به گزارش ایمنا، گرچه امسال وضعیت بارشی کشور تاکنون چندان از شرایط مناسبی برخوردار نبوده است، اما بنا بر اعلام مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو در برخی از حوضههای آبریز اصلی و فرعی بارشهایی در پیش است که احتمال وقوع بارشهای نقطهای و با شدت خطر وقوع سیلاب را به همراه دارد.
این نوع بارش به دلیل امکان کم نفوذ آب به عمق زمین، سریع در سطح جاری شده و به سیل تبدیل میشود.
مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو در جدیدترین گزارش خود در این زمینه وضعیت بارشهایی که احتمال وقوع سیل را تا روز شنبه آینده به همراه دارد، اعلام کرد: در حوضههای آبریز سفیدرود بزرگ و اترک و رودخانههای شمالی از امروز - پنج شنبه - وقوع بارشی به مدت ۴۸ ساعت و به میزان تقریبی (تجمعی حداکثر نقطهای) ۸۰ تا ۱۲۰ میلیمتر در استان مازندران و به میزان تقریبی (تجمعی حداکثر نقطهای) ۸۰ تا ۱۰۰ میلیمتر در استان گیلان و به میزان تقریبی (تجمعی حداکثر نقطهای) ۲۰ تا ۴۰ میلیمتر در استان گلستان محتمل خواهد بود.
در حوضههای آبریز کارون بزرگ، فلات مرکزی و شرقی و زاینده رود و حوضههای جنوب غربی از صبح امروز وقوع بارشی به مدت ۶۰ ساعت و به میزان تقریبی (تجمعی حداکثر نقطهای) ۴۰ تا ۸۰ میلیمتر در استانهای اصفهان (نیمه غربی)، چهارمحال و بختیاری و کرج (به خصوص نیمه جنوبی) و به میزان تقریبی (تجمعی حداکثر نقطهای) ۳۰ تا ۶۰ میلیمتر در استان تهران محتمل خواهد بود.
در حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی از بعد از ظهر امروز وقوع بارشی به مدت ۴۸ ساعت و به میزان تقریبی (تجمعی حداکثر نقطهای) ۳۰ تا ۶۰ میلیمتر در استانهای مرکزی و قم (نیمه غربی) محتمل خواهد بود.
در حوضههای آبریز فلات مرکزی و شرقی و زاینده رود و حوضههای جنوب غربی از صبح جمعه ۱۴ آبان ماه وقوع بارشی به مدت ۳۶ ساعت و به میزان تقریبی (تجمعی حداکثر نقطهای) ۴۰ تا ۸۰ میلیمتر در استان کرمان (مرکز، غرب، شمال غرب و جنوب غرب) و به میزان تقریبی (تجمعی حداکثر نقطهای) ۳۰ تا ۶۰ میلیمتر در استان یزد (غرب و جنوب غرب) محتمل خواهد بود.
سازمان هواشناسی پیش بینی کرد بیشتر مناطق کشور از امروز تا اوایل هفته آینده با وزش باد، بارش باران، کاهش محسوس دمای هوا و حتی بارش برف در مناطق سردسیر و مرتفع مواجه میشود.
منبع: ایرنا
نظر شما