تاثیر فاکتورهای محیطی در بروز ذات‌الریه کودکان

مطالعه جدید نشان می دهد کودکانی که در معرض نوع خاصی از آلودگی هوای محیطی هستند، بیشتر در معرض ابتلا به ذات الریه اکتسابی اجتماعی قرار دارند و برای مدت طولانی تری در بیمارستان بستری می شوند.

به گزارش ایمنا، به گفته محققان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا، عوامل اجتماعی از جمله نژاد و وضعیت اجتماعی-اقتصادی، نیز با زندگی در مناطق پرخطر ابتلاء به ذات‌الریه اکتسابی اجتماعی مرتبط است.

استفانی کورمیر، سرپرست تیم تحقیق، اظهار کرد: این تحقیق به مجموعه شواهدی که سلامت تنفسی ضعیف را با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، به ویژه ذرات ناشی از احتراق مرتبط می‌کند، می‌پردازد.

تحقیقات انجام شده توسط این دانشمندان، الگوهای مشابهی را برای سایر بیماری‌های تنفسی از جمله آسم و کووید -۱۹ نشان می‌دهد.

با استفاده از داده‌های یک مطالعه نظارتی مراکز کنترل بیماری در مورد ذات‌الریه کودکان و سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی، محققان مناطق پرخطر و کم خطر برای ذات‌الریه اکتسابی اجتماعی را در منطقه شهری ممفیس، تنفسی شناسایی کردند.

آنها اطلاعاتی از جمله علت ذات‌الریه کودک، مانند عفونت باکتریایی یا ویروسی، سن، نژاد و قرار گرفتن در معرض آلودگی ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر یا PM2.5 را جمع آوری کردند. این ذرات ریز در هوا در اثر احتراق صنعتی، اگزوز خودروها و آتش سوزی جنگل‌ها آزاد می‌شوند. PM2.5 یکی از شش آلاینده هوا است که با نرخ بالاتر عفونت‌های دستگاه تنفسی و انبوهی از مشکلات سلامتی دیگر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است.

محققان پی بردند قرار گرفتن در معرض PM2.5 به عنوان فاکتور پرخطر مهم مرتبط با ذات‌الریه اکتسابی اجتماعی بالاتر از حد انتظار شناخته شد.

به گفته محققان، کووید -۱۹ همچنین باعث ذات‌الریه می‌شود و تحقیقات نشان می‌دهد که PM2.5 ممکن است به نرخ بالاتر عفونت و افزایش بیماری در بین افرادی که بیمار می‌شوند منجر شود.

منبع: مهر

کد خبر 532636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.