مصطفی نخعی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص نشست امروز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در جلسه امروز کمیسیون انرژی میزبان خانم تاج بخش معاون وزیر و رئیس سازمان هواشناسی کشور بودیم. ایشان در ابتدا گزارشی در خصوص سال آبی گذشته ارائه کردند.
وی افزود: بر اساس این گزارش سال آبی گذشته از مهر ۹۹ آغاز شده و تا شهریور ۱۴۰۰ ادامه داشت. در بازه ۳۰ ساله اخیر یکی از بدترین سالهای آبی کشور بوده است. ما بسیار پایینتر از حد نرمال بارندگی داشتیم. ایشان پیش بینیهایی نیز در خصوص سال آبی جدید که از مهر ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۱ میباشد؛ مطرح کردند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: از ابتدا سال آبی جاری که یک ماه و اندی از آن میگذرد طبق برآورد نرمال باید ۱۱ میلی متر در کشور بارندگی داشتیم اما فقط شش میلی متر بارندگی تحقق یافته و ۵ میلی متر کمتر از حد نرمال بارندگی داشتیم. بارندگیهای کم در سال آبی گذشته و به دنبال آن ذخایر آبی نامطلوب در بسیاری از سدهای کشور و پیش بینی بارندگیهای کم در پاییز سال جاری، حاکی از آن است که باید تدابیر خاصی را برای مدیریت منابع آبی بیاندیشیم تا در تأمین آب شرب و آب صنایع به مشکل برنخوریم.
نخعی تاکید کرد: طبیعتاً این امر مستلزم نگاه ویژه و تدابیری است که باید اتخاذ شود. سوالاتی در خصوص باروری ابرها، شرایط ایستگاههای هواشناسی و گلهمندیهایی از پیش بینیهایی که بعضاً درست انجام نمیشود و مشکلاتی را به همراه دارد در جلسه مطرح شد. رئیس سازمان هواشناسی توضیحاتی را ارائه کردند. از بودجه کم سازمان هواشناسی گلهمند بودند. توسعه منابع فیزیکی و تقویت ایستگاههای هواشناسی برای رصد دقیقتر و بهتر از شرایط هواشناسی کشور یکی از اولویتهایی است که باید دنبال شود.
وی افزود: رئیس سازمان هواشناسی تاکید داشتند که مجلس در بحث افزایش بودجه این سازمان به منظور افزایش ایستگاههای هواشناسی جهت سنجش و پیش بینی بهتر و دقیقتر همکاری لازم را داشته باشد. مقرر شد کمیسیون انرژی در بودجه سال ۱۴۰۱ به این موضوع توجه کند.
نظر شما