روش موثر بهبود حس بویایی پس از مبتلا شدن به بیماری کووید-۱۹

متخصصان معتقدند که آموزش بویایی می‌تواند یک روش درمان طبیعی موثر برای اختلالات بویایی ناشی از بیماری کووید-۱۹ در نظر گرفته شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با جهش ویروس کرونا و پدیدار شدن گونه دلتا افراد زیادی در سراسر دنیا درگیر آن شدند و علائم شدید مربوط به آن را تجربه کردند. اگر چه تعداد مبتلایان به بیماری کووید -۱۹ به طور قابل توجهی کاهش یافته است، بیماران حتی پس از بهبود یافتن از این بیماری نیز درگیر علائم مربوط به آن هستند. یکی از علائم کرونای طولانی مدت از دست دادن حس بویایی است که بسیاری از بیماران آن را تجربه می‌کنند.

چه تفاوتی بین کووید -۱۹ و دیگر بیماری‌های تنفسی وجود دارد؟

علائم بیماری کووید -۱۹ شبیه به دیگر بیماری‌های تنفسی است، بنابراین ممکن است تشخیص آن به تأخیر بیافتد. یکی از علائم خاص بیماری کووید -۱۹ از دست دادن و تغییر حس بویایی است. زمانی که تشخیص بین دو بیماری آنفلوآنزا و کووید -۱۹ برای فرد دشوار باشد، از دست دادن حس بویایی نشان می‌دهد که او به بیماری کووید -۱۹ مبتلا شده است.

چرا بیماری کووید -۱۹ باعث از دست دادن حس بویایی می‌شود؟

معمولاً افرادی که به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ مبتلا می‌شوند یا در بیمارستان بستری می‌شوند به کرونای طولانی مدت دچار می‌شوند و تا مدت‌ها درگیر علائم مربوط به آن خواهند بود. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که ویروس کرونا می‌تواند بر گیرنده‌های بویایی افراد تأثیر بگذارد و باعث بروز تغییراتی در حس بویایی شود. محققان معتقدند که ویروس کرونا سلول‌هایی که از نورون‌های بینی حفاظت می‌کند را آلوده می‌کند و منجر به از دست دادن حس بویایی می‌شود، معمولاً حس بویایی بیماران پس از گذشت یک یا دو هفته باز می‌گردد. آمار ارائه شده نشان می‌دهد که تقریباً ۷۰۰ هزار تا ۱.۶ میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا حس بویایی خود را برای بیش از ۶ ماه از دست داده‌اند.

آیا ممکن است حس بویایی افراد مبتلا به کرونای طولانی مدت بهبود پیدا نکند؟

مطالعه‌ای که در مجله JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery منتشر شده است تعدادی از افراد مبتلا به بیماری کووید -۱۹ را مورد ارزیابی قرار داده است. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که ۵۲.۷ درصد افراد مبتلا به بیماری کووید -۱۹ حس بویایی خود را از دست داده‌اند که ۹۵.۳ درصد آن‌ها بهبود پیدا کردند. به نظر می‌رسد که تعدادی از افراد نیز هرگز حس بویایی خود را به دست نمی‌آورند، بنابراین لازم است متخصصان و پزشکان به این موضوع توجه کنند و به دنبال راه‌های درمان آن باشند.

عواقب از دست دادن حس بویایی ناشی از بیماری کووید -۱۹ چیست؟

با وجود این که از دست دادن حس بویایی ناشی از بیماری کووید -۱۹ عواقب کشنده‌ای به همراه ندارد، اما یک تجربه ناراحت کننده است و زندگی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. نتایج بسیاری از مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که از دست دادن حس بویایی ناشی از بیماری کووید -۱۹ می‌تواند عادات غذایی را مختل کند و منجر به کاهش وزن شود.

آیا از دست دادن حس بویایی ناشی از بیماری کووید -۱۹ قابل درمان است؟

متأسفانه در حال حاضر هیچ درمان بالقوه‌ای برای اختلال عملکرد بویایی مزمن وجود ندارد، هیچ درمان یا داروی خاصی وجود ندارد که به بهبود این مشکل کمک کند. متخصصان معتقد هستند که آموزش بویایی می‌تواند یک روش درمان طبیعی مؤثر در نظر گرفته شود، توصیه شده است که افراد روزانه به مدت حداقل ۱۵ تا ۲۰ ثانیه چهار بوی قوی را استشمام کند. استشمام مکرر چهار بوی تند و قوی به بهبود عملکرد حس بویایی افراد کمک شایانی می‌کند.

کد خبر 538468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.