به گزارش خبرنگار ایمنا، پوریا عادلی ظهر امروز _دوشنبه ۲۶ مهرماه_ در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته ملی سلامت بانوان با بیان اینکه ماه اکتبر به ماه سرطان سینه اختصاص داده شده است، اظهار کرد: اختصاص ماه اکتبر به ماه سرطان سینه نشان از اهمیت سلامتی بانوان در اجتماع دارد، وقتی که مادر خانوادهای بیمار باشد مشکلات او همه اعضای خانواده را درگیر میکند و توجه به این مسئله بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه شهر اصفهان در ارتباط با همه سرطانها آمار بالایی دارد، افزود: استرس زندگی شهری و صنعتی بودن کلانشهرها موجب بروز سرطان در بین زنان میشود، البته در خصوص شیوع سرطان سینه ایران تقریباً مشابه کشور ترکیه است.
دبیر انجمن سرطان اصفهان ادامه داد: اتفاقی که در شهر اصفهان با غربالگریها و اطلاع رسانیهای صورت گرفته، این بود که شاهد مراجعه زود هنگام خانمها برای درمان شدیم، اما در شهرستانها معمولاً خانمها با بروز تودههای پیشرفته و انجام درمانهای خانگی و طب سنتی و اتلاف وقت، مراجعه دیر هنگام برای درمان را دارند.
وی تاکید کرد: متأسفانه تعدادی از بیماران قابل درمان به دلیل مراجعه دیر هنگام از روند درمانی خارج میشوند و این اتفاق ناگواری است که باید بانوان شهرستان آگاهی لازم را در خصوص مراجعه زودهنگام برای غربالگری، تشخیص و درمان داشته باشند.
عادلی افزود: ویتامین دی تنها ویتامینی است که در رابطه با سرطان سینه نقش کاهش دهنده در بدن را دارد، این در حالی است که بسیاری از بانوان بل کمبود این ویتامین در بدن مواجه هستند و توصیه میشود.
۴۰ درصد سرطانها قابل درمان است
وی با بیان اینکه به طور معمول سن ۴۵ سال زمان شیوع سرطان سینه است و در اصفهان این اتفاق ۱۰ سال زودتر و از سن ۳۵ سالگی زنان رخ میدهد، افزود: حدود ۴۰ درصد سرطانها قابل درمان و ۳۰ درصد تسکینی است.
این متخصص رادیوتراپی آنکولوژی با تاکید بر اینکه کانسرهای سرطان سینه با مراجعه بهنگام به درمان پاسخ میدهد، گفت: سه نوع سرطان شامل سرطان سینه، دهانه رحم و کلولورکتال زنان به دلیل شیوع گسترده و تشخیص زودهنگام روند درمانی مناسبی را دارد.
وی خاطرنشان کرد: بانوانی مثل پزشکان خانم، پرسنل کادر درمان و پرستاران علاوه بر وظیفه مادری و همسری برای انجام وظیفه شغلی دچار فشارها و استرسهای زیادی میشوند و از نظر روحی و روانی بسیار خسته هستند و باید در برنامه ریزیهای کشوری این گروه مورد توجه قرار بگیرند و به مسائل آنها رسیدگی شود.
عادلی با بیان اینکه تودههای متفاوتی در سینه بانوان ایجاد میشود که خوشخیم و یا بدخیم بوده و تشخیص آن بر عهده پزشک معالج است، اظهار کرد: باید هر خانمی از سن ۲۰ سالگی هر سال یک بار به پزشک برای معاینه سینه مراجعه کند و از سن ۳۵ سالگی نیز هر سال برای غربالگری و ماموگرافی مراجعه داشته باشد تا از خطر ریسک ابتلاء به سرطان سینه مصون بماند.
وی گفت: استفاده از خوشبوکننده هایی و مام هایی که حاوی ماده آلومینیوم است میتواند در بروز سرطان مشکل ساز باشد، باید زنان از استفاده این نوع خوشبو کنندههای حاوی آلومینیوم پرهیز کنند.
سرطان دهانه رحم مغفول مانده است
دبیر انجمن سرطان اصفهان با تاکید بر اینکه بحث قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور برای کاهش هزینههای بیماران سرطانی در کشور ضروری است، گفت: درمان رادیوتراپی برای زنان بسیار پرهزینه است و با مساعدت خیریهها و همکاری پزشکان داوطلب فعال در این خیریهها، رادیوتراپی به صورت رایگان برای بانوان انجام میشود.
این متخصص رادیوتراپی آنکولوژی اظهار کرد: در بروز سرطانها آلودگی هوا مؤثر است، اما این پدیده در بروز سرطان سینه نقش چندانی ندارد؛ سرطان دهانه رحم در بانوان موضوعی است که مفغول مانده و کمتر به آن توجه میشود که با توجه به ریز فاکتورها و موارد خطر سرطان دهانه رحم شیوع پیدا میکند.
وی با بیان اینکه وجود ویروس HVP بیشتر ناشی از بی بند و باریهای جنسی و روابط نامشروع اتفاق میافتد و با روند فعلی در ۱۰ سال آینده با افزایش سرطان دهانه رحم مواجه میشویم، اظهار امیدواری کرد با انجام واکسیناسیون بانوان در این زمینه و اصلاح سبک زندگی زنان بتوانیم بروز این نوع سرطان را در بین زنان جامعه کاهش دهیم.
نظر شما