به گزارش ایمنا، علیرضا زاکانی در آئین بهرهبرداری و بازدید از پروژههای جمعآوری آبهای سطحی (مدیریت سیلاب غرب تهران) با تبریک میلاد پیامبر اعظم (ص) و امام صادق (ع)، اظهار کرد: کلانشهر تهران به تعبیر مقام معظم رهبری یک کشور است و اثرات آن بر سایر نقاط ایران و فرای مرزهای جغرافیایی کاملاً معلوم است. ایشان فرمودند: «اگر بتوانیم تهران را بسازیم، حکایت از کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد کرد.» به همین دلیل مهم است که کلانشهر تهران را بسازیم و آن را الگوی درستی از چگونگی یک کلانشهر در عرصه جهانی به منصه ظهور و نمایش بگذاریم.
وی افزود: وقتی از تهران به عنوان عاصمه نظام اسلامی صحبت میکنیم، به هیچ وجه مجموعهای مانند استانداری، فرمانداری یا سایر ارکان به تنهایی از عهده آن بر نمیآیند، بلکه یک وحدت نظر در حوزه حاکمیتی و حکومتی نیاز است که همه پای کار آمده و با تأکیدات مقام معظم رهبری کافی است دست به دست هم بدهیم و این الگو را بسازیم.
شهردار تهران با بیان اینکه نمیتوان شهر تهران را از شهرهای پیرامونی آن جدا کرد، خاطرنشان کرد: امروز انسجامی که در شهر تهران و استان تهران وجود دارد، بینظیر است. منصوری، استاندار تهران و حقوردی نماینده مردم شهریار، شهر قدس و ملارد در مجلس و سایر نمایندگان مجلس و مسئولانی که پیرامون تهران هستند، حکایت از این دارد که ید واحد هستیم و باید دست به دست هم بدهیم و این محیط را ساخته و الگو کنیم.
زاکانی با تاکید بر اینکه تهران ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار جمعیت ساکن دارد، تصریح کرد: روزانه قریب ۳.۵ تا ۴ میلیون نفر از شهرها و شهرستانهای اطراف به تهران میآیند. اقداماتی که در تهران انجام میشود باید این ۱۳.۵ میلیون جمعیت را مد نظر قرار دهد. این افتخار ما است که در شورای شهر تهران و شهرداری بتوانیم دست به دست هم داده و برای ۹ میلیون شهروند ساکن تهران و افرادی که برای کار به تهران میآیند، زمینه خدمت شایستهای فراهم شود.
وی گفت: تهران بستر تهدیدها و فرصتهای بسیار جدی است. هم فرصتهای بینظیری در تهران وجود دارد و هم تهدیدهای اساسی ما را نشانه گرفته است. یکی از این موارد موضوع سیلاب است که هم جنبه تهدید دارد و هم فرصتهایی در آن وجود دارد. یکی از ویژگیهای شهر الگو موضوع «ایمنی» است و اینکه از هر فرصتی بتواند به نحو احسن بهره گرفت.
شهردار تهران با بیان اینکه عدد و رقمها حکایت از این میکند که ما نیازمند یک اقدام جدی و اساسی هستیم، اضافه کرد: افتتاح امروز به شبکه جمعآوری آبها سطحی اختصاص دارد. از ۷۰۰ کیلومتر شبکه جمعآوری آبهای سطحی در تهران ۵۳۰ کیلومتر عملیاتی شده است. البته اولویت اول ما این است که از این ۵۳۰ کیلومتر به خوبی نگهداری کنیم. فکر میکنم نسبت به نگهداشت این ۵۳۰ کیلومتر غفلت شده است و صدمات جبران ناپذیری را به ما تحمیل میکند. برآورد این شبکه بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان است که به صورت سرمایه در دست ماست که تهران را از خطرات مصون میدارد.
زاکانی با بیان اینکه قرار است با یک کار جهادی ۱۷۰ کیلومتر باقی مانده شبکه جمعآوری آبهای سطحی به نتیجه برسد، تاکید کرد: این قطعه دو بخشی در ۶.۲ کیلومتر افتتاح شده امروز که زحمت قرارگاه خاتم الانبیا است، مقدمهای است تا این طرح گام به گام پیش برود.
وی با تاکید بر اینکه حدود ۷۰ کیلومتر از این شبکه مربوط به قلب رودخانه کن است، افزود: ۷ رودخانه در تهران وجود دارد که بزرگترین و خطرناکترین آنها رودخانه کن است. قرار است در ۳ بخش M۱، M۲ و M۳ این ۷۰ کیلومتر را عملیاتی کنیم. با تدبیر مسئولان استانی و شهرستانهای اطراف تهران میتوانیم این مسیر را تا رودخانه کرج ادامه دهیم. بهرهمندی از آبهای سطحی و بازآفرینی مجدد امکانهای خوبی در حوزه فضای سبز، و تولید نیرو را فراهم میکند.
به گزارش سایت شهر، شهردار تهران خاطرنشان کرد: این نیازمند این است که در درون شهرداری اقتضائات بهرهمندی از یک ظرفیت بالاتر را داشته باشیم. توصیه شد شرکت خاکریز آب تبدیل به سازمانی شود که از مرحله مطالعات تا مرحله آخر که نگهداشت است، مدیریت کند.
زاکانی ادامه داد: با تمام وجودم از کسانی تشکر میکنم که مرارتها را زیر زمین و داخل تونل تحمل میکنند تا شهروندان در امنیت و آرامش زندگی کنند. امیدوارم بتوانیم در استان تهران دست به دست هم داده و ید واحد شویم و با کنار گذاشتن اسامی و اجرا، ارادهها را یکی کرده و با پیوستگی توانمندیهای موجود شرایط را به سمتی ببریم که تهران زبانزد سایر شهرستانها استانها شود.
نظر شما