ابهام و عدم ارائه زیرساخت و شیوه‌نامه مشخص برای صادرات دام

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده گفت: صادرات دام با ابهام روبرو است، زیرا هنوز زیرساخت و شیوه‌نامه‌ای برای صادرات دام مشخص نشده است و از زمانی که ممنوعیت صادرات دام ایجاد شد شاهد قاچاق دام هستیم.

به گزارش ایمنا، منصور پوریان در خصوص وضعیت آزاد شدن صادرات دام غیر مولد، اظهار کرد: در حال حاضر موضوع صادرات دام با ابهام روبرو است، زیرا هنوز زیرساخت و شیوه‌نامه‌ای برای صادرات مشخص نشده است و فقط اعلام کرده‌اند که صادرات دام غیرمولد آزادشده و کار را به شرکت پشتیبانی امور دام کشور سپرده‌اند.

وی افزود: درگذشته صادرات دام در امور بازرگانی دارای شیوه‌نامه بود که طبق آن شیوه‌نامه صادرات صورت می‌گرفت در حال حاضر صادرات دام را به شرکت پشتیبانی امور دام کشور محول کرده‌اند و تاکنون از طریق شرکت پشتیبانی امور دام کشور صادرات دام صورت نگرفته است.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده گفت: در حال حاضر شرایط نسبت به گذشته متفاوت‌تر است و دامداران دیگر انگیزه اقتصادی برای تولید را ندارند و شرایط ویژه‌ای برای دامداران ازلحاظ تنش آبی، گرانی نهاده و … شکل‌گرفته است.

پوریان اظهار کرد: گرانی نهاده برای دامداران آسیب‌زا بود به همین دلیل جهت حمایت از دامداران باید تصمیم‌های اورژانسی گرفته می‌شد دام فقط در اختیار دامدار است و تمام فشار هزینه‌ها را دامدار متحمل می‌شود.

وی تصریح کرد: در پاییز نیاز است که پرواربندی در بخش تولید گوشت انجام شود، زیرا بسیار حائز اهمیت است و در بخش گوساله یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار رأس در فصل خود باید پروار شود و در بخش گوسفند باید ۱۲ میلیون رأس پروار شود بنابراین پرواربندی برای تولید دام بسیار مهم است.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده گفت: دامداران باید بتوانند دام را صادر و انگیزه اقتصادی دریافت کنند صادرات می‌تواند کمک‌حال پرواربند و تولیدکننده باشد تا پرواربند بتواند مقداری از دام حجیم‌شده خود را صادر کند می‌توان از عشایر دام را دریافت کرد.

پوریان تصریح کرد: شیوه‌نامه معاونت بازرگانی سال گذشته به این صورت بود که ۵۰۰ هزار رأس گوسفند و ۳۰۰ هزار رأس گوساله باید صادر می‌شد، ولی در حال حاضر، شیوه‌نامه‌ای وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: نگرانی شرکت بازرگانی این است که با صادرات دام زنده ممکن است قیمت گوشت و یا حتی قیمت دام افزایش پیدا کند، ولی در حال حاضر مردم در خرید گوشت با مشکل مواجه هستند.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده گفت: در قدیم شرکت پشتیبانی امور دام به این صورت تعریف‌شده بود که وقتی تولید دام روی دست دامدار می‌ماند شرکت پشتیبانی امور دام ورود می‌کرد دام را می‌خرید و ذخیره‌سازی انجام می‌داد تا در فصول و زمانی که نیاز به گوشت بود این دام ذخیره‌شده را به بازار وارد کند، ولی، چون این پروسه‌ها در زمان مناسب احیا نشد باعث شد که حجم دام بر روی دست دامدار باقی بماند و گاهی اوقات بازار با خلاء و کمبود گوشت روبرو شود.

وی تصریح کرد: همیشه با مازاد دام در برخی از فصول روبرو بوده‌ایم و در برخی از فصول هم کاهش مصرف را داشته‌ایم. مازاد دام نیاز به صادرات دارد، ولی صادرات به‌عنوان راه‌حل نیست بلکه به‌عنوان ضرورت برای تولید داخل است زمانی که تولید، تنوع و انگیزه اقتصادی داشته باشند توسعه و رشد پیدا می‌کند، ولی در حال حاضر، چون فقط برای بازار داخلی تولید می‌شود با حجم زیادی ضرر بر روی دست تولیدکننده باقی می‌ماند.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده گفت: صادرات دام باید برای تولید همیشگی بماند از زمانی که ممنوعیت صادرات دام ایجاد شد شاهد قاچاق دام هستیم.

منبع: میزان

کد خبر 528352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.