آماده باش نیروهای روسیه در پایگاه ۱۰۲

تشدید درگیری بین باکو و ایروان، باعث آماده باش نظامیان روسیه مستقر در ارمنستان و نیروهای محلی در استان سیوینک شده است.

به گزارش ایمنا، آخرین تحولات مرزی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان از آماده‌باش نیروهای روسیه در ارمنستان و درگیری بین قوای باکو و ایروان در چهار منطقه در استان «سیونیک» حکایت دارد.

خبرنگار روزنامه انگلیسی «گاردین» عصر سه شنبه به وقت تهران از آماده‌باش کامل نیروهای روسیه مستقر در «پایگاه نظامی ۱۰۲» در شهر «گیومری» در ارمنستان خبر داد.

این مرکز قبلاً پایگاه لشکر ۱۲۷ گارد هفتم شوروی بود. در دوران اتحاد جماهیر شوروی، نیروهای ارمنستان بخشی از گروه نیروهای ماورای قفقاز بودند.

به گزارش منابع خبری، «سورن پاپیکیان» وزیر دفاع ارمنستان با ژنرال «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه تلفنی گفت‌وگو کرد. وزیر دفاع روسیه در این گفت‌وگو آمادگی خود را برای پایان دادن به درگیری‌ها، بازگرداندن اسرای جنگی و برقراری آرامش در منطقه، اعلام کرد.

ساعاتی پیش نیز «آرمن گریگوریان» دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان با «عباس بدخشان ظهوری» سفیر ایران در ارمنستان دیدار کرد و آخرین تحرکات مرزی با باکو را به اطلاع این مقام ایرانی رساند.

«ادوارد آقاجانیان» رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس ملی ارمنستان گفته که طبق اطلاعات غیر موثق از نظامیان مستقر در منطقه، در پی تجاوز نظامیان باکو به مرزهای شرقی کشور، ۱۵ نظامی کشته و هفت تن دیگر زخمی شده‌اند.

وزارت دفاع ارمنستان نیز اسارت ۱۲ نظامی این کشور را تأیید کرده است. برخی منابع از آمادگی شهروندان استان سیوینک در دفاع از اراضی خود خبر می‌دهند.

این در حالی است که «لیلا عبدالله‌وا» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در پاسخ به اظهارات «نیکل پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان، گفت: «تمام مسئولیت تنش‌های کنونی مستقیماً بر عهده رهبری نظامی-سیاسی ارمنستان است.

وی افزود، جمهوری آذربایجان در واکنش به تحریکات اخیر ارمنستان اقدامات مناسبی را انجام می‌دهد.

دیپلمات جمهوری آذربایجان ادامه داد: «هفته گذشته در ۹ نوامبر، حدود ۶۰ نفر از پرسنل نیروهای مسلح ارمنستان در جاده منتهی به مواضع ارتش جمهوری آذربایجان در منطقه لاچین متمرکز شدند. نیروهای مسلح ارمنستان روز ۲۲ آبان ماه به مواضع ارتش ما در منطقه کلبجر تیراندازی کردند. ما تاکید می‌کنیم که نظامیان جمهوری آذربایجان وظایف رسمی خود را در سرزمین‌های تحت حاکمیت کشور انجام می‌دهند. همچنین یادآور می‌شویم که مسئولیت اصلی تنش کنونی مستقیماً بر عهده رهبری نظامی-سیاسی ارمنستان است.»

جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای نخست وزیر ارمنستان، «الهام‌علی‌اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.

منبع: فارس

کد خبر 535871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.