جمشید نمازی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص فوت نوجوان فداکار ایذهای، اظهار کرد: متأسفانه علی لندی، شب گذشته در بیمارستان فوت کرد، درصد سوختگی این نوجوان بالا و عمیق بود و در پیشرفتهترین بیمارستانهای دنیا نیز نمیتوان کار خاصی برای بیماران با سوختگیهای عمیق انجام داد.
وی ادامه داد: از همان روزهای ابتدایی که این نوجوان فداکار را به بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان انتقال دادند، شرایطش بهبودی چندانی نداشت و از روز چهارشنبه نیز اوضاع وی بدتر شده بود و تنگی نفس نیز داشت و سد دفاعی بدن به شدت پایین بود.
پزشک معالج نوجوان فداکار ایذهای افزود: آنتیبیوتیکهای وسیعی برای درمان تجویز شده بود، اما بدن علی به درمانها جواب نداد، ریهها و بخشی از کلیه علی نیز دچار آسیب جدی شده بود. این نوجوان تا آخرین لحظه هوشیار بود.
وی با تاکید بر اینکه پیشرفتهای بسیاری در درمان سوختگی داشتهایم، تصریح کرد: در تمام دنیا سیر سوختگیهای عمیق این است که به تدریج ارگانهایی از جمله ریه، قلب، کلیهها و … دچار نارسایی و عفونت میشود و احتمال بهبودی این بیماران بسیار پایین است و اقدام ویژهای نمیتوان برای آنها انجام داد.
نمازی با اشاره به پیشرفتهایی که در درمان بیماران سوختگی حاصل شده است، افزود: سوختگیهای ۴۰ یا ۵۰ درصد به ندرت فوت میکنند و درمان میشوند، نتیبیوتیکهایی که برای بیماران سوختگی استفاده میشود بسیار قوی است و پانسمانهای بیولوژیک نیز به کمک درمان این بیماران آمده و مراقبتها و نکات لازم بسیار دقیق رعایت میشود.
وی با بیان اینکه درمان سوختگی درصد بالا، اجتنابناپذیر است، گفت: در سوختگیهای شدید تمام سطح بدن و پوست از بین میرود و در معرض ابتلاء به انواع عفونتها است، در این بیماران تمام آب بدن از دست میرود، اگر در مراحل اولیه بانک پوست که بسیار هم هزینه بالایی دارد، وجود داشته باشد و بتوان با کشت سلولهای بنیادی و پوست بیمار را به بدن خودش پیوند بزنند، روند درمان تسریع میشود.
این متخصص بیهوشی با تاکید بر اینکه در بسیاری از کشورها بانک پوست وجود ندارد، افزود: در حال حاضر درمانی که در کشور برای بیماران با سوختگی شدید انجام میشود با درمانهای کشورهای پیشرفته تفاوتی ندارد، علم کشت سلولهای بنیادی پوست در کشور وجود دارد، اما بسترسازیها و امکانات لازم برای آن وجود ندارد.
نظر شما