به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت:، محمدرضا شانهساز در واکنش به نامه گمرک درباره معطل ماندن یک هزار و ۳۰۰ تن سرم در گمرک کشور، اظهار کرد: حدود ۱۰ میلیون سرم وارد کشور شده است که درباره تعدادی از سرمهای وارداتی دچار شک شدیم. به همین دلیل نمونههایی را به آزمایشگاه ارسال کردیم که مشخص شدن نتیجه دو هفته زمانبر است. اما به جز این موارد، تمامی سرمهای وارد شده به صورت حمل یکسره از گمرک خارج شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این ۱۳۰۰ تن سرم جزو همین محمولههای مشکوک است؟، اظهار کرد: خیر، همانطور که عرض کردم محمولههایی که نسبت به کیفیت آنها ابهام وجود داشته پس از دو هفته که پاسخ آزمایشات بدستمان رسیده، تعیین تکلیف شدهاند. ممکن است این سرمها جزو محمولههایی باشند که به سازمان غذا و دارو اظهار نشده باشد. ما متأسفانه به سامانههای گمرک دسترسی نداریم و برخط اطلاعی به دست ما نمیرسد.
وی در پاسخ به این سوال که چطور ممکن است وارد کنندهای بدون اطلاع سازمان غذا و دارو سرم وارد کشور کرده باشد؟، گفت: متأسفانه این مشکل در حاضر وجود دارد و در همین باره نامهای به سازمان بازرسی کل کشور نوشتهایم و سپس جلسهای برگزار و مقرر شد هر آنچه که قرار است وارد کشور شود ابتدا ثبت سفارش شود و سپس وارد شود که اگر این تصمیم عملیاتی شود دیگر وارد کنندهای نمیتواند ابتدا کالا را وارد گمرکات کشور کند و پس از آن با فشارهای مختلف به دنبال دریافت ارز و ترخیص کالایش باشد.
شانهساز همچنین با اشاره به انجام فراخوان برای واردات سرم، افزود: اینکه گفته میشود فقط برخی شرکتها مجوز واردات دارند و سایر شرکتهای نمیتوانند سرم وارد کنند درست نیست چرا که ما برای واردات سرم فراخوان انجام دادیم و هر شرکتی که اعلام آمادگی کرده مجوز دریافت کرده است.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره آخرین وضعیت سرم در کشور، تصریح کرد: شرکتی که در تولید دچار مشکل شده بود از حدود یک ماه قبل وارد چرخه تولید شده است و انشالله در نیمه دوم مهر ماه هیچ مشکلی درباره تأمین سرم نخواهیم داشت.
نظر شما