به گزارش ایمنا و به نقل از سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، علیرضا شهیدی با بیان اینکه میزان آبی که درون زمین فرو میرود، با میزان آب استخراج شده متناسب نیست، اظهار کرد: همین امر باعث بروز پدیده فرونشست در همه نقاط کشور به جز استانهای گیلان و مازندران شده است.
وی با تاکید بر اینکه پیشبینی میشود استانهای گیلان و مازندران نیز طی سالهای آینده دچار فرونشست شوند، افزود: از ۶۰۶ دشت موجود در کشور بیش از ۳۰۰ دشت ممنوعه هستند، به گونهای که این دشتها دچار وضعیت قرمز شدهاند و بقیه دشتها نیز شرایط مناسبی ندارند.
بالا بودن میزان فرونشست در اصفهان و تهران
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور دشتهای استان اصفهان را یکی از بحرانیترین مناطق کشور دانست که با فرونشست جدی مواجه است، اظهار کرد: میزان فرونشست در شهر اصفهان حدود ۱۶ سانتیمتر است و متأسفانه زبانههای فرونشست وارد شهر شده و قسمتهای مرکزی و بافت تاریخی شهر نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در تهران نیز میزان فرونشست بسیار زیاد است، گفت: گفته میشود تهران روزی یک میلیمتر دچار فرونشست میشود که عدد بسیار زیادی است.
شهیدی تصریح کرد: بر اساس آمارهای موجود در اتحادیه اروپا اگر در منطقهای چهار میلیمتر فرونشست ایجاد شود، آن منطقه وارد شرایط بحرانی میشود و وقتی ما در ایران صحبت از سانتیمتر میکنیم، باید متوجه شویم که دچار شرایط بسیار حادی شدهایم.
نظر شما