به گزارش خبرنگار ایمنا، حجتالاسلام رسول برگی امروز (چهارشنبه) در نخستین اجلاس سازندگان و طراحان تبریز اظهار کرد: شهر پروژهای فرهنگی است که در کنار احداث زیرگذرها و سازههای بتنی، هویت شهری آن باید انسانمحور بوده و ساختوسازهای شهری نیز انسانمحور باشد.
وی با بیان اینکه تبریز در طول تاریخ صاحب سبک معماری بوده است، اضافه کرد: بازار تاریخی تبریز نمونهای از این هویت و سبک معماری است که سبک معماری اسلامی و سبک معماری ایرانی را توأم با یکدیگر رعایت کرده است.
برگی ادامه داد: بازار بزرگ تبریز هیچ بنبستی نداشته و از هر سمت به تیمچه و بازارچهای راه دارد که این نشان از توجه به انسان در پروژههای شهری است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفاوت دو دیدگاه بتنشهری و انسانمحوری، گفت: بتنشهری معتقد است که شهر باید ساخت و ساز بتی داشته باشد و نیازی به انسانمحوری ندارد و در مقابل انسانمحوری معتقد به حضور انسان و تأثیر آن در ساختوسازهای شهری است.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: تبدیل هویت شهری به بتنشهر یعنی تمام تاریخ شهر را از بین ببریم.
وی با انتقاد از ساخت و سازهای اطراف مسجد کبود تبریز، گفت: با این ساختمانها هویت مسجد کبود را زیر سوال بردهایم چراکه میتوانستیم این سازهها را با مصالحی مدرن و با طرح و معماری ایرانی و اسلامی بسازیم.
حجتالاسلام برگی تصریح کرد: شهرداری تبریز در حال احداث روستایی در کوه عینالی است که هم سبک روستایی را لحاظ کرده و هم به صورت مدرن ساخته میشود. به عبارتی میتوان در ساخت و سازها هم مدرن بود و هم معماری بومی، فرهنگی، اسلامی و شیعی را مدنظر قرار داد.
لزوم گفتمانسازی با مجموعههای درگیر نمای شهری
همچنین فریدون باباییاقدم در حاشیه این اجلاس اظهار کرد: یکی از موضوعات مهمی که از سال ۹۷ در ایران و به محوریت شهرداری تهران آغاز شده و در حوزه صنعت راه و ساختمان که یک تشکیلات ملی است به آن پرداخت شده است، نما و هویت شهری است.
وی افزود: آنچه که مهم است ما به واسطه نمای ساختمانها که در واقع پوسته خارجی ساختمان است، معماری و حوزه سازه را با طراحی شهری و به لحاظ سیما و منظر شهری و اینکه میتواند موجب زیبایی شهر شود، ارتباط میدهیم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: به عبارتی دیگر وقتی ما از هویت شهری صحبت میکنیم، مبنای ما این است در یک شهر باید وضعیت و شرایطی باشد که آن را از دیگر شهرها متمایز کند و این نما است که به ما در مورد این موضوع کمک میکند.
وی ادامه داد: هر چند نمای شهری را معادل هویت شهری دانستن هم درست نیست، اما در شناسایی هویت شهری نقش دارد.
باباییاقدم خاطرنشان کرد: امروز اگر تبریز به عنوان شهری تاریخی در ایران و دنیا مطرح است، یک بخش هویت تاریخی آن را میتواند به واسطه نما نشان دهد، اما باید سازهای به نام ساختمان باشد که ما با نما آن را پوشش دهیم.
وی افزود: ساختار ما طوری است که در آن سازندگان، طراحان و مالکان اگر بخواهند در یک ساختمان نما کار کنند، با چند دستگاه دولتی از جمله سازمان نظام مهندسی ساختمان، حوزه راه و شهرسازی استان، در بافتهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی و بهویژه شهرداری تبریز طرف هستند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز تأکید کرد: با توجه به موارد بالا و در مقطع آغاز بهکار شورای ششم و مدیریت شهری تبریز، نیاز به یک گفتمانسازی با مجموعههای درگیر با نمای شهری داریم.
وی اضافه کرد: از طرفی با مالکان، طراحان و سازندگان نیز باید فضای گفتمانی ایجاد کنیم تا در کنار استماع گلایهها و انتقادات آنها، راهکارهایی اتخاذ کنیم تا از طریق نما بتوانیم هویت، تاریخ و گذشته شهر را معرفی کنیم.
نظر شما