوئد و انگلیس، کشورها و مناطقی هستند که تاکنون مواردی از ابتلاء به سویه اومیکرون را تأیید کرده‌اند.

حالا خبر از شناسایی این ویروس در امارات در همسایگی ایران منتشر شده است. این مسئله سبب شده تا کارشناسان حوزه بهداشت و درمان نگران ورود این ویروس به کشور و حتی بازگشایی‌ها و برداشته شدن ممنوعیت و محدودیت‌های مختلف باشند.

مسعود یونسیان -دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید ۱۹- با بیان اینکه عدم شناسایی اُومیکرون، به این معنا نیست که این سویه هنوز وارد کشور نشده، گفت: حتی بدون وجود خطر کرونای اُومیکرون هم نیاز به بازنگری در وضعیت بازگشایی‌ها وجود دارد؛ زیرا هیچکس بازگشایی‌های همزمان را توصیه نمی‌کند.

وی افزود: باید توجه کرد که سویه اُومیکرون، برخلاف سایر سویه‌ها که ابتدا عوارض و تغییراتی را در بیماری‌زایی و سرعت انتقال می‌دیدیم و بعد این عوارض به آن سویه منتسب می‌شد، اما اکنون سویه‌ای پیدا شده که در آن تعداد بالایی جهش ایجاد شده است. این سویه قبل از اینکه بتواند تغییراتی در بیماری‌زایی یا سرایت آن، علائم یا حساسیتش نسبت به واکسن‌ها خودش را نشان دهد، شناسایی شده و بنابر احتیاط، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که آن را به عنوان یک سویه نگران‌کننده طبقه‌بندی کنیم؛ بنابراین هنوز درباره آن دانش کافی نداریم، اما، چون جهش در ویروس زیاد بوده است، اعلام شده که باید احتیاط کنیم.

دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید ۱۹ ادامه داد: در شرایطی که همزمان با بازگشایی مدارس، بازگشایی دانشگاه‌ها، مراسم‌های فرهنگی و ورزشی و… هم بازگشایی شده‌اند، بدتر است و ورود یک ویروس جدید به چرخه گردش ویروس کرونا در دنیا هم مساله را حادتر می‌کند و حتماً باید در بازگشایی‌ها بازنگری شود. البته منظور از بازنگری الزاماً تعطیل کردن نیست، بلکه ارزیابی شرایط موجود و تصمیم مجدد برای تغییرات احتمالی یا ادامه یا قطع آن است.

البته رضا نفیسی -رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی- پیش از این نیز به ایسنا گفته بود که بر اساس شرایط کنونی ایران و جهان از نظر شیوع ویروس کرونا، پروتکل‌های جدیدی برای مقابله با ورود سویه جدید کرونا به نام «اومیکرون» ابلاغ شده است و کشورهای مختلف بر این اساس به کشورهای کم‌خطر، پرخطر و ویژه تقسیم بندی شده است و برای کشورهایی که ویروس اومیکرون در آن‌ها شیوع پیدا کرده، محدودیت‌های خاصی وضع شده است.

وی افزود: با پروتکل‌های جدید اگر مسافری از کشورهای مورد نظر (کشورهایی که سویه جدید کرونا در آن‌ها شایع شده است) که از سوی وزارت بهداشت اعلام و به روز می‌شود، قصد ورود به کشور را داشته باشد، مشمول محدودیت‌های جدیدی خواهد شد.

حالا با توجه به افزایش نگرانی‌ها از سویه جدید ویروس کرونا باید دید محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های سفر داخلی و خارجی کمتر و کمتر خواهد شد یا اومیکرون آن‌ها را مانند ماه‌های گذشته برمی‌گرداند.

منبع: ایسنا

کد خبر 539573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.