مجید عرفانمنش در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: با توجه به اهمیت وجود درختان در فضای سبز شهری به عنوان عناصر پایدار و ارزشمند اکولوژیکی، درختان سطح شهر توسط کارشناسان گیاهپزشکی به طور منظم رصد میشوند تا در صورت وجود هرگونه علائم آفت یا بیماری مورد بررسی قرار گرفته و در اسرع وقت اقدام لازم برای مبارزه با آفت یا بیماری انجام شود.
وی افزود: به منظور تشخیص دقیق نوع بیماری موجود، از ریشه و یا ساقه درخت مربوطه نمونه گیری شده و پس از بررسی میکروسکوپی و ماکروسکوپی نمونههای آلوده و تشخیص نوع دقیق عامل بیماریزا (قارچ، باکتری، ویروس یا نماتد)، سم اختصاصی مربوطه جهت کنترل عامل بیماریزا تجویز میشود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: پس از انجام سمپاشی نیز بار دیگر بازدید و بررسی لازم به جهت اطمینان از مؤثر بودن نوع و میزان سم و جلوگیری از پیشرفت بیماری و کنترل آن انجام میشود.
وی ادامه داد: طی بازدیدهای دورهای به عمل آمده کارشناسان و بررسیهای آزمایشگاهی لازم، سه اصله چنار آلوده به فیتیله نارنجی (شانکر سیتوسپورایی) در محور چهارباغ عباسی شناسایی شده که علی رغم سمپاشیهای انجام شده و عملیات به زراعی، به دلیل آلودگی شدید درختان به بیماری قارچی مذکور متأسفانه بهبودی حاصل نشد و مجبور به حذف این درختان شدیم.
عرفانمنش گفت: درختان فضای سبز به دلیل خشکسالیهای متوالی و نیز شرایط نامساعد محیطی ضعیف شده و بیشتر در معرض ابتلاء به انواع بیماریها قرار میگیرد.
وی ادامه داد: با توجه به حساسیت بالای درخت چنار به کم آبی و آلودگی هوا و در نتیجه احتمال بالای ابتلاء به بیماریها و در نهایت خشک شدن و نیز با توجه به مسری بودن بیماری فیتیله نارنجی و امکان آلوده کردن سایر درختان در محور چهارباغ عباسی و اهمیت حفظ این درختان، حذف این سه اصله درخت انجام شد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه به منظور تقویت این درختان هر ساله عملیات به زراعی همچون کود دهی و تقویت درختان انجام میشود، اظهار کرد: فیتیله نارنجی (شانکر سیتوسپورایی) نوعی بیماری قارچی است که اغلب روی درختان تحت استرس خشکی و شرایط نامناسب محیطی ایجاد میشود.
نظر شما