به گزارش ایمنا، روزنامه شرق در گزارشی تغییرات محتوایی در آموزش عالی را بررسی کرده است؛ بهتازگی بار دیگر خبر از تغییر دروس و سرفصلها رسیده است. علاوه بر کاهش ظرفیت برخی رشتهمحلها، یکی دیگر از تغییراتی که دانشجویان ۱۰۰ رشته تحصیلی که البته بیشتر آنها در رشتههای علوم انسانی و فنیمهندسی تحصیل میکنند، با آن مواجه خواهند شد، تغییر برنامههای درسیشان است.
محمدرضا آهنچیان در تشریح این خبر اظهار کرد: در مجموع رشتههای دانشگاهی سههزار برنامه درسی داریم که خیلی از آنها مربوط به قبل یا اوایل انقلاب اسلامی بوده است که دفتر برنامهریزی آموزشعالی در چهار سال اخیر نسبت به بازنگری ۳۶۰ برنامه درسی اقدام کرده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی گفت: این بازنگری برنامههای درسی قدیمی بیشتر در گروههای علومانسانی و فنیمهندسی انجام شده است. یکچهارم برنامههای درسی که در چهار سال اخیر بازنگری شدهاند؛ یعنی حدود ۱۰۰ برنامه درسی بازنگریشده برای نخستینبار از سال تحصیلی جدید در دانشگاهها اجرا میشود.
رشتههای جدید نیز براساس نیازهایی که در دستگاهها، سازمانها، شرکتها و بهطور کلی در جامعه حس شده و در زمینه آنها تقاضا بهوجود آمده است، راهاندازی میشوند و برنامه درسی آنها در کارگروههای تخصص شصتوسهگانه دفتر برنامهریزی آموزش عالی بررسی یا تدوین میشود. برنامه درسی ۳۵ رشته جدید در چهار سال گذشته تدوین شده است که بیشتر این رشتههای جدید در گروه علوم انسانی بوده است. ۱۰ رشته در سال تحصیلی جدید برای نخستین بار وارد آموزشعالی کشور شده است که رشتههایی مانند مطالعات اسلام معاصر و غربشناسی انتقادی ازجمله این رشتههای جدید هستند.
همچنین اعلام شده مظاهر اسلامی و سویههایی از تقابل با غرب تحت عناوینی چون «قرآن و سیاست» و «اقتصاد مقاومتی» وارد سرفصلهای درسی دانشگاههای کشور میشود.
نظر شما