به گزارش خبرنگار ایمنا، جهت پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار و صدمات جانی و مالی در هنگام سرمای هوا و بارندگیها موارد ایمنی زیر را به خاطر داشته باشید:
_ از کنار جویهای عریض و مکانهایی که به دلیل بارندگی دچار ریزش شدهاند حرکت نکنید، چون ممکن است به دلایلی به داخل آن سقوط و منجر به حوادث ناگوار شود.
_ مراقب کودکان باشید که در خیابان و مکانهایی که دارای کانالهای آب و فاضلاب رو باز هستند، تنها حرکت نکنند.
_ با احتیاط از عرض خیابان عبور کرده و در صورت امکان از پل عابر هوایی استفاده کنید.
_به یاد داشته باشید مکانهایی که حفاری شدهاند، ممکن است در اثر خیس شدن لبههای محل حفاری، دچار لغزندگی شده و شما به داخل سقوط کنید.
نکات ایمنی هنگام رانندگی در بارندگی
_ در ابتدای شروع بارندگی به دلیل به وجود آمدن گل و لای ناشی از شستشوی سطح آسفالت و مخلوط شدن گردو غبار لاستیکها و ریزش از زیر خودروها موجب لغزندگی جاده شده و در این حالت وسیله از کنترل راننده خارج و موجب حادثه میگردد.
_ از عوامل مؤثر در بروز حوادث و در هنگام بارندگی محدود شدن دید راننده است
_ در هنگام شب از نور پایین استفاده کنید؛ زیرا پرتوهای نور بالا به میدان دید راننده در زیر باران کمک نمیکند.
_ پیش از اینکه با مشکل مواجه شوید با سرعت مطمئن حرکت کنید.
_ از ترمز زدن ناگهانی بپرهیزید.
_ فاصله خود را از خودرو جلویی، افزایش دهید.
_ در صورت بروز هر گونه حادثه، گرفتار شدن در آبگرفتگیها با شماره ۱۲۵ تماس حاصل فرمائید.
_ رانندگان با احتیاط برانند و وسایل گرمایشی همراه داشته باشند
هنگام سر خوردن در بارندگیها چگونه خودرو را متوقف کنیم؟
_ بهترین کار این است که اعتماد به نفس داشته و به خود مسلط باشید.
_ از ترمز کردن خودداری کنید زیرا ضربه زدن به ترمز روی سطح لغزنده، چرخها را قفل میکند و باعث لغزش و سر خوردن بیشتر میشود. باید در جهتی حرکت کنید که قسمت عقب خودرو سر میخورد (فرمان را به همان طرف بچرخانید) و هر زمان خودرو به حالت مستقیم درآمد، در جهت دلخواه خود حرکت کنید.
_ خیلی آهسته روی ترمز فشار دهید تا از سرعت خودرو کاسته شود یا آرام روی گاز فشار دهید تا خودرو به حرکت خود ادامه دهد. در این موارد نقش تجربه خیلی پررنگتر از امکانات اتومبیل میتواند به شما در مدیریت شرایط بحرانی کمک کند. بنابراین اگر تازه فرمان هستید و تجربه رانندگی در جادههای بارانی را ندارید بهتر است موارد ایمنی را به خوبی رعایت کنید یا اگر مجبور به ادامه یا شروع سفر نیستید آن را به زمانی غیر از روزها و شبهای بارانی موکول کنید.
_ قبل از حرکت در جاده، از سالم بودن تیغه برف پاک کن شیشه جلو و عقب مطمئن شوید.
_ در زمستان داخل منبع شیشه شوی اتومبیل، مایع تمیز کننده شیشه که در نظافت خانه از آن استفاده میکنید بریزید این کار دو مزیت دارد اول اینکه تمیزی بیشتری دارد دوم اینکه مانع یخ بستن منبع آب و شیشه اتومبیل میشود.
_ پس از باران، تردد اتومبیلهای جلویی، شیشه اتومبیل را گل آلود خواهد کرد که تمیز کردن شیشه اتومبیل بدون آب تقریباً ممکن نخواهد بود.
_ یک راهکار تجربی نشان میدهد که تمیز کردن شیشه جلوی اتومبیل با سیب برش زده شده به تمیزی و لغزندگی تیغه برف پاک کن کمک زیادی میکند، به خصوص در جادههای برفی و بارانی.
_ هنگام بارندگی، حداکثر سرعتهای مجاز تعیین شده کاهش پیدا میکند و شما باید با سرعت کمتری رانندگی کنید.
نظر شما