ثروتمندترین‌ها دستیابی به اهداف آب‌وهوایی معاهده پاریس را مختل کرده‌اند

تا سال ۲۰۳۰، کربن لوکس مورد استفاده توسط ثروتمندترین انسان‌های جهان که یک درصد از جمعیت جهانی را تشکیل می‌دهند، ۱۶ درصد از کل انتشار گازهای گلخانه‌ای را به خود اختصاص خواهد داد حال آنکه میزان کربن مصرفی ۵۰ درصد از فقرا، مسئول انتشار یک تن کربن‌دی‌اکسید در سال است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، تحقیقات حاکی است که میزان انتشار کربن‌دی‌اکسید توسط ثروتمندترین انسان‌های دنیا ۳۰ برابر بیشتر از آن چیزی است که با حفظ گرمایش جهانی زیر ۱.۵ درجه سانتی‌گراد سازگاری دارد. لذا مسئولین و متخصصان خواهان محدودسازی مصرف کربن لوکس در جت‌های خصوصی، قایق‌های مگا و مسافرت‌های فضایی ثروتمندان هستند.

بر اساس این مطالعات، یک درصد از جمعیت جهانی از ثروتمندترین انسان‌های دنیا تشکیل شده است، یعنی جمعیتی کمتر از کل ساکنان آلمان. این گروه اندک به نحوی عمل می‌کنند که در صورت ادامه آن به ازای هر انسان در کل دنیا ۷۰ تن کربن‌دی‌اکسید در سال منتشر می‌سازند و در مجموع تا سال ۲۰۳۰، مسئول انتشار ۱۶ درصد از گازهای گلخانه‌ای خواهند بود. این میزان نسبت به ۱۳ درصدی که در سال ۱۹۹۰ تخمین زده شده، افزایش یافته و این برخلاف اهداف معاهده پاریس است.

معاهده پاریس و تغییرات آب‌وهوایی

مطابق با اهداف اقلیمی معاهده پاریس، هر فرد روی کره زمین باید تا سال ۲۰۳۰ به طور متوسط ۲.۳ تن از میزان انتشار کربن‌دی‌اکسید خود را کاهش دهد، یعنی تقریباً نصف میانگین امروزی. حال آنکه ثروتمندان، این بخش بسیار کوچک ولی دارای تأثیرات بزرگ از اجتماع جهانی، آزادی بیش از حدی در ایجاد آلودگی دارند. گازهای گلخانه‌ای تولید شده توسط آن‌ها باعث ایجاد بحران‌های شدید آب‌وهوایی در سراسر جهان می‌شود و اهداف بین‌المللی برای محدود کردن گرمایش جهانی را به خطر می‌اندازد. لذا بسیاری از انجمن‌های مربوطه انتظار دارند که این قشر با کاهش میزان انتشار کربن‌دی‌اکسید خود مطابق با اهداف معاهده پاریس و استفاده از نفوذ و حمایت مالی خود برای پیشبرد اقتصاد سبز، اقدامات فعلی و آتی در مورد گرمایش جهانی را تسریع بخشند.

در سال جاری، کنفرانس تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل در سال ۲۰۲۱، کوپ ۲۶، که بیست و ششمین اجلاس سالانه COPs است، یک لحظه حقیقی در مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی بود که نشان داد رهبران جهانی باید در زمینه ارائه و عملی کردن راهکارهایی برای مهار انتشار بیش از حد گازهای گلخانه‌ای و محدود کردن گرمایش جهانی به توافق برسانند و این اقدام را همین الان انجام دهند چرا که تأخیر به قیمت جان هزاران و حتی میلیون‌ها میلیون جاندار تمام می‌شود. COPs نزدیک به سه دهه است که تمامی کشورهای جهان را برای اجلاس‌های جهانی در زمینه موضوعات آب‌وهوایی گرد هم می‌آورد و موفق شده است تغییرات آب‌وهوایی را از یک موضوع حاشیه‌ای به یک اولویت جهانی تبدیل کند.

نقش ثروتمندان در شکست تعهدات آب‌وهوایی

در اوایل سال جاری بسیاری از ثروتمندان با استفاده از تجهیزات شخصی خود اقدام به مسافرت‌های فضایی کرده‌اند. انتشار گازهای گلخانه‌ای از یک پرواز فضایی ۱۱ دقیقه‌ای حداقل به ۷۵ تن می‌رسد که از میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای در کل طول عمر یکی از فقیرترین افراد از میان چند میلیارد انسان روی زمین بیشتر است.

تحقیقات نیز نشان می‌دهد مبارزه برای حفظ دمای ۱.۵ درجه سانتی‌گراد با کاهش مصرف بخش عمده مردم ساکن روی کره زمین مختل نمی‌شود، بلکه انتشار بیش از حد گازهای گلخانه‌ای توسط ثروتمندترین شهروندان جهان که تنها یک درصد از کل جمعیت جهانی را تشکیل می‌دهند عامل شکست در این مبارزه است. مطالعات همچنین حاکی است که صرف نظر از اینکه ۹۰ درصد دیگر جمعیت چه می‌کنند، حتی مجموع انتشار گازهای گلخانه‌ای تولید شده توسط ۱۰ درصد از ثروتمندان جهان می‌تواند کافی باشد تا میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای از میزان تخصیص داده شده برای حفظ در محدوده اهداف ۱.۵ درجه سانتی‌گرادی دمای زمین تا سال ۲۰۳۰ فراتر برود.

برای از بین بردن این شکاف تا سال ۲۰۳۰، لازم است دولت‌ها اقدامات ثروتمندان و بالاترین میزان انتشار آن‌ها را مورد هدف قرار دهند و به نحوی با هر دو مشکل؛ هم بحران آب‌وهوایی و هم نابرابری‌های موجود مقابله شود. این مقابله می‌تواند شامل اقداماتی برای محدود کردن مصرف کربن لوکس مثلاً برای مگا قایق‌ها، جت‌های خصوصی و سفرهای فضایی و نیز محدود کردن سرمایه‌گذاری‌های شدید آب‌وهوایی مانند سهامداری در صنایع سوخت‌های فسیلی شود.

کد خبر 534314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.