بیش از ۵۰۰ اثر به جشنواره «خندستان» ارسال شد

دبیر سومین جایزه سراسری نمایشنامه نویسی کمدی «خندستان» از استقبال هنرمندان سراسر کشور از این رویداد ملی و ارسال بیش از ۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره خبر داد.

به گزارش ایمنا، سعید امامی گفت: خندستان از حیث تعداد آثار دریافتی رکورد اغلب جشنواره‌های معتبر ملی را در حوزه نمایشنامه نویسی شکست که به تعبیر داوران و افراد صاحب نظر این حوزه حتی در جشنواره فجر هم کمتر با این حجم ارسال اثر در بخش نمایشنامه مواجه هستیم.

وی افزود: فرصت ارسال آثار به جشنواره خندستان تا ۳۰ مهرماه تعیین شده بود که در نهایت بیش از ۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید. در بخش اصلی (نمایشنامه نویسی) حدود ۴۷۰ اثر دریافت شد که از این میان تقریباً ۱۰۰ اثر در حوزه اقتباسی و سایر آثار در حوزه تألیفی بوده است.

دبیر سومین جایزه سراسری نمایشنامه نویسی کمدی «خندستان»، ادامه داد: همچنین در بخش جنبی (پژوهش) بیش از ۴۰ اثر دریافت شد که به زعم داوران غالباً آثاری باکیفیت و در سطح حرفه ای است و داوری آنها با دقت و وسواس بسیاری انجام خواهد شد.

به گفته امامی، در بخش سوم یعنی بخش ممیزان نیز حدود ۲۵ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

دبیر سومین جایزه سراسری نمایشنامه نویسی کمدی «خندستان» با بیان اینکه جشنواره خندستان رکورد بسیاری از جشنواره‌های معتبر ملی نمایشنامه نویسی در زمینه تعداد آثار دریافتی را شکسته است، تصریح کرد: خندستان توانست در این زمینه رکورد اغلب جشنواره‌های ملی معتبر حتی جشنواره بین المللی فجر در زمینه نمایشنامه نویسی را بشکند. با این تفاوت که جشنواره نمایشنامه نویسی فجر کلیه نمایشنامه‌ها را مدنظر قرار می‌دهد، اما خندستان تنها در حوزه نمایشنامه نویسی کمدی اثر می‌پذیرد.

امامی در ادامه از اعلام اسامی برگزیدگان جشنواره خندستان تا اواسط آذرماه سال جاری خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا بیستم آبان‌ماه ۱۴۰۰ نتایج اولیه جشنواره را مشخص کرده و هیئت انتخاب اسامی راه یافتگان به مرحله نهایی را تا آن زمان اعلام کنند.

دبیر سومین جایزه سراسری نمایشنامه نویسی کمدی «خندستان» درباره اینکه استقبال خوب از این جشنواره بسیار فراتر از پیش بینی‌های انجام شد، اظهار کرد: در فرآیند اطلاع رسانی و ارتباطات جشنواره برای دعوت از شرکت کنندگان مورد نظر اقدامات و تلاش‌های قابل توجهی انجام شد چنانکه فراخوان و اطلاع رسانی‌های جشنواره را هم در رسانه‌ها و خبرگزاری‌های رسمی هم صفحات مجازی عمومی و تخصصی و معتبر تئاتر و هم توسط اشخاص و افراد سرشناس این حوزه منتشر کردیم و همچنین در قالب لایو و پادکست برخی مباحث آموزشی را برای علاقمندان طرح نمودیم که بازخورد خوبی داشت.

امامی با اشاره به سیاست و نگاه برگزارکنندگان جشنواره به آثار ارسالی تصریح کرد: در فراخوان جشنواره خندستان و مصاحبه‌های پیشین، این قول را به شرکت کنندگان دادیم که خروجی‌های این جشنواره مبنایی برای استمرار، اجرای آثار و برگزاری جشنواره نمایش‌های کمدی باشد؛ در تلاش هستیم تا از سال آینده این جشنواره را برگزار کنیم، چرا که ما در حال حاضر به یک آرشیو بسیار غنی از مجموعه نوشته‌ها و نمایشنامه‌های کمدی و پژوهش‌هایی در این زمینه دست یافته ایم که مبنای بسیار خوبی برای برگزاری یک جشنواره نمایش کمدی است.

وی همچنین از چاپ و انتشار آثار برگزیده در این جشنواره خبر داد و گفت: طی رایزنی‌های انجام شده با مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بر این شد که آثار برگزیده در بخش نمایشنامه و پژوهش توسط انتشارات مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد چاپ شود.

دبیر سومین جایزه سراسری نمایشنامه نویسی کمدی «خندستان» در ادامه به نقش مؤثر مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری این رویداد اشاره و خاطرنشان کرد: مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد و اداره کل ارشاد اسلامی اصفهان همکاری اثرگذاری در برگزاری این جریان داشتند. مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد در تسهیل گری این مسیر و کمک در اطلاع رسانی به افراد متخصص در این حوزه فعالیت کرد. علاوه بر اینکه نقش جدی روابط عمومی ستاد خبری جشنواره خندستان نیز ستودنی است که با اقداماتی حرفه ای موجب برند شدن «خندستان» در سطح ملی شد.

کد خبر 531274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.