به گزارش خبرنگار ایمنا، جعفر شربیانی در جلسه امروز (سه شنبه) شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه منطقه ۱۲ به عنوان کانون و هسته تاریخی شهر تهران، یکی از پر چالشترین مناطق شهر است اظهار کرد: معضلات این منطقه از بافت فرسوده گرفته تا آسیبهای اجتماعی، سیما و منظر شهری، مسائل مربوط به ایمنی و ناپایداری بناهای قدیمی در بازار تهران، تغییر کاربرد گسترده، عدم تعیین تکلیف زیر پهنههای فاقد ضابطه و عدم پهنهبندی دقیق برخی پهنهها مثل پهنه R۲۵۱ به شمار میآید.
وی افزود: کمیته شهرسازی و معماری شورای ششم با رویکرد کاهش مشکلات شهروندان و افزایش رضایتمندی و همچنین با نگاه صیانت از بافتهای ارزشمند، با رویکرد مشارکتی مردم بر لزوم تغییر نگرش به بافت تاریخی و تهیه طرح تفصیلی ویژه منطقه ۱۲ تاکید دارد.
شربیانی با اشاره به احصای چالشهای حوزه شهرسازی و معماری در نشست هم اندیشی با کارشناسان و مدیران شهرسازی و معماری منطقه تاکید کرد: برای رفع این بخش از مشکلات منطقه ۱۲ دو راهکار پیشنهاد شد که بخش نخست مربوط به مسائل اجرایی نواحی است. در این رابطه تدوین دستورالعمل و سازوکار اجرایی و ایجاد سامانه برخط (بین دادسرا، کلانتری، مرکز حقوقی و شهرداری نواحی) با هدف تعیین شرح خدمات چگونگی اجرای آرای کمیسیونهای ماده صد در این منطقه ضرورت دارد.
وی ادامه داد: تدوین دستورالعمل و سازوکار اجرایی برای اجرای رفع خطر املاک خطرناک و تعمیرات غیراساسی در سطح منطقه به ویژه محدودههای ناکارآمد همچون محلات هرندی و مولوی به دلیل ریزش املاک یا فرو نشست ناشی از فعالیت مترو لازم است.
شربیانی با اشاره به راهکار دوم افزود: در بخش ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری مسائلی همچون تهیه طرح تفصیلی ویژه منطقه ۱۲ مطرح است. با توجه به اینکه ظرفیتهای این منطقه خاص است، در نتیجه نمیتوان پهنهبندی آن را همانند سایر مناطق لحاظ کرد و رویکرد و نگاه در تهیه طرحهای توسعه شهری در این منطقه باید در راستای صیانت از بافت تاریخی و بازآفرینی بافتهای آسیب پذیر انجام شود.
به گفته وی تهیه طرح ویژه نحوه تأمین پارکینگ در منطقه ۱۲ ضروری است؛ چرا که موضوع تأمین پارکینگ در این منطقه از مسائل مهم و ضروری است چرا که هم در بحث صدور و کاهش زمان صدور پروانه و هم در بحث ترافیک و آلودگی هوا تأثیر دارد.
شربیانی یادآور شد: اگر نگاه به این منطقه تاریخی ویژه باشد قطعاً چالش پارکینگ هم باید لحاظ شود.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: تدوین کتابچه ملاک عمل ساخت و ساز شهری، با هدف ایجاد وحدت رویه بین مناطق، جلوگیری از صدور بخشنامههای متعدد و استعلامات موردی، افزایش آگاهی شهروندان و کاهش زمان صدور پروانه لازم است.
وی تاکید کرد: امیدواریم با برنامهریزی درست و اقدام به موقع حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، شاهد ارائه طرح ویژه منطقه ۱۲ با رویکرد حفاظت از بناهای با ارزش و ارتقای کیفیت زندگی و بازآفرینی بافت محلات ناکارآمد این منطقه مهم باشیم.
نظر شما