خطیب‌زاده: هیات مذاکره کننده ایران با عزم و اراده جدی وارد وین شده است

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد: هیات مذاکره کننده ایران با عزم و اراده جدی برای رسیدن به اصول یک توافق وارد وین شده است. آمریکا نیز با رویکرد رفع بن‌بست‌هایی که در مذاکرات قبلی ایجاد کرده است، به وین بیاید.

به گزارش ایمنا، سعید خطیب‌زاده روز دوشنبه در نشست خبری با تبریک روز جهانی همبستگی با مردم مظلوم فلسطین، اظهار کرد: فلسطین برای ما یک آرمان غیرقابل خدشه است و رنج و آلام مردم ان سرزمین هیچگاه از ذهن مردم ایران پاک نمی‌شود.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی همچنان در راستای نقض حقوق فلسطین عمل می‌کند، افزود: ما ضمن حمایت از حقوق حقه مردم فلسطین، عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل را محکوم می‌کنیم چون آرمان فلسطین فراموش شدنی نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره یادداشت مشترک وزیر خارجه انگلیس و وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در روزنامه دیلی تلگراف گفت: اینکه وزیر امور خارجه انگلیس در شب گفت‌وگوهای وین با طرفی که از روز اول تمامی تلاشش را کرده که برجام امضا نشود و برجام از بین برود و امروز هم به عنوان مخالف اصلی گفت‌وگوها در وین و احیای برجام است، یادداشت مشترک می‌نویسد، وقتی این آرایش را می‌بینید متوجه می‌شوید که حداقل برخی کشورهای اروپایی با اراده لازم برای رفع تحریم‌ها به وین نمی‌آیند.

وی یادآور شد: علاوه بر این نشان می‌دهد نه تنها برخی این کشورها جدی نیستند بلکه به دنبال ایجاد زمینه‌هایی هستند برای اینکه این گفت‌وگوها و مذاکرات تکثیر پیدا کند و اجرای برجام به طور مؤثر اتفاق نیفتد. این کاملاً روشن هست، بگو تو باکیان دوستی تا بگویم تو کیستی

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به سوالی درباره چگونگی راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها اظهار کرد: ما تاکید کردیم که به دنبال راستی آزمایی اقدامات ایالات متحده ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هستیم و این یکی از خطوط اصلی ما در گفت‌وگوها و مذاکرات خواهد بود.

ایران با اراده جدی و حسن نیت وارد مذاکرات شده است

وی با بیان اینکه هیأت مذاکره‌کننده با عزم و اراده جدی وارد وین شده و به گفت‌وگوهای نتیجه بخش فکر می‌کند، گفت: اگر تیم طرف مقابل برای اطمینان از رفع تحریم‌های فرا سرزمینی وارد مذاکرات شود، آن وقت مذاکره در مسیر درستی قرار دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: به گمانه‌زنی‌ها دامن نزنید اگر آمریکا با این اصل به میدان بیاید که بخواهد بن بست را حل کند، گفت و گو ها در مسیر درست خواهد بود.

خطیب زاده در پاسخ به این سوال که آیا هنوز بن‌بست‌های وین باقی مانده است، گفت: مسئول وضعیت فعلی که در آن قرار داریم چه از حیث خروج و چه تحریم، ایالات متحده است. آمریکا بخشی از بن‌بست‌ها را طوری تعریف کرده که اگر برای حل بن بست به وین نیاید شرایط سختی خواهیم داشت.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به ایرنا درباره اظهارات اخیر رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مبنی بر مذاکره مستقیم دو طرف و نیز جدیت تهران در مذاکرات گفت: ما با اراده جدی و حسن نیت وارد وین شده‌ایم و اگر ایالات برای رفع تحریم‌ها بیاید قطعاً می‌تواند بلیت بازگشت به اتاق برجام را دریافت کند وگرنه خارج از میز برجام خواهد ماند.

آمریکایی‌ها در ۶ دور مذاکره به دنبال حفظ میراث ترامپ بودند

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها در ۶ دور مذاکره وقت ما را گرفتند تا میراث شکست خورده ترامپ را حفظ کنند. توصیه من این است که الان در ابتدای گفت‌وگوها در دولت جدیدی هستیم که با حسن نیت و عزم و اراده واقعی و گفت‌وگو های نتیجه بخش وارد شد، طرف‌های واقعی این پنجره فرصت را مغتنم بشمارند چون این پنجره فرصت تا ابد باز نخواهد ماند.

خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا می‌شود هم به برجام رسید و هم صنعت هسته‌ای را حفظ کرد، گفت: دوگانه‌ها را قبول نداریم همان‌قدر که بر حفظ و صیانت صنعت هسته‌ای معتقدیم، همان قدر در جهت رفع تحریم‌های ظالمانه حرکت می‌کنیم و به خنثی‌سازی اهرم فشار می‌پردازیم و هیچیک از راهبردها را جایگزین راهبرد دیگر نکردیم.

هیچ گفت و گوی دوجانبه با هیأت آمریکایی انجام نمی‌شود

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که آیا با آمریکا در وین مذاکره مستقیم خواهیم داشت، گفت: خیر. هیچ گفت و گوی دوجانبه با هیأت آمریکایی انجام نمی‌شود.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان درباره حواشی ایجاد شده درباره ترکیب تیم مذاکره کننده ایران گفت: جمله معروفی است که می‌گوید به متن توجه کنید نه به حواشی البته این حاشیه‌ای که همه دوست دارند بر متن غلبه کند، از عزم جدی جمهوری اسلامی ایران برای تشکیل یک تیم ملی، استفاده از ظرفیت ملی و اراده جدی برای رفع تحریم‌هایی که ضد ایران اعمال شده، حکایت دارد.

وی افزود: ترکیب هیأت مذاکره کننده ایران در وین نشان می‌دهد ما در چه ابعادی برای رفع تحریم‌ها تمرکز خواهیم کرد. اینها با همان رویکرد دولت سیزدهم که رفع تحریم‌هاست با جدیت در وین حاضر شدند.

خطیب زاده در پاسخ به اینکه آیا این خبر آمریکا که یک ملوان ایرانی را نجات داده درست است یا نه، گفت: از جزئیات اطلاع ندارم و موضوع را باید از نیروی مرزبانی و مسلح بپرسید.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به سفر باقری معاون سیاسی وزیر خارجه به منطقه گفت: وزارت امور خارجه بخش مؤثری از اقدامات خود را در کشورهای همسایه پیگیری می‌کرد به ویژه طی ماه‌های اخیر در چهارچوب سیاست همسایگی روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس را پیگیری کرده است. در این راستا آقای باقری طی هفته‌های اخیر به عمان و در ادامه به کشورهای کویت و امارات سفر کرد.

تلاش می‌کنیم با ابزار گفت‌وگو پرونده‌های اختلافی را حل کنیم

وی افزود: در واقع فارغ از اتفاقات در وین، سفرهای دیگری هم از سوی معاون سیاسی وزیر خارجه انجام می‌شود. تصمیمات بسیار خوبی در امارات و کویت اتخاذ شده است و ما تلاش می‌کنیم با ابزار گفت‌وگو پرونده‌های اختلافی را حل کنیم.

خطیب‌زاده همچنین درباره اراده و جدیت کشورهای اروپایی در نشست وین گفت: من درباره کسی قضاوت نمی‌کنم اما امیدواریم طرف‌های مقابل با همین عزم و جدیت هیأت ایرانی در مذاکرات حاضر شوند.

به گفته این دیپلمات عالیرتبه کشورمان، آنچه برای ایران مهم است اطمینان از رفع تحریم‌هاست و امیدواریم آنها هم به همین اولویت و دغدغه ایران احترام بگذارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: عزم جدی، اراده و ظرفیت در تیم ایرانی جمع است و اگر در طرف مقابل هم این ویژگی‌ها وجود داشته باشد گفت‌وگوها به سمت خوبی پیش می‌رود.

خطیب زاده درباره زمانبندی گفت‌وگو های وین هم اظهار کرد: بعد از آغاز مذاکرات باید درباره زمانبندی صحبت شود الان نمی‌توان زمان‌بندی کرد اما امروز درباره بسیاری از موضوعات گفت‌وگو خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به سفر رئیس جمهوری به ترکمنستان و دستاوردهای اجلاس اکو گفت: علاوه بر گفت‌وگو هایی در قالب مذاکرات چند جانبه، گفت‌وگو های دو و سه جانبه سران کشورها هم انجام شد و دستورهایی در چارچوب این سازمان پیگیری شد.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با بیان اینکه تلاش می‌شود برخی مشکلات و موانع از سر همکاری‌ها برداشته شود، گفت: اجلاس اکو گام بسیار جدی و رو به جلو در ارتقای همکاری‌ها بود.

خطیب زاده همچنین درباره ادعاهای کانادا و دو کشور اروپایی مبنی بر طفره رفتن ایران از پاسخگویی درباره هواپیمای ساقط شده اوکراینی گفت: جمهوری اسلامی طی ماه‌ها از این اتفاق ناگوار تلاش کرد مسئولانه و با همه ابعاد همکاری، موضوع را پیگیری کند و تلاش کردیم با تشکیل کمیسیون‌ها و کارگروه‌های مشترک با اوکراین مسائل فنی را جلو ببریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تسلیت مجدد به خانواده‌های داغدیده ادامه داد: در حالی که دادگاه مسیر خود را طی می‌کند، برخی کشورها به دنبال تجارت از غم و اندوه و ناراحتی خانواده‌های جان باختگان هستند.

وی یادآور شد: بیانیه جمهوری اسلامی در این خصوص متعاقباً توسط وزارت امور خارجه منتشر می‌شود.

در کنار مردم افغانستان هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره دستاوردهای سفر کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهوری به افغانستان گفت: سفر نماینده ویژه ما به افغانستان در راستای گفت وگوهای ما با همه طرف‌های افغانستانی و به شمول هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان و طالبان بوده است.

وی با اشاره به آغاز فصل سرما در افغانستان اظهار کرد: مردم افغانستان در فشارهای شدید اقتصادی قرار دارند و جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور برادر افغانستان نمی‌تواند در این روزهای سخت نسبت به وضعیت مردم افغانستان و بی‌جاشدگان و کسانی که دچار محرومیت شدند، بی تفاوت باشد. بنابراین ما در همه این روزها و ماه‌ها به رغم همه سختی‌ها تلاش کردیم که همه گذرگاه‌ها باز باشد تا مراودات صورت گیرد.

خطیب زاده ادامه داد: این کارها نیاز به یکسری تنظیماتی داشته که سفر کاظمی قمی به افغانستان در خصوص همین تنظیمات ضروری برای ادامه این مراودات در سطوح مختلف مردمی بوده است. ما در کنار مردم افغانستان همچنان خواهیم ماند.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه طالبان همواره تاکید کردند که ما اجازه نمی‌دهیم از خاک افغانستان عملیات تروریستی علیه ایران استفاده شود، آیا طالبان می‌توانند به این وعده خود عمل کنند؟ گفت: همان‌طور که در سفر کاظمی قمی به افغانستان به صراحت گفته شد هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان مسئولیت مستقیمی نسبت به حفظ امنیت و مرزهای جغرافیایی افغانستان را دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: متأسفانه ناامنی‌ها و برخی گروه‌های تروریستی در حال جمع‌آوری نیرو و ساماندهی اقدامات تروریستی هستند. به ویژه داعش تهدید بسیار جدی برای آینده افغانستان و منطقه است. در عین حال ما به همکاری نزدیک خود ادامه می‌دهیم تا بتوانیم برای آینده افغانستان روزهای بهتری داشته باشیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 538627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.