محمدرضا پاک دست در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص فعالیتهای بسیج حقوقدانان اظهار کرد: سازمان بسیج حقوقدانان از اقشار تخصصی بسیج است که در سازمان بسیج مستضعفین طراحی شده و در حال حاضر موفق شدهایم نزدیک به دوهزار نفر را در استان عضوگیری کرده و به مجموع سازمان بسیج حقوقدانان استان اضافه کنیم.
وی افزود: عمده این اعضا از جمع وکلا، سردفتران، حقوقدانها، اساتید دانشگاه، دانشجویان و دانشآموختگان رشتههای حقوق هستند که تلاش میکنند در حوزه حقوق و کاهش آسیبهای اجتماعی به هموطنان ارائه خدمات کنند.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان اصفهان گفت: این سازمان در طول سال با اجرای برنامههای مختلف در تلاش است تا در کنار بالا بردن سطح آگاهی و علم حقوقی افراد جامعه، ارائه مشاورههای حقوقی را برای گروههای مختلف انجام داده و زمینه حمایت همهجانبه را از اقشار مختلف فراهم کنند.
دست پاک اجرای طرح هر مسجد یک حقوقدان را در مساجد استان یادآور شد و تصریح کرد: در مساجد سطح استان اصفهان کلاسهای مشاوره و کارگاههای آموزشی رایگان توسط وکلا و قضات و حقوقدانان بسیجی برپا میشود تا در موضوعات مختلفی که جامعه با آن درگیر است مانند حقوق کسب و کار، آموزشهای حقوقی قبل از ازدواج، اصول تنظیم قراردادها و تنظیم وصیت نامههای شرعی و قانونی مشاورههای رایگان به مردم داده شود.
وی با بیان اینکه با شروع کرونا اجرای این طرح محدودتر و به صورت مجازی در حال انجام است، افزود: در دوران شیوع کرونا، مشاوره تلفنی رایگان را در دستور کار قرار دادیم که نزدیک به هزار مشاوره تلفنی رایگان تاکنون توسط اعضای بسیج حقوقدانان انجام شده است.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دیگر فعالیتهای این سازمان اضافه کرد: تفاهمنامهای با سازمان بهزیستی امضا شد و طرحی برای مشاورههای قضائی برای متقاضیان طلاق با رویکرد انصراف از طلاق را از سال ۹۸ آغاز کردیم که در این مدت نزدیک به ۴۰۰ زوج در مرکز مداخلات بهزیستی و پیشگیری از طلاق بهزیستی حضور پیدا کردند و مشاور حقوقی دریافت کردند و تبعات منفی اقتصادی و آیندهنگری طلاق برای آنها بیان شد که در این مدت تعداد قابل توجهی از زوجین از طلاق منصرف شدند؛ این طرح که در اصفهان در حال انجام است قابلیت ارائه در سطح کشور دارد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه فرهنگ حقوقی جامعه و آگاهی مردم در مورد قوانین و مقررات پایین است و این خود بر افزایش تعداد ورودی پروندهها به مراجع قضائی افزوده است در حالی که بسیج حقوقدانان استان تلاش میکنند تا با ارتقا آموزش و آگاهی افراد جامعه زمینه کاهش ورود پروندهها را به مراجع قضائی به وجود آورند.
دست پاک در ادامه سخنان خود اظهار کرد: با تشکیل شوراهای صلح و سازش در محلات همکاران ما در سازمان بسیج حقوقدانان سعی میکنند تا به شکل حرفهای مسائل و موضوعات مختلف را در این شورا مورد رصد قرار داده و به حل سریع و کم حاشیه مشکلات و مسائل مطرح شده کمک کنند.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان اصفهان به افتتاح کلینیک حقوق یار در اصفهان همزمان با شب عید غدیر نیز اشاره کرد و گفت: این مرکز تخصصی با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب و تأکیدات ریاست قوه قضائیه در خصوص ارائه خدمات حقوقی صادقانه و ارزان قیمت با حضور ۷۰ نفر از وکلای متعهد و با تجربه اصفهان راه اندازی شده است.
دست پاک افزود: طبق آمارها در استان اصفهان حدود ۱۵ درصد پروندههای قضائی وکیل دارند و تعداد زیادی از افرادی که در دادگاهها حضور دارند و اقدام حقوقی میکنند، وکیل ندارند و با توجه به مشاوره دوستان و آشنایان اقدام میکنند که در این جریان تعداد زیادی از مردم دچار مشکل و آسیب میشوند؛ وقت و انرژی سیستم قضائی و ورودی دادگستری به دلایل که برخی از شکایتها و دادخواستها گرفته میشود و ممکن است پروندههای متعددی به نتیجه نرسند که ما در این کلینیک به دنبال کاهش تولید پروندههای قضائی و اصلاح دادخواستها و شکایتها و اوراق قضائی و هستیم.
وی تصریح کرد: در کلینیک تخصصی حقوق یار برخلاف برخی از مراکز مشاوره و مؤسسات حقوقی که فقط به دنبال اخذ وکالت هستند، برنامههای پیشبینی شده که انجام فعالیتهای حقوقی با هزینه پایین و در حدود یک پنجم دفاتر خصوصی صورت بگیرد تا بتوانیم در این شرایط اقتصادی به افرادی که با مشکل مواجه هستند کمک کنیم.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان اصفهان گفت: کلینیک تخصصی حقوق یار در فضایی به وسعت ۴۲۵ متر مربع که شامل ده اتاق مشاوره، یک اتاق کنفرانس و فضای باز جهت برگزاری همایشها با کلیه امکانات و ابزارهای فنی و سخت افزاری مورد نیاز اعم از سیستمهای رایانهای، دیتا شو، اینترنت پرسرعت و بهرهگیری از وکلای متعهد و با تجربه اصفهان آماده ارائه خدمات حقوقی صادقانه به آحاد مردم است.
دست پاک تصریح کرد: تنظیم صحیح انواع اوراق حقوقی، ایجاد صلح و سازش بین متقاضیان طرح دعاوی در دادگاه و تنظیم توافق نامه حقوقی بین طرفین دعوا، پیگیری آزادسازی زندانیان از طریق ظرفیتهای موجود در قانون با مطالعه پرونده و وکالت در پرونده زندانی، تنظیم انواع قراردادهای مبتلابه اقشار مختلف با هدف پیشگیری از ایجاد اختلافات حقوقی بین طرفین قرارداد، انصراف از طلاق و ایجاد صلح و سازش بین زوجین متقاضی طرح دعاوی خانوادگی توسط مصلحین خانواده با بیان تبعات حقوقی، اقتصادی و آیندهنگری، داوری در اختلافات حقوقی تجاری دارای شرط داوری و غیره، برگزاری کارگاههای تخصصی حقوقی در زمینههای مورد نیاز اصناف مختلف توسط گروه جهادی بسیج حقوقدانان اصفهان و ارائه خدمات حقوقی به افراد تحت پوشش کمیته امداد و نیازمندان به صورت کاملاً رایگان با هماهنگی و همکاری دادگستری کل استان اصفهان در سال از جمله اقداماتی است که در این مرکز انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: بسیج حقوقدانان کمک حال سیستم دستگاه قضا است و سعی دارد از حجم پرونده ورودیها جلوگیری شود و این مهم نیازمند حرکت جهادی و بسیجی است
نظر شما