تفاهم نامه همکاری ۴ جانبه برای ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی امضا شد

تفاهم نامه همکاری ۴ جانبه وزارت جهاد کشاورزی با وزارت امور اقتصادی و دارایی، بنیاد برکت و صندوق کارآفرینی امید با هدف اشتغالزایی در بخش کشاورزی امضا شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، شامگاه سه شنبه، مراسم امضای تفاهم نامه چهار جانبه اجرای طرح‌های کشاورزی در مناطق محروم کشور، بین وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و صندوق کارآفرینی امید، در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

در حاشیه این مراسم، سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی، اظهار کرد: ظرفیتی در تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ برای رونق اشتغال در حوزه‌های مختلف وجود دارد و امروز بر اساس ظرفیت این تبصره، با وزارت امور اقتصادی و دارایی، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و صندوق کارآفرینی امید، تفاهم نامه‌ای را امضا کردیم.

وی افزود: این تفاهم نامه در زمینه اشتغالزایی در حوزه روستایی، در بخش کسب و کارهای خُرد کشاورزی، گلخانه‌های کوچک مقیاس، برندسازی در کشاورزی، توسعه کشت گیاهان دارویی، پرورش شتر و حوزه‌های شیلاتی و دامپروری است که این اقدامات با استفاده از تسهیل‌گری بنیاد برکت، حمایت صندوق کارآفرینی امید و ظرفیت‌های مالی تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و نظارت وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال بتوانیم نتیجه عملکرد خوبی را از این توافقنامه ببینیم، البته این اقدامات با توجه به ظرفیتی که وجود دارد تا پایان تیرماه سال آینده می‌تواند استمرار داشته باشد.

استفاده از منابع تبصره ۱۸ برای اشتغالزایی در کشور

سید محمدهادی سبحانیان معاون سیاست‌گذاری اقتصادی وزارت اقتصادی و دارایی نیز در حاشیه این مراسم، گفت: به موجب تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰، منابعی برای سرمایه گذاری و تولید و اشتغال در نظر گرفته شده بود که متولی اصلی آن وزارت اقتصاد بوده است.

وی افزود: با استقرار دولت سیزدهم، تلاش‌های بیشتری برای فعال شدن منابع انجام شد و دستگاه‌های مختلف، برنامه‌های خود را به وزارت اقتصاد ارسال کردند و این برنامه‌ها مصوب شد و با تلفیقی که این منابع با منابع بانکی خواهند داشت امیدواریم بر خلاف سال‌های گذشته که منابع تخصیص داده می‌شد اما اشتغال ایجاد نمی‌شد، شاهد مصرف این اعتبارات برای برنامه‌های اشتغالزایی باشیم.

سبحانیان با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی برای استفاده از این منابع در جهت اشتغالزایی پیشرو بوده است، تصریح کرد: با تفاهم نامه‌ای که با بنیاد برکت، وزارت جهاد کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید امضا شده است، امیدواریم تا سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ این اعتبار برای پروژه‌های عملیاتی شده، هزینه شود تا شاهد تحول در بخش کشاورزی باشیم.

استفاده از تسهیلگران بنیاد برکت در طرح‌های کشاورزی

محمد ترکمانه مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز در حاشیه این مراسم، اظهار کرد: این تفاهم‌نامه با اعتبار ۲ هزار میلیارد تومان و به منظور اجرای طرح‌های کشاورزی و اشتغالزایی در مناطق محروم کشور امروز در وزارت جهاد کشاورزی امضا شد.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی اولین وزارتخانه‌ای است که در تحقق منابع تبصره ۱۸ برای اشتغالزایی در کشور اقدام کرده است، بنیاد برکت هم با استفاده از شبکه تسهیل‌گران و مجریان خود در سراسر کشور به اجرای هدفمند این طرح کمک خواهد کرد.

ترکمانه تصریح کرد: بنیاد برکت یک شبکه ۸۰۰ نفری از تسهیل‌گران در ۳۱ استان کشور دارد و توسط این افراد طرح‌های کشاورزی انجام خواهد شد، تاکنون ۴۰ درصد از طرح‌های ما مربوط به بخش کشاورزی بوده که با این تفاهم به ۶۰ درصد خواهد رسید.

عاملیت صندوق کارآفرینی امید در طرح‌های کشاورزی

اصغر نورالله زاده مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، در حاشیه مراسم امضای تفاهم، عنوان کرد: تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰، مجموعه شبکه بانکی و صندوق کارآفرینی امید را به عنوان عامل برنامه‌های اشتغالزایی دولت معرفی کرده است و با توجه به اینکه برنامه‌های ما عمدتاً در حوزه‌های روستایی و زنجیره تأمین بخش کشاورزی، اعم از فرآوری، بسته بندی و سایر حلقه‌های زنجیره تأمین بخش کشاورزی است، این عاملیت را پذیرفتیم.

وی افزود: مقرر شد، بنیاد برکت تسهیل‌گری در این پروژه را انجام دهد و صندوق کارآفرینی امید هم با توجه طرح‌هایی که وزارت جهاد کشاورزی به ما معرفی می‌کند، پرداخت تسهیلات را بر عهده گیرد.

کد خبر 538990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.