به گزارش ایمنا، میزگرد «همکاریهای سهجانبه بین روسیه، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در دریای خزر» با محوریت همکاریها در عرصههای صنعتی، ترانزیتی و کریدورهای حمل و نقلی، روز سه شنبه در مسکو برگزار شد.
در این میزگرد، کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، دیپلماتها و تحلیلگران برجسته دو کشور دیگر در مورد گسترش پارکهای صنعتی و مناطق آزاد اقتصادی در بنادر، افزایش ظرفیت کریدور بین المللی «شمال-جنوب» و افزایش حجم حمل و نقل بار از طریق راه آهن، آب، رودخانه و بزرگراهها تبادل نظر کردند.
در این میزگرد بین المللی برخی مقامات روسیه و جمهوری آذربایجان، و شماری از مقامات رسمی ایران از وزارت امورخارجه، وزارت راه و شهرسازی، منطقه آزاد انزلی و محققان دانشگاهی به صورت حضوری و وبیناری مشارکت کردند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در این نشست در مورد اهمیت اجرای پروژه شمال به جنوب صحبت و خاطرنشان کرد که «برای ایران نیز توسعه همکاری در زمینه حمل و نقل جادهای و آبی مهم است».
وی با اشاره به سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، توسعه همکاری و روابط با کشورهای همسایه و توسعه مسیرهای مواصلاتی در منطقه را از مهمترین ساز وکارهای همکاری برشمرد و راهگذر فرا قارهای شمال- جنوب را یکی از مهمترین پروژههای حمل و نقلی توصیف و تاکید کرد که با گذشت دو دهه از زمان توافق کشورهای مسیر این کریدور، موفقیتهایی حاصل شده اما کافی نیست.
جلالی افزود: ضروری است تا پیوستهای فنی جدید به عنوان الحاقیه به موافقتنامه این کریدور با هدف تعیین متدولوژیهای مرتبط تبیین شود.
ایران همواره روابط خوبی با کشورهای همسایه داشته است
سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنین در حاشیه این میزگرد بین المللی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «ما همیشه روابط خوبی با کشورهای همسایه داشته ایم. الان هم همینطور است.»
وی تصریح کرد: بسیار امیدواریم که پایان درگیریها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان منجر به توسعه روابط اقتصادی و روابط بین شهروندان این کشورها شود.
جلالی در مورد کریدور حمل و نقل بین المللی شمال- جنوب، با تأکید بر اینکه ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه نقش مهمی در اجرای این پروژه دارند، اضافه کرد: «ما همکاری بسیار مهمی را انجام میدهیم و مطمئناً نتیجه خواهد داد.»
تاکید روسیه، ایران و جمهوری آذربایجان بر گسترش همکاریها
وی اظهار کرد: ایران در حال توسعه همکاری با جمهوری آذربایجان و روسیه و به ویژه همکاری در زمینه راه آهن و بزرگراه هاست. ما در حال تکمیل ساخت خط راه آهن رشت- آستارا هستیم. جمهوری آذربایجان قصد دارد بودجه ساخت بخش ایرانی خط آهن رشت- آستارا را تأمین کند. ما امیدواریم که کشور همسایه و دوست آذربایجان هزینه ساخت این قطعه را تأمین کند و ما ساخت آن را به پایان برسانیم.
سفیر کشورمان در فدراسیون روسیه گفت: در مورد گرههای دیگر کریدور شمال- جنوب واقع در ایران، ما این مسیرهای راه آهن را با استفاده از منابع مالی خود میسازیم. در هر صورت، بلافاصله پس از اتمام کامل ساخت راه آهن، از فنلاند به سنت پترزبورگ و از آنجا به خلیج فارس و دریای عمان یک راه مستقیم ایجاد میکنیم.
جلالی گفت: ما فرصت خوبی برای حمل و نقل کالا در طول کریدور شمال- جنوب از هند و از آسیای جنوب شرقی به اروپا خواهیم داشت.
منبع: ایرنا
نظر شما