سهمیه‌ای از گاز برای مواقع بحران صنایع ذخیره می‌شود

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به سهم صنایع در اقتصاد کشور گفت: پس از بررسی‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار است در کشور سهمیه‌ای از گاز ذخیره شود تا در مواقع بحران از آن استفاده و فشار از دوش صنایع برای تداوم تولید برداشته شود.

به گزارش ایمنا، علیرضا مبارک در مراسم گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل در سالن سینما آزادی شهر سرچشمه از توابع شهرستان رفسنجان استان کرمان، اظهار کرد: زیرساخت‌های برق و انرژی در صنایع کشور باید مصون سازی شوند تا لطمه‌ای به تولید وارد نشود.

وی افزود: پیگیری این امور جز مسائل پدافند غیرعامل و تدابیری لازم نیاز است تا کمبود گاز و برق در زمستان، این چالش مشکل زا در واحدهای صنعتی و تولیدی کاهش یابد.

معاون فاوای سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه صنایع کشور هر کدام باید نیروگاه مستقل داشته باشند تا برق و انرژی مورد شأن را تولید کند، خاطرنشان کرد: مجتمع مس سرچشمه سال گذشته دچار حمله سایبری شد و در این زمینه بخشی از رایانه‌ها و حوزه اینترنت این مجتمع دچار اختلال شد؛ اخیراً نیز شبکه سوخت کشور متوجه این حمله شد که نشان دهنده این است که حملات سایبری روزافزون است.

مبارک ادامه داد: لذا راه اندازی مرکز مستمر رصد و پایش تهدیدهای صنایع باید در اولویت این صنایع باشد که خدشه‌ای به زیرساخت و تولید آنها وارد نشود.

وی اضافه کرد: تهدیداتی که متوجه صنایع می‌شود علاوه بر ایجاد خسارت‌های مالی و تولیدی، موجب زیر سوال رفتن اعتبار و امنیت بین المللی هم می‌شود زیرا ایران از نظر امنیت در بین کشورهای جهان سرآمد است.

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: هر کشوری در حوزه‌های مختلف کشاورزی، اقتصادی، سیاسی و غیره در صورتی می‌تواند به رشد و توسعه پایدار دست پیدا کند که توانمندی و قدرت بازدارندگی لازم را کسب کند.

مبارک اضافه کرد: ۴۰ درصد از اقتصاد مملکت توسط صنایع تأمین می‌شود و مجتمع مس سرچشمه هم سهم قابل توجهی از اقتصاد را در بر دارد، لذا با سیاستگذاری‌هایی که توسط مسئولان در سال‌های گذشته تاکنون در امر مسائل صنعتی شده، آینده‌نگری ها انجام می‌شود تا تولید تداوم داشته باشد.

وی گفت: بخش مهم و گسترده‌ای از نیازهای عمومی جامعه در کشور از ناحیه صنایع تأمین می‌شود پس علاوه بر توسعه باید برای مسائل تولید ِانبوه، فروش و صادرات هم برنامه ریزی های موفقیت آمیز داشت.

معاون سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: برای تداوم تولید، صیانت از زیرساخت‌ها مهم است که در سازمان پدافند غیرعامل به آن توجه جدی می‌شود تا صنایع تولیدی با مخاطرات و تهدیدها و کاهش محصول مواجه نشوند.

پیمان سلاجقه، مدیرکل پدافند غیرعامل استان کرمان نیز در این نشست عامل ایجاد تهدیدات را در عرصه سایبری، پیشرفت‌های بشر در همه حوزه‌ها بویژه اقتصاد و تولید دانست و خاطرنشان کرد: لذا پایداری و ایمن سازی سایبری اولویت سازمان‌ها، بخش‌های دولتی، خصوصی و غیره باشد.

وی با بیان اینکه آب و برق از زیرساخت‌های مهم صنایع هستند، گفت: در مجموعه مس سرچشمه رفسنجان باید طرح جامع مقابله با تهدیدات حوزه‌های شیمیایی، سایبری، زیرساخت و غیره تدوین شود؛ این صنعت از نظر اقتصادی، محصولی مهم و ارزآور را تولید و صادر می‌کند.

حسین احمدی، مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این نشست اظهار کرد: از ۱۰ سال قبل کار شناسایی نقاط آسیب‌زا در مجتمع مس سرچشمه انجام می‌شود که از سال قبل به طور جدی این فرایند در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: در مجتمع مس سرچشمه نقاط آسیب‌زا در حوزه سایبری در حال شناسایی و رفع است تا این ظرفیت عظیم مس که از قطب‌های مهم تولید و صادرات کالای ارزآور است با مشکل رو به رو نشود.

مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تصریح کرد: در سال ۹۷ کمیته امنیت با محوریت حراست، همکاران آی تی و واحدهای ایمنی و پشتیبانی تشکیل و در حوزه صیانت از اتوماسیون صنعتی، حوزه آی تی و لجستیک این مجتمع اقدامات مطلوبی انجام شد.‌

منبع: ایرنا

کد خبر 533056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.